Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

NICA

Membru activ
 • Content Count

  900
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

97 Se poate si mai bine

About NICA

 • Rank
  pe aici...
 • Birthday 05/18/1961

Profile Information

 • Locatie
  Timisoara

Contact Methods

 • Yahoo
  bo1961ni@yahoo.com

Recent Profile Visitors

593 profile views
 1. NICA

  Tabla hardox

  Asta se va intampla,se va deforma. Este un otel rezistent la rece,se foloseste la constructia masinilor unelte dar nu e pretabil la temperatura si mai ales la cicluri rece-cald, Tu ai nevoie de fonta sau ceva inox. Nu strica materialul ca mai tarziu sigur o sa-i gasesti folos in alta parte si nu la un banal gratar de mici. Succes.
 2. NICA

  Modificare lanterna

  Pune un link cu un bec nasparliu sa vedem cum arata.
 3. NICA

  Tabla hardox

  Pai gata ? ai terminat cu celelalte proiecte ? incarcatoare,semanatori,strunguri,trifazate,etc.... Hardoxul e o gluma fata de celelalte ! "Pentru aplicatiile cu abrazivitate foarte mare si temperaturi ridicate, firma suedeza SSAB a dezvoltat Hardox® HiTemp. Este cunoscut faptul ca, la o temperatura de peste 250-300 de grade Celsius, otelul incepe sa-si piarda proprietatile. Un aspect foarte important in cazul otelurilor speciale, este tratamentul termic, iar atingera unei temparaturi de 300 de grade in exploatare, inseamna modificarea tratamentului termic. Odata cu aceasta modificare, caracteristicile mecanice si de rezistenta ale otelurilor incep sa se modifice." Deci,fa-l din fier-beton,eventul striat,
 4. NICA

  Vânzători...

  A vinde sau a nu te complica ! Multi au o gramada de lucruri adunate in zeci de ani de mestesugareala cu care nu mai au ce face. Cred ca am cam un camion de aparate,sasie,placi,module,piese diverse autohtone si indigene dar nu ma indur a le pune la vanzare din varii motive : comoditate,deranjul de a impacheta,coada la posta,din nou la coada pentru bani si discutiile cu potentialii cumparatori. Si asa se pierd lucruri interesante si bune de care altii ar avea nevoie.
 5. NICA

  reconditionare MAVO-35

  Daca măsoară jumătate de tensiune s-ar putea sa fie decalat comutatorul de domenii cu un pas spre dreapta.Verifica asta
 6. Păi blocurile nu le-au dărîmat ca au vrut să-i arate lui Nicu ca sunt in stare sa le varuiasca.Ce zici,au reușit?
 7. NICA

  Lampa UV

  sparge un bec cu vapori de mercur si ai lampa ieftin
 8. NICA

  Masini electrice pro-contra

  Transportul electric este super. Numai ca sunteti voi carcotasi si negativisti.Nu vad sa aibe cineva ceva impotriva tramvaielor,troleibuzelor,locomotivelor electrice,metrourilor.Ba mai sunt si electrocare,trotinete electrice,chiar si biciclete-na ca sa fie si cu baterii...am uitat de motostivuitoare.La noi in Timisoara avem primar un prof.dr.ing. care a dotat si comunitarii cu niste segway-ri (sau cum le-o mai zice). In timp si-au dovedit eficienta.
 9. NICA

  Maxim 5 ani şi LA REVEDERE!

  ursul este muncitorul roman care este indisciplinat si nerecunoscator patriei ,lipsit de patriotism,tradator fata de parintii din guvern,parlament,autoritati locale,care se zbat pentru bunastarea poporului,a celor care ies la pensie pe la 45 de ani ,a celor care au pensii speciale,a celor care au dat 200-300 euro la doctori pentru pensionare,a asistatilor social,etc. ce vrei ? cine sa mai plateasca ? normal ca trebuie luate masuri,altfel ce mai ramane de furat ? vezi ursul care trebuie sensibilizat si reeducat ?
 10. NICA

  Maxim 5 ani şi LA REVEDERE!

  Tu tii cu ursul....
 11. NICA

  Redresor

  Esti simpatic Florine. Nu incerca cu condensator electrolitic ca va exploda.Incearca cu alt transformator cam la aceeasi putere si pune-le primarele in serie.Astfel in secundar vei avea jumatate din tensiune. Alta solutie este sa pui primarul transformatorului in serie cu un bec de 220v.Aici vei tatona puterea becului pana cand in secundar vei obtine tensiunea dorita. Dar nici o metoda din astea nu este perfecta.Ideal este sa folosesti o schema de redresor cu tiristor sau tranzistori dar asta te va complica foarte mult si oricum nu o vei putea face. Daca ai vreun autotraf din ala vechi ,comunist,vei putea regla tensiunea foarte bine.
 12. Poate stie cineva codul dupa serie ?
 13. va multumesc dl.TRIFAN. Poate stie cineva vre-un cod
 14. Va salut. Va rog un cod ptr acest cas care l-a pierdut prin decuplarea bateriei. Care este tasta de confirmare ? Multumesc.
 15. NICA

  Amplificator.

  http://www.unisonic.com.tw/datasheet/KA22427.pdf ti-a dat dan a 2 documentatia mai sus. Folosesti pinii 9,10,11,12,13 conform schemei din documentatie si ai un mic amplificator.Ceilalti pini ii pui la masa.Vezi sa nu treci de 12v ca-l termini. Succesuri.
×