Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

bmsorin

Membru activ
 • Content Count

  282
 • Joined

 • Last visited

About bmsorin

 • Rank
  Membru

Recent Profile Visitors

617 profile views
 1. Usor se ajunge cu D3a si E88CC TFK pe alimentare.... sunt curios pe semnal, ce se va mai pune....
 2. Multe placi de sunet nu au un raspuns chiar ok peste 20-30KHz. In loopback, cum este raspunsul placii de sunet? Daca acolo este curat, clar vine din amplificator ce se vede pe la 60-70KHz.
 3. Aici cred ca se putea un pic mai bine (ca putere ma refer) ai aproape 14W vs 30W la 1KHz. Consinder ca acest amplificator masoara OK, chiar si cu aceste lampi uzate.
 4. Se observa PP mult mai "curat" si nu doar la armonici (THD) ci si la NOISE.
 5. Va multimesc pentru "calculul grafic", eu nu am prins acele vremuri, daia nu ma descurc cu ele. In cazul asta rezulta o banda de 77.778KHz.
 6. Clar pus in aplificator se schimba banda de raspuns. Ceea ce am vrut sa spun mai sus, e ca totusi, acest amplificator se duce spre 50KHz, sau chiar mai sus la -3dB. Florin, nu mai bine pui un bode? Suna-ma daca nu reusesti. EDIT. ce e important pe 10KHz SQRT, ca nu sunt oscilatii pe palier (este stabil).
 7. calculul e facut pe baza acelui rise time. acum, pe ce ați postat, nu reusesc sa calculez un rise time si implicit o banda. cam care este banda redata cu 3dB atenuare a acelui transformator? EDIT. Florin, pune o oscilograma unde sa avem rise time pe intrare (generator) si pe iesire.
 8. 14uS se traduce intr-o banda de 25.43KHz. Avand in vedere ca nici generatorul ne sta prea bine, cred ca OT-ul "se duce" mult mai sus.
 9. Din pacate nu poate fi accesat din Romania, stiu acest site de cativa ani, are foarte multe reviste vechi, daca va intereseaza arhiva WW, va pot ajuta.
 10. sqrt a fost facut la puterea maxima, chiar ceva peste, a se vedea peste 9v rms pe 8ohm. sigur la 1-2w altfel sta treaba. Florin, faci un efort si pui si la putere mai mica? 50, 1k si 10k?
 11. E clar, vrei sa-l faci de ras si pe asta .
 12. Personal sunt de acord cu orice, daca e e si vizibil la măsurători. Bun sau rau, sa se poate observa la măsurători. Altfel, e audiofilie.
 13. Florin, l-ai scos in oras sa il faci de ras?
 14. Uite aici un exemplu, dar ai nevoie de un generator ceva mai bun, decat acel rigol.
 15. Multumesc! In general testele le fac la 1kHz, deocamdata trebuie sa comand ceva piese pentru teste. Dar daca aveti nevoie doar de 1kHz, cea mai buna varianta este generatorul lui Victor, este un thread pe diyaudio.com. Eu am varianta de acum 2 ani, intre timp a renuntat la LME49720 pentru OPA1652 iar rezultatele sunt spectaculoase.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines