Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa electronica Ferroli Fereasy F24


Postări Recomandate

Buna seara am o problema cu placa electronica la aceasta centrala ,am gasit TNY274GN crapat l-am inlocuit tot cu modelul TNY274GN am inlocuit si 10uF/400v si verificat toate ceurile inclusiv inlocuit pe cel din secundarul sursei de 24v dar nu porneste nu se aprinde niciun led din care sunt pe placa ma poate ajuta cineva cu ceva solutii .Mentionez placa este scoasa din centrala cred ca ar trebui sa se aprinda macar un led de control !Va multumesc siva rog cevasolutii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La 14.06.2023 la 21:07, validae a spus:

Vezi să nu fi cedat ceva rezistor sau bobină înseriate pe intrarea de rețea a sursei, înainte de TNY.

Apoi măsoară cu placa nealimentată, să nu ai vreun scurt pe circuitele alimentate de TNY...

Buna ziua revin cu defectul la aceasta placa digitala centrala ,am verificat si masurat cam tot ce se poate masura pe acolo .Dar in secundarul trafului de impulsuri am doar 0,9v nu furnizeaza cei 20v care trebuie sa fie in secundar ,masurat pe condensatorul de 220uF/35V .....09V unde pot sa gasesc un traf de impulsuri de acest model s-au alte solutiidaca mai sunt va rog atasatile .Va multumesc.

Link spre comentariu
Acum 19 minute, validae a spus:

Du placa la cineva care înțelege cum funcționează sursa în comutație.

Nu va suparati dar ce trebuie sa mai inteleg ca sa pot rezolva problema ce mai poate fi defect in zona ziceti ca nu este de vina traful de impulsuri ?

Editat de nicuschiopu
Link spre comentariu
Acum 41 minute, ionutz2013 a spus:

Posibil sa ai vreo dioda in scurt in partea de intrare a traf-ului sau vreun mosfet in scurt. Eu am gasit frecvent problema asta prin sursele in comutatie. Pe langa condensatori uscati/umflati etc. Diode, mosfet-uri puse in scurt care a ars tny. 

Verificat totul in partea de sursa unde am avut defectul a fost TNY274GN crapat condensatorul de 10uF/450v inlocuit tot ce am gasit defect dar nu stiu sigur daca trebuie sa porneasca fara conditiille pe care le are cand este montata pe centrala (este vorba de o placa electronica de la o centrala Feroli Ferasy24)Va multumesc si daca sunt si alte solutiiva rog postatile.

La 14.06.2023 la 21:07, validae a spus:

Vezi să nu fi cedat ceva rezistor sau bobină înseriate pe intrarea de rețea a sursei, înainte de TNY.

Apoi măsoară cu placa nealimentată, să nu ai vreun scurt pe circuitele alimentate de TNY...

 

Acum 1 oră, validae a spus:

Du placa la cineva care înțelege cum funcționează sursa în comutație.

Vreau sa va intreb domnu validae daca se poate proba placa electronica mentionata mai sus dupa reparatie pe masa fara sa fie montata in centrala va multumesc.

Link spre comentariu
Acum 22 minute, validae a spus:

Având în vedere că placa are sursa de alimentare defectă, se poate verifica cu placa pe masă doar dacă sursa funcționează.Dar restul funcțiilor plăcii nu pot fi testate fără a fi conectată la toți senzorii centralei.

Deci in cazul meu ca nu se aprinde niciun led din cele 3 trebuie sa mai insist cu sursa !

Link spre comentariu

Mai corect spus este o sursa SMPS avind și comutatorul de forta integrat. 

Trafuri de surse în comutație nu prea am găsit defecte, foarte rar, și asta doar cind au fost săpate de niște ghiolbani. 

Schemele de aplicație la sursele astea sint foarte simple și destul de ușor de reparat, dar fără un osciloscop mergi doar în orb și pe ghicite de la un anumit grad de defectarea în sus. 

Cred ca sugestia de a apela la cineva cu experienta în surse în comutație este binevenita. 

Link spre comentariu

Dupa inlocuirea pieselor gasite defecte TNY274GN ...............10uF/450V ........100uF/50V....2,2uF/50V..........10uF/16V am alimentat sursa ,nu se mai arde nimic am 300v pe 10uF/450V dar dupa traful de impulsuri nu am tensiune  si nu se aprinnde niciun led din cele 3 aflate pe placa este modelul cu leduri nu cu display .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări