Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Nu-i mai simplu sa taie din kilometrii parcursi, pot trai si daca folosesc combustibili cu carbon doar pentru transport, oricum nu prea conteza in ecuatia globala, China polueza pentru a produce, USA posibil cu AI-ul,  energia aia poate fi folosita virtual gratis in locuri cu acces gratuit la net, in lumea reala e platita prin mecanismul publicitatii, dar o platesc toti la gramada inclusiv americanii, de aceea iese mai ieftin per capita decat energia pe factura.

Link spre comentariu
Acum 24 minute, merck a spus:

Deja se construieste pe palmierul de la Jabel Ali. Deci lucrurile trebuie sa avanseze pe mai multe fronturi, ca un parc fotovoltaic de 5GW nu-i mare smecherie in Dubai, insa cum am zis nu trebuie construit de palmares ci trebuie sa fie si pus la munca.

asta e alt aspect ca se dezvolta si le creste consumul (cu viteza de crestere mai mare) mai repede decat instaleaza solar.

Citat

ca un parc fotovoltaic de 5GW nu-i mare smecherie in Dubai, insa cum am zis nu trebuie construit de palmares ci trebuie sa fie si pus la munca.

point-ul meu era ca are mai mult valoare de impresie artistica in marea schema a lucrurilor.

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Trebuie sa le dam in cap ca e ordin pe unitate nu? 

Altii care sa faca mai mult in zona aia care sunt?

La unii le crapa pipota in ei de ciuda ca astia se ridica si nu mai pot fi ajunsi din urma.

Eu pe langa biletele de avion la Emirates si hotel pt 3 saptamani le-am mai bagat in tara 10k de euro. M-am umplut de dirhami si e clar ca in Ioropa nu ii aduc ca nu am ce face cu ei. Acum 2 zile ca sa mai scap de dirhami am luat un Iphone 17 pro max si cand ajung in aeroport imi recuperez TVA-ul. 

Prefer sa le fac jucarica lor sa mearga decat a altora.

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 10 minute, merck a spus:

Trebuie sa le dam in cap ca e ordin pe unitate nu? 

nu le-a dat nimeni in cap, insa faptele/cifrele zic alta poveste. Nu prea merge sa extragi o gramada de petrol care-l vinzi la altii si sa zici ca salvezi planeta. (aceeasi treaba ca si Norvegia ei extrag cel mai mult din Marea nordului si vand la UK/IRL si altii si cu banii din asta isi cumpara masini electrice sa nu polueze planeta) - pana la urma asa luat per total e un lucru bun dar sa te lauzi cu asta nu mi se pare ok (din nou parere personala nu are valoare decat de opinie)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări