Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un alt proiect de SE cu KT120


DANO

Postări Recomandate

Majoritatea rezistorilor sunt supradimensionați, de exemplu acolo unde sunt cei de 5w normal e de ajuns si de 2w dar am pus un shape de la un rezistor mai mare pt a ramane destul spatiu liber in jurul lui. In fine sa fiu sincer nu poate fi facute toate dupa fixurile altora, asta e facut dupa fixul meu(prostia mea). Si stati liniștiti cum zis mai sus dar am impresia ca uni citiți doar ce va convine lampile o sa fie pe o parte si o sa iasa afara din carcasa restul componentelor o sa fie înăuntru.

 

Oare placa din amplifu de mai jos a luat foc de la cele 8lampi finale

https://www.stereophile.com/content/audio-research-reference-150-power-amplifier

FB_IMG_1546979680646.jpg

3 hours ago, Untold said:

 

 

P.S. Solid Works?

Este in Altium designer 

Link spre comentariu

Pentru a intelege cum sta treaba trebuie plecat de la problema care apare cand se foloseste un soclu de cablaj pentru o lampa finala care se incalzeste destul de tare. Aceasta problema este exfolierea traseului si intreruperea acestuia. Nu inseamna ca daca unele firme folosesc lampi finale cu soclul pe cablaj putem si noi sa facem acelasi lucru. Tot cablaj este si placa de baza sau placa video insa tot cablaj este si un PCB facut la comanda pentru putini banuti la o firma no name in China. Este clar ca nu avem aceeasi calitate. Nu stiu unde vei executa cablajele dar nu cred ca ai acces sa le faci dupa standardele folosite la placile de baza sau video. 

Aduc in discutie doar aspectul trecerilor metalizate. Pe vremuri (si poate si astazi se mai fac la cerere) trecerile nu se faceau prin depunere ci efectiv se introduceau niste tuburi subtiri care se presau la capate (la capat arata ca o palnie). Ma numar printre cei care am fost nevoit sa recuperez socluri si alte piese de pe placi mai vechi folosind metoda ..... "aragazul". Se expunea placa deasupra flacarii la aragaz un timp T dupa care se intorcea si se "trantea" de marginea chiuvetei de la bucatarie. Chiar dupa incalziri repetate traseele erau inca intacte. Despre treceri ce sa spun ..... n-am reusit sa scot vreun tub din ala ambutisat in placa. 

Unii dintre noi am prins si cablaje din pertinax, textolit unde cuprul se exfolia si la a doua lipitura si trebuia ceva indemanare sa depanezi asemenea cablaje.  

 

Deci alegerea de a folosi lampile finale cu soclu pe cablaj depinde de posibilitatile tale financiare. 

Link spre comentariu
Acum 11 ore, DANO a spus:

Majoritatea rezistorilor sunt supradimensionați, de exemplu acolo unde sunt cei de 5w normal e de ajuns si de 2w dar am pus un shape de la un rezistor mai mare pt a ramane destul spatiu liber in jurul lui. In fine sa fiu sincer nu poate fi facute toate dupa fixurile altora, asta e facut dupa fixul meu(prostia mea). Si stati liniștiti cum zis mai sus dar am impresia ca uni citiți doar ce va convine lampile o sa fie pe o parte si o sa iasa afara din carcasa restul componentelor o sa fie înăuntru.

 

Oare placa din amplifu de mai jos a luat foc de la cele 8lampi finale

https://www.stereophile.com/content/audio-research-reference-150-power-amplifier

FB_IMG_1546979680646.jpg

Este in Altium designer 

 

NU a luat foc

fiind ventilat fortat (se vad doua ventilatore)

 

ventilatoare_1.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Interesant este ce spun astia in descrierea noului amplificator de acest tip,cam ce tot spun eu de mult timp despre personalizarea transformatoarelor de iesire.

   In concluzie merita citit cu atentie tot ce povestesc constructorii acestui amplificator PP cu KT120,avem de invatat!

 

"The Audio Research Reference 150 ($12,995) is a member of the venerable Minnesota company's new Reference line. Based on what ARC learned in creating the Anniversary Edition preamplifier, they've introduced the Reference 250 monoblock and the Reference 150 stereo amplifier, the latter replacing the Reference 110, which Robert J. Reina reviewed in August 2007. ARC has come up with new, larger, higher-bandwidth output transformers to better match the impedances of the KT120 output tubes used in the Ref150. According to ARC's Dave Gordon, "These transformers were designed in-house by our engineering department, and they are manufactured for us nearby in the Midwest. They are not sourced from Asia."

 

Referitor la amplificatorul colegului care a deschis acest topic,cred ca amplasarea pe PCB a tuburilor finale,daca intre tuburile finale si acest PCB exista o tabla,respectiv partea de sus a sasiului si in jurul tubului se vor practica judicios gauri pentru circulatia aerului prin convectie,este o alegere buna.Acum nu putem cuantifica cata caldura se va transmite prin pinii(piciorusele culotului apartinand lui KT120),spre PCB in asa fel incat sa devina periculos pentru trasee si/sau celelalte componente.Intr-un proiect SE pe PCB trebuie tinut cont de faptul ca tubul disipa permanent o putere relativ mare,mai ales KT120.

   Daca ma intrebati pe mine,pentru un SE de o asemenea amploare ,as fi ales o constrtuctie cu tuburile finale amplasate pe sasiu si eventual un mic PCB pentru amplificatorul de tensiune si asa amplificatorul va avea o greutate considerabila,estimez pste 16Kg...daca nu 20Kg.
 

Link spre comentariu
On ‎1‎/‎8‎/‎2019 at 9:14 AM, Faust2018 said:

Felicitări pentru transformatoare ! Sunt cu totul altceva pe lîngă ce am primit eu in urmă cu citiva ani , ca mărime par de două ori mai mari față de ce am primit eu .

Nu știu dacă ai avut curiizitatea să le măsori inductanța primarului si rezistența primarului in cc , o poti face si as aprecia dacă ai pune in topicul tău aceste masuratori , de ce spun topicul tau .....o să vezi mai jos .

Eu am primit două trafuri care au avut urmatoarele date 

325 ohmi , 39,8H

280 ohmi , 33,2H .

 

uite am masurat rezistenta la acele trafuri,

diferenta intre ele este de maxim 1ohm

 

traf iesire sekt120.jpg

Link spre comentariu

Am descoperit un alt amplificator foarte fain:

http://www.synthesis.co.it/product.php?id=1&fbclid=IwAR1ewxNnPaOYaApNhNx32LLi4LGhcE4PZN_BQ2fQqG1VYgBNm2PYo_g5_OY

 

cititi ce spune despre componentele acestui amplificator:

"

  • Output transformer
    The Output transformer uses a Hi-Grade lron-Silicon for superb frequency reproduction & width. With this newly designed custom output transformer we are able to achieving a highly delicate & precise sound reproduction faithful to the originai recording.
  • Mechanical chassis construction
    The power supply & output transformers are held by an extremely rigid structure that keeps the unit free from unwanted vibrations which further helps reduce unwanted noise to the tubes.
  • Selected tubes
    All tubes used are selected after 2 stage warm up. A fully computer monitored machine controls the process & at the end of this, selects the perfect tubes which are then matched for a perfect balance."

Atentie!  nu este nimic tandentios in aceste exemple ,trebuie doar sa invatam din ele pentru ca sunt chestii interesante.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator viobio
La 08.01.2019 la 0:29, DANO a spus:

Am si eu in gand sa fac un single ended cu KT120, dar trafurile am ales sa mi le faca Domnul Lazaroiu fiindca nu imi permit sa cumpar 2 trafuri Hammond :-) dar am incredere ca o sa faca treaba buna si astea la momentul oportun ;-)

 

43828762_1422956824504174_3753917526849880064_n.jpg

KT120 SE Lazaroiu.png

Ai comandat si un capac pentru toroidal ? 

Cînd faci teste , dacă ai placerea , să ne arăți cei 20w pe ce sarcină dorești tu , dacă se poate la 20...30hz ......

Ar fi fost interesant să ne arăți si ce THD are le puterea maximă obținută , sinus nelimitat , să zicem la 1000hz  , pentru că cei 2,5% sunt incredibili la 20w , nu ai cum să obții NICIODATĂ  acel THD la 20w ! Dacă obtii 20w ! 

Editat de viobio
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări