Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Acumulatori cu plumb


UDAR

Postări Recomandate

Vă salut!

Intenționez să cumpăr doi acumulatori cu plumb de 12V/cca 10Ah. Am văzut prețuri foarte bune (parcă prea bune) la UNICAS Piatra Neamț. Ați luat careva de acolo? Ce părere aveți ?

Sunt, desigur, deschis și la alte propuneri . Mulțumesc.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Mulțumesc pentru răspuns, pentru mine 3-4 ani erau mai mult decât suficienți . Problema mea era că mulți  vânzători îi livrează gata descărcați, după ani de depozitare, ceea ce echivalează cu moartea. Între timp mi s-a confirmat această temere deci voi lua dintr-o sursă de încredere. 

Link spre comentariu

Corect, evitaţi să cumpăraţi acumulatori cu plumb online.Preferabil de undeva unde să-l poţi măsura pe loc, fiindcă dacă apuci să-l iei descărcat de ani buni, nici cu apă sfinţită nu-l mai faci bun.Apoi pierzi timp cu retur, mai dai şi bani de transport, că cei mai mulţi comercianţi nu suportă plata returului, de parcă e vina ta că ţi-au vândut porcării..

Dacă ştiţi pe cineva care montează sisteme de alarmă, vă poate da acumulatori la preţul de achiziţie şi în stare bună.

Link spre comentariu

Acumulatorii cu plumb mai au și al mare mare dezavantaj ! Trebuie monitorizați ca nu cumva să scadă sub 9 V - mai au dezavantajul că se sulfatează ceea ce la acumulatorii pt mașini se poate rezolva cu un încărcător în impulsuri și care scade intensitatea pe măsura încărcării... Acumulatorii cu gel în care de fapt plăcile sunt „îmbrăcate” cu un material celulozic îmbibat cu electrolit ( electrolitul nu circulă liber , nu poate fi agitat completat etc.) pe măsură ce sunt folosiți chiar dacă tensiunea  mai lent de la 14 la 11 sau 10 V curentul scade mai abrupt și astfel constați că rămâne fără „mușchi” .... Acești acumulatori deși sunt ca preț un pic mai ieftini, te ajută la stațiile UPS să salvezi ce ai lucrat și să închizi calc în siguranță, îi poți folosi la camping sau la pescuit cu un LED de 3 W... în rest, ia-ți gândul, acum ai LI-ion sau Li-Po la prețuri convenabile ca să nu mai spun de ale zeci de avantaje. Trebuie să faci un bilanț cost - eficiență . Mai este unmare dezavantaj. Acumulatorul cu Pb trebuie ținut „în viață” adică trebuie să-i aplici un consumator mic pe perioada cât nu-l folosești și când scade la 11 V să-l reîncarci. La Li-ion sau Li-po nu ai această problemă. Un acumulator cu Pb dacă nu-i dai sarcină, în cca 6 luni se sulfatează - este o tehnologie depășită, nu e rea dar este anacronică. Sunt carcase de acumulatori în care poți băga 18650 și PCB în care legi serie paralel acumulatorii și obții rezultate mult mai bune.

Până acum nu am aflat la ce proiect vrei să-i folosești. Succes !

 

Link spre comentariu

Am lucrat peste 40 de ani cu acumulatori cu plumb din toate tehnologiile  acoperite de această perioadă deci le cunosc plusurile și minusurile. 

Cât privește proiectul - deocamdată niște teste , nu este clar conturat. Ăsta-i un motiv pentru care nu vreau să investesc în baterii scumpe. Al doilea este capacitatea de descărcare - la plumb este lejer peste 10C , la LiIon mai greu, doar la baterii special făcute pentru așa ceva - scumpe.

În fine, ideea la momentul postării inițiale era că la prețul de pe site-ul menționat merita să le iau și să mă joc cu ele. Deocamdată nu reprezintă o prioritate, poate chiar renunț. 

Mulțumesc pentru răspuns.

Link spre comentariu
Chiar acum, validae a spus:

Era o recomandare generală, nu am scris despre Unicas că ar fi neserioşi.Din păcate nu întotdeauna putem cumpăra ce ne dorim din magazine fizice apropiate şi genul ăsta de marfă e unul riscant de cumpărat astfel.

Nenea Vali,nu trebuie să te scuzi,hai să-ți spun una de duminică fără perdea : Unicas=Mivarom moldovenesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări