Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema vipere


ionut120v

Postări Recomandate

Am vipere la gradina in deal, cu coasa cu fir aveam curajul, dar la manuala, mi-e frica, coasa mea profesionala cu acumulator refuza sa fie reparata din tot felul de scame dubioase.

 

Am inteles ca solutia de tantari permantrina este foarte toxica pentru pesti si serpi si are remanenta mare, metoda are un neajuns, o sa ma umplu de soareci si sobolani, care si  asa prolifereaza pe timpul iernii cand viperele sunt inactive, dar nu pot cosi in sezonul rece, coasa trebuie in sezonul cald cand cresc ierburile si maracinii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 7 ore, ionut120v a spus:

Dar o sa am maracini sa nu pot intra, singura solutie e sa le dau foc cu cauciucuri renunt la pomi, or sa arda si ei.

in fiecare an doua incinerari, una inprimavara si una pe seceta din iulie.

Renunțați la tot și turnați beton.

Și eu am șerpi la țară,  nu vipere. Uneori îmi intra mistreții prin gard  si-l strica  , vulpile dau târcoale  și tot asa. 

Pe cuvânt dacă mă deranjează.  Au tot dreptul să facă asta,  e locul lor  eu fiind intrusul.

Link spre comentariu

Terenul trebuie întreținut astfel încât să nu îți fie teamă că sar balauri din boscheți.  

Asta cu datul foc la anumite intervale e o greșeală si faciliteaza creșterea a tot felul de bălării  care au rădăcinile mai adânci și nu  sunt afectate de foc decât la suprafață.  Iarba creste în câțiva de centimetri de sol. 

 

Editat de alec
Link spre comentariu
Acum 18 ore, ionut120v a spus:

Am vipere la gradina 

Intretine terenul gospodareste, adica coseste tot timpul balariile. Ia o motocoasa buna, nu electrica. Eu am una cu fir si una cu platou, in unii ani am mai dat cu ierbicid.

Daca iarba e mica le vei vedea si nu vor mai fi multe.

Editat de daniels
Link spre comentariu

aia electrica cu acumulator era destul de buna,

 

am taiat cu ea maracini si lastari cu fir de 3.5 dar ceva se pune de-a doua cand vreau sa o repar, alea cu benzina ma afuma, nu pot sta asa dupa ce cosesc, cu a electrica schimb doar hainele.

Cu disc  n-am curaj acolo, sunt numa pietre, mi-a intra mai demult o schija prin pantaloni in picior si a trebuit un an sa iese afara.

 

I-am luat si la tata una a lui merge, a mea am luat-o sh cu controllerul schimbat, am gasit si cauza din care se ard, are intrerupator direct pe alimentare, cand, il opresc in sarcina, apare un varf de tensiune care arde auxiliara controllerului.

Cu ierbicid stiu ca nu iese bine tocmai buruienile de care vrei sa scapi rezista cel mai mult, nu mai da deloc iarba buna.coasa.jpg

 

Sad backurile astea ma indispun teribil, ajung sa ma las de meserie din cauza lor.

Link spre comentariu

Ia.ti o motocoasă cu motor 4t,astea nu scot fum ca alea cu motor 2t,care merg cu amestec benzina și ulei. Și dacă e ceva de calitate chiar și consumul e mic și nu prea simți fum. O motocoasă buna trebuie sa fie cu motor termic,de minim 2cp,să aibă zvâc pentru buruieni.... De obicei chinezăriile cam scot fum,oricât de bine ai doza amestecul de carburant. Am o chinezărie Omac și un Stihl,se vede diferența.

Apropo,am văzut în acțiune o motocoasa Kawasaki,motor 2t...bate la fund un Stihl de clasa ei.

Link spre comentariu

Aia cu baia fortata mai greu la mine, am spondiloza, nu pot face baie oricand, raman intepenit, in plus nu se impaca  cu vibratiile.

 

Alea sunt singurul model care au motorul in capul de taiere, nu ai efect giroscopic si vibratii intense, puterea e suficienta, am doi acumulatori si charger solar pentru ele, si 4 panouri de 50w, le pot face pachet, pot lucra toata ziua, nu ma tin pe mine balamalele sa fac asta, cel mult 10 incarcari, adica 4 ore.

 

Din fericire cu 10 incarcari fac toata livada de un pogon inclusiv marginile cu buruieni si maracini, am defiintat asta primavara un maracinis, la drujba (tot cu acumulatori compatibila cu coasa), voiam sa mentin locul, dar se pare ca ceva se opune, acolo sunt viperele, in rest  pot cu coasa de mana, mai greu la inceput pana se destepeneste spinarea.

 

Am si cositoare cu dinti, dar acolo nu merge, nu permite terenul, aia o mai inchiriez.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

poate ca-i intarziat raspunsul. Cand cosesti, cu coasa clasica(manuala), infasoara-ti pe picioare, de la pantofi pana aproape de genunchi, protectii din piele mai groasa. Pe ele lasa-le acolo, nu strica ecosistemul. Asa cum ai spus, pleaca ele vin altele sau alte vietati, mai rele ca primele. Hai sa invatam noi, "stapanii" planetei sa ne modelam pe natura.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări