Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Joy200 Amplificator High Fidelity Sziklai 70V,150V/uS


Postări Recomandate

Felicitari pentru constructie, arata bine si este lucrat ingrijit

 

Acum vin si eu cu "scula" mea:

- modulele de amplificare sunt cu o pereche de tranzistori finali

- alimentare dintr-un SMPS cu +-40V stabilizat, putere 450W

 

Momentan doar atat am reusit sa fac, urmeaza un corector de ton la care inca nu m-am hotarat, protectii la cc pe iesire, un mic montaj pt VU-metrul cu ac al carcasei, si lista ar mai continua.

 

Legat de corectorul de ton ma tenteaza schema in bucla de reactie a lui Zal, dar impedanta de intrare e prea mica, doar 10k.

Potentiometrele de bas si inalte ale cutiei are o placuta a carei schema seamana cu cea a lui Zal, dar valorile corespund unei impedante de 33-47k. Ca sa il folosesc ma gandeam la un preamp cu AO in care sa intervin in reactie cu corectorul.

 

Cateva sugestii la propunerea mea de EQ sau alte solutii ar fi binevenite.

post-11483-139829445782_thumb.jpg

post-11483-139829445792_thumb.jpg

post-11483-139829445804_thumb.jpg

post-11483-139829445816_thumb.jpg

post-11483-139829445825_thumb.jpg

Link spre comentariu

Schimbă puţometrii cu alţii în acord cu impedanţa de intrare folosită de amplif. Apoi şi piesele din corector. Sau cere indicaţii lui technomate dacă se poate modifica impedanţa amplifului, ca să foloseşti nemodificat corectorul existent.

E normal să semene între ele, ce am dezvoltat la ''Proiectul meu'' e inspirat dintr-o altă sculă Technics.

Link spre comentariu

Felicitari !!! A iesit frumos amplifu, imi place si smps-ul :da Daca mai astepti putin poate finalizez eu PCB-ul cu 2 x LA3600 EQ pe 5 benzi, poate te tenteaza sa il pui in fata amplifuluiPina la urma e stabil, ai mai pus rezistenta + condensator in colectorii diferentialului?

Link spre comentariu

@ zal

In posturile de la "Proiectul meu" am gasit schema pentru 22k impedanta (cea mai mica). Ai putea sa imi calculezi valorile pentru 10K, asta cand dispui de timp liber bineinteles.

 

O data cu marirea impedantei de intrare, am inteles ca ii cresc distorsiunile....o sa vorbesc cu tehnomate sa vad ce se poate face.

 

@ maxente

Da, am pus RC-ul in diferential, dar cel mai bun efect l-a avut echipotentializarea elementelor carcasei avand in vedere ca erau unite doar prin placa de jos care este din MDF (lemn).

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

A aparut o mica revizie a acestui amplificator

Mai jos un scurt comentariu al autorului

 

Pinul C-ului de 12pF trebuie mutat in emitorul tranzistorului de intrare. Astfel pentru cei 12 pF la inalta frecventa primul tranzistor va fi vazut ca etaj cascoda pastrand faza dar crescand castigul si astfel obtinem o compensare cu mult mai buna decat clasica compensare Miller. Cu aceasta noua tehnica pastram slew rate-ul, THD-ul si imbunatatim mult faza in bucla deschisa

Acesta modificare au fost deja facuta de catre userul AdR!@N cu rezultate foarte bune, practic au disparut total oscilatiile

Mai urmeaza sa se mai faca modificarea de catre alex mm pe cablajul cu o singura pereche de finali, evident cand are timp

post-41498-13982949703_thumb.jpg

Link spre comentariu

Maxente,daca tot ma citezi (sabie cu luneta,drujba diesel,...) hai sa te rasplatesc :rade: .Am un LA 3600 cumparat cu ceva ani buni in urma si cred ca si un pcb mono facut de Adrian(adelectro....) care nu-mi mai trebuie,ti le dau gratis doar sa vad cand am timp de mers la posta sau poate ai tu drum prin Buc.Si pe mine ma intereseaza implementarea acestei scheme dar pe la 2x80Vcc,momentan doar citesc si astept sa-mi vina cheful de mesterit.Succese cu jucariile!!!

Link spre comentariu

Maxente,daca tot ma citezi (sabie cu luneta,drujba diesel,...) hai sa te rasplatesc :rade: .Am un LA 3600 cumparat cu ceva ani buni in urma si cred ca si un pcb mono facut de Adrian(adelectro....) care nu-mi mai trebuie,ti le dau gratis doar sa vad cand am timp de mers la posta sau poate ai tu drum prin Buc.Si pe mine ma intereseaza implementarea acestei scheme dar pe la 2x80Vcc,momentan doar citesc si astept sa-mi vina cheful de mesterit.Succese cu jucariile!!!

Faza aia cu sniper crowbar si drujba diesel a fost buna :rade: Momenta am rezolvat egalizorul meu cu LA3600, nu e cine stie ce, in lipsa unui corector e bunicel si ala
Link spre comentariu

Maxente,daca tot ma citezi (sabie cu luneta,drujba diesel,...)l

:offtopic2 Ai uitat de microbuzul cu burduf si de avionul cu remorca. :rade:
Asa e, mai era vaporul cu roti, tancul cu elice si ''daca aceste versuri ne doare viata fara poezie e pustiu'' :rade: Hai ca am facut o gramada de off topicuri si o sa ne ia moderatorii in balon
Link spre comentariu

Dar daca reactia negativa reactioneaza lent atunci tranzitia nu se mai regaseste liniara la iesire .Sa adaugam grosolan un SR dublu pentru ca reactiei ii trebuie deja informatia la iesire sa ia masuri la randul ei in acelasi interval de timp(SR),sa acoperim si reactia negativa? sa zicem un 112 V/uS ?

 

Sfatul meu este sa va rezervati niste timp si sa cititi forumuri straine si carti de design si o sa intelegeti nevoia

:) Haide mai ce naiba.... "reactia negativa reactioneaza lent :) .......... e na, cat de lent ?
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am terminat si eu de cateva luni amplificatorul dar am tot uitat sa caut un aparat foto mai bun asa ca am facut o poza din fata cu telefonul mobil

Am pus egalizorul cu LA3600 si vreau sa zic ca e vai de steaua lui :sparge: sta de forma ca nu il mai folosesc, mai bine se aude fara nici un fel de corectie, trebuie neaparat sa ma reprofilez pe AO-uri.

I-am pus si un vu-metru cu PIC16F88 pe care il pot opri din functiune dintr-un buton, imi place ca este foarte agil dupa semnal :)

 

Posted Image Posted Image

Link spre comentariu

Offtopic:@maxente,LA3600 si LA3607 functioneaza acceptabil daca aplici un semnal de nivel relativ mic(cca 300-400mV) iar semnalul astfel corectat il amplifici ulterior cu un preamplificator de calitate.Eu le-am folosit pe ambele si pot sa spun ca sunt multumit de felul in care merg,egalizorul cu LA 3607 functioneaza si astazi in aceeasi parametrii ca acum 10 ani cand mi-am construit mixerul .Singurul lucru de care trebuie sa tii cont,conform datasheet-ului,e sa respecti valorile condensatorilor din filtre,altfel se modifica factorul de calitate al filtrelor cu consecinte destul de mari asupra calitatii semnalului.De fapt ,asta e singurul lucru mai prost gandit la aceste 2 tipuri de integrate,ca frecventele centrale ale filtrelor nu prea pot fi modificate decat in limite foarte mici.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări