Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Topicul meu cu intrebari, nelamuriri, s.a.m.d....


mac01

Postări Recomandate

Ca sa nu deschid sute de topice aiurea cand am vreo nelamurire si am nevoie de ajutorul vostru...o sa ramana doar acest topic.

Va rog sa ma ajutati cu o problema....caut un tip de mufa de alimentare mama pentru o sursa mica (intrare-iesire tensiune) si pe net sunt zeci de modele...nu stiu sub ce denumire s-o gasesc. Nu vreau sa scot mufele de pe sursa si sa lipesc direct fire...vreau sa le caut perechea...modulul sa fie usor detasat in caz de nevoie.

Va atasez mai jos cateva poze cu mufele din sursa.

Multumesc!

IMG-7767.jpgupload pics

IMG-7769.jpg

Link spre comentariu

Multumesc @flomar60 pentru buna intentie...dar imi trebuie douazeci de bucati....am zece surse... zece mufe la iesire (24V) cu doi pini unul langa altul si zece mufe la intrare (230V) cu trei pini (pinul din mijloc lipsa). Distanta intre pini este de 3,96mm. Si asa este...noroc ca mi-a atras atentia @ratza....era sa cumpar mufele goale..pinii se vand separat. Am sa fac comanda cand strang mai multe piese...deocamdata le-am pus in parcare.

Multumesc @ratza , @djvas !

Editat de mac01
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Aveti idee cine are in posesie un cnc si ma poate ajuta cu modificarea unor cuplaje oldham? Contra cost...evident.

Am cuplajele dar au fost prost construite....o parte a cuplajului trebuie modificata si refacuta alta cupla de legatura. In total sunt 9 cuplaje care trebuie modificate...sau reconstruite altele noi....depinde cum este mai usor. O parte a cuplajului are gaura de 3mm iar cealalta parte gaura de 6mm. Cuplajele le folosesc la prelungirea unor potentiometre.....iar axul folosit la prelungire este destul de lung.

Atasez o poza cu (,) cuplajele care trebuie modificate sau reconstruite. Cuplajul de fapt este un semicuplaj...doar jumatate din el respecta teoria culisarii...cealalta jumatate este fixa, are doua stifturi iesite in afara si vine pe ea montat un cauciuc de legatura..cel care se vede in poza intre cele doua elemente. Nu gasesc de cumparat cuplaj cu gaura de 3mm intr-o parte si cu gaura de 6mm in cealalta parte...daca gaseam gata facut era bine.

Multumesc!

IMG-7813.jpg

 

Cam asa ceva mi-ar trebui.

 

 

 

 

 

 

Editat de mac01
Link spre comentariu

@Atlas ...am cumparat mufele de la tme...multumesc!

@doru3160

Stateam aseara si-mi storceam creierii unde am vazut acest sistem...ai dreptate....acolo l-am vazut, montat pe acele radiocasetofoane auto. Si cand ma gandesc cate am aruncat la gunoi...!

Strunjire, frezare...procedeul pentru mine mai putin conteaza...trebuie facut al doilea canal in prima piesa din stanga cum vezi foto atasat de mine si construita piesa de legatura. Sunt 9 cuplaje care trebuiesc modificate.

Deci...se ofera cineva sa ma ajute cu asa ceva?

Editat de mac01
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

In schema din foto de mai jos este un minireleu notat REL 1.

Configuratia pinilor este pe aceeasi pagina, mai jos, incadrat de mine cu un chenar rosu. Din pacate acest releu original lipseste si as vrea sa-l inlocuiesc cu unul compatibil...adica sa aiba aceeasi dispunere a pinilor...dar nu gasesc sa-l cumpar.

Aveti idee cum se numeste configuratia pinilor la acest releu si cam pe unde il pot gasi? 

Multumesc.

ZP13.jpgreen name meaning

Editat de mac01
Link spre comentariu

Poza e cam neclara.E un releu,banui cehesc,DPDT,adica double pole.Daca schita e buna si ce se vede in centru e infasurarea bobinei sunt slabe sanse.Releele moderne au cam plasat alimentarea bobinei la o margine.

 In principiu s-ar putea construi un adaptor PCB,pentru utilizarea unui releu tip nou.

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări