Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

spirica

Membru activ
 • Content Count

  58
 • Joined

 • Last visited

About spirica

 • Rank
  Nou venit

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Verifica daca tot in kg este setat sa afiseze.
 2. KAISE KU-2602 se incadreaza la cerinte? Mie-mi pare o firma buna. Poate te ajuta informatia.
 3. Tensiunea fluctuanta de la pinul 6. Verifica C1 si C2 (47uF/35V). Daca ai 8-12V dioda D3 n-ar fi in scurt.
 4. Si toate aceste verificari fale pe cablajul acesta pe care il ai acum. Poti sa desfaci un piciorus de la zener sau R12 si sa vezi daca se stinge led-ul. Tranzistorul Q4 sa nu fie sarma C-E.
 5. Sunt convins. Este o varianta in lipsa unui smirgher fin. Si nu numai pentru dumnealui. Sa aib.a rabdare si sa-l ,,puna pe picioare''.
 6. si contactele argintate se pot curata cu/pe o bucata de lemn.
 7. Dar daca in loc de sarma galbena pun una rosie, merge? Si daca da, becul da lumina rosie? Of, Doamne!
 8. Condensatorul de 0,33uF/500V este bun?
 9. Poți să-l lași și poți să mai pui unul în paralel cu seria diodelor zener. Rezistorul de 50k, dinspre minus, înseriat cu pot. de 50k, l-aș schmba cu unul de 100k si pe cel de 10k tot cu 100k. Acum, după ce ai scos spire de pe traf, puterea disipată de tranzistor este mai mică.
 10. Uite si aici o schema care cred ca a inspirat pe cel care a realizat montajul din prima postare. Si, cum s-a spus, lipseste conexiunea intre emitor si iesirea pozitiva. https://www.eleccircuit.com/the-variable-high-voltage-power-supply-0-300v/
 11. Comanda pentru aprinderea becului, cand se deschide usa, ajunge la placa?
 12. In datasheet-ul lui LM317. 1,25V =0,05A x 24ohmi. Cam tot cat doua jonctiuni de Siliciu (1N4148 x 2), pe de'oparte, si jonctiunea b-e + rezistorul de 15 ohmi pe de cealalta parte. Oricum, e interesanta, si simpla, ideea de a avea un consum constant de curent indiferent de ce tensiune setezi la iesire. Si Miticami, ca de obicei, ne arata ceva si ne lasa sa "rumegam".
 13. Din ce am inteles eu: circuitul desenat de miticamy, pentru al doilea grafic, care este asemanator cu cel din schema din pagina anterioara cu LM 317, arata liniaritate curentului prin circuit fata de tensiunea aplicata. Curentul este constant in jurul valorii de 41-42mA (trasa rosie) pentru o tensiune aplicata (trasa verde) de la 20V la sub 1V. Schema desenata este un generator de cc.
 14. Poate este obturata admisia de aer.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines