Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pentru ca asa e la noi...


Vizitator

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

In 2017:

Citat

Conform datelor publicate de ANAF, la 30 septembrie, cele mai mari restanțe la bugetele de asigurări de sănătate le aveau Compania Națională a Huilei — 3,733 miliarde lei,

Societatea comercială pentru închidere și conservare mine — 941,918 milioane lei,

Societatea Națională de Căi Ferate SA — 601,596 milioane lei,

Complexul Energetic Hunedoara — 431,329 milioane lei,

Societatea Națională a Cărbunelui — 301,681 milioane lei,

Romaero — 183,844 milioane lei etc.

https://www.digi24.ro/stiri/economie/fiscul-confirma-companiile-de-stat-cei-mai-mari-datornici-la-pensii-sanatate-somaj-828582

Link spre comentariu

Cauta sa vezi suma datorata de cei din privat vs cei de la stat. La privat nu poti sa ajungi sa sume colosale. Pe locul 8 sau 9 in clasamentul ala era si regia de transport in comun din Iasi.

olgutza a motivat trecerea contibutiilor de la angajator la angajat pentru ca sa poata strange contributia la sanatate si la pensie pe care companiile de stat nu le plateau insa si atunci si acum salariatul primeste NET-ul in mana desi acum salariatul ar trebui sa primeasca BRUT-ul in mana. Deci olgutza a rezolvat fix putza :rade:. Ce a reusit sa faca a fost sa plimbe niste bani de la niste bugetari (care dupa manevra au luat mai putin) la alti bugetari. 

Link spre comentariu
Vizitator viobio

CAS 25% ,imens ! Bani pentru putori ! Așa că .......statul  .....sa incaseze cat mai putin de la firmele private , să nu mai vorbim de cum se sifonează banii de la stat pe panseluțe , borduri , paranghelii sau 1km de autostradă care in România costă dublu sau triplu față de alte țări cu apă caldă .

 

Link spre comentariu

Hei, lasati asistatii, ia vedeti, o sa intrati in conflict cu Pătraru!

Adrian ai dreptae, dar trebuie privt in mod corect. De la 155.000 de firme se string ceva bani, nu?

Cind eram elev in liceu, la orele de socialism stiintific, ni se spunea ca poporul este stapin pe mijloacele de productie si ca plus valoarea e capitaluzata in beneficiul lui. Ma uitam la profesor si ma gindeam cum naiba sunt stapin pe fabrica de ștrinfi din  oras. N-am priceput si nici nu-mi bateam capul! Dupa anii 90 am inteles cum devine treaba. Acum, plus valoarea (sau cum so numi) intra in buzunarele patronului, care da catre stat, atunci cind da!, un mizilic de impozit si contributie. Asa, statul are putini bani, bani care nu-i ajung niciodata. Si, de u de sunt putini, se mai si fura! Pe vremea comunismului, toti banii intrau in visteria statului, stat care subventiona invatamintul, sanatatea, hainele pentru copii, electicitatea, apa, gazele, o parte din mincarea,  unele produse din import si mai stiu eu ce. Acu...canci! 

 

Link spre comentariu

de la 155.000 de firme nu se string nici cit o tura de panselute sau de borduri in Bucuresti! 

ce firma privata si-ar putea permite sa ''bugeteze'' pierderi de 300-400 de milioane de la bugetul de stat?

 

In alta ordine de idei, pentru ca ''asa e la noi'', am inceput sa culeg rosii din productia pe anul asta!

rosii.jpg

rosii1.jpg

rosii3.jpg

Link spre comentariu

  E cu proape 1750 de mile mai spre vest! sint in ghivece ca le-am mutat din curte una a trebuit sa facem loc pentru o petrecere de cununie, in fata casei si au ramas acolo! vad ca desi e un bulevard foarte circulat, inca sint toate, le numar de trei ori pe zi!

 In pamint am pus o tufa de patrunjel!

Tufa.jpg

Link spre comentariu
Acum 15 ore, Marele Savant a spus:

 In pamint am pus o tufa de patrunjel!

Tufa.jpg

Asta-i pitrunjăl??? L-ai dus la coafor sau ii apretat? :85

Nu are gust ca "ala al nostru' di la noi". 

 

The two main groups of parsley used as herbs are French, or curly leaf(P. crispum crispum group; syn. P. crispum var. crispum); and, Italian, or flat leaf (P. crispum neapolitanum group; syn. P. crispum var. neapolitanum). Of these, the neapolitanum group more closely resembles the natural wild species.Flat-leaved parsley is preferred by some gardeners as it is easier to cultivate, being more tolerant of both rain and sunshine, and is said to have a stronger flavor — although this is disputed — while curly leaf parsley is preferred by others because of its more decorative appearance in garnishing.

Link spre comentariu



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări