Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un alt proiect de SE cu KT120


DANO

Recommended Posts

Guest viobio

Felicitări pentru transformatoare ! Sunt cu totul altceva pe lîngă ce am primit eu in urmă cu citiva ani , ca mărime par de două ori mai mari față de ce am primit eu .

Nu știu dacă ai avut curiizitatea să le măsori inductanța primarului si rezistența primarului in cc , o poti face si as aprecia dacă ai pune in topicul tău aceste masuratori , de ce spun topicul tau .....o să vezi mai jos .

Eu am primit două trafuri care au avut urmatoarele date 

325 ohmi , 39,8H

280 ohmi , 33,2H .

M-aș bucura pentru tine dacă ai avea  două trafuri cu caracteristici egale , eu nu am avut norocul ăsta , la fel de bucuros as fi dacă ai avea primarele cu rezistență măsurată in cc ....de 110...130 ohmi , ale mele cu 280 si 325 ohmi se incalzeau , aveam 120 mA prin ele , cădea ceva tensiune pe ele , la rezistența aia este normal să se încălzească , calculează si tu ....vezi cam ce iese din calcule , sunt singurele trafuri de iesire intilnite de mine care se incalzesc .

Dacă odată cu acele două transformatoare ai primit și cele doua KT120 Tungsol ,  să stii că au fost daruite de mine celui care ți le-a dat , nu sunt microfonice , sunt selectate de mine  .

De concept .....ce să zic , schema este copy paste după cea atașată de mine , cu extrem de mici modificari ca  să nu pară copy paste . Ăia 2,5% la 20w  o sa-i obții dacă faci amplificatorul în altă galaxie , poate cind o să il faci ai curiozitatea să îl măsori cu ARTA , măcar la 1000hz să vezi ce THD ai , in general sub 100hz THD creste destul de mult , fiind hiba amplificatoarelor SE .

Iti vand un pont , dacă faci " conceptul " poți să mergi pină la 120mA Ia , uneori 20mA in plus fac diferența .....nu depășești  cei 60w ........

 

 

Am rugamintea să vorbești cu un moderator și să îți muți postarea de aici , să îți deschizi un topic propriu unde să discuti despre " concept " cu cine dorești , îți promit că eu nu am să intervin in topicul tau , nu mă interesează acest " concept " simulat .

13032014494daf835422be47ec.jpg

Edited by viobio
Link to comment

Am masurat rezistenta DC, nu imi aduc aminte exact cat e dar era 100 si ceva o sa masor azi dupa ce ajung acasa si zic exact(sarma e de 0,4) trafurile sunt imense 24cm2 si mai au si o infasurare pt KFBK, iar lampile nu sunt de la LMO sunt cumpărate de la tube Town( o sa deschid un topic in momentul in care o sa am pcbul gata si o sa fie in faza de teste in rest nu prea am ce sa discut acum despte concepte si alte cele oricum nu ma pricep eu prea tare sunt doar la faza de lipitor de piese sau cum se spune mai nou pe aicea). 

Edited by DANO
Link to comment

Arata frumos, dar desi nu am pus mana vreodata pe KT120, mi-ar fi teama totusi sa le pun pe cablaj...parerea mea ar fi ca mai bine puneti pe cablaj doar ECC-urile si restul componentelor, iar soclurile KT-urilor pe sasiu si va duceti cu fire pana la cablaj...

 

P.S. Solid Works?

Edited by Untold
Link to comment

Stiu, dar eu vorbeam din experienta :wretream asa ceva si am pus din greseala degetu pe una :rade: a usturat rau si a lasat o cicatrice... Probleme e ca ajung la 250° si mai sunt ai mari deci probleme vor fi cu siguranță,din pacate radiator pentru ele nu exista, apropo mai ai grija sa nu le pui prea aproape de traf de alimentare ca se supraincalzeste si el si lampa si nici langa cele de iesire, fa o carcasa mare si aerisita. 

Link to comment

Ai mai lucrat cu lămpi să vezi cât de tare se încing ? Crezi că producătorii de amplificatoare consacrați nu știu să proiecteze PCB-uri și de aceea folosesc șasiuri metalice și cose ? 

Edited by validae
Link to comment

Lampile sunt pe o parte a PCB-ului şi condensatorii şi rezistoriii pe cealaltă parte. Se vede clar în poze.

Fă-le pe PCB şi mă abonez şi eu la un set.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines