Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Plan de resuscitare al amplifului cu LM3886


Postări Recomandate

Filtrul din poză este destinat surselor în comutație . Se recunoaște după amplasarea condensatorului X care este către rețea nu către consumator .

 

În altă ordine de idei , torulețele alea K4000 sunt foarte bune, dar poți folosi de oricare - ideea este să aibă AL cât mai mare și să fie identice pe cele două canale , cel puțin din motive de eleganță, nu-i așa ?

Link spre comentariu

Sesebe,

Pai o sa folosesc 2 litze subtiri si cred ca o sa intre ceva spire. Ideea e sa se obtina inductanta cat mai mare ?

 

Validae,

Legaturile de semnal din interiorul amplifului sint facute cu cablu ecranat, exact cum e in poza cu legaturile de pe pagina asta.

 

UDAR,

Cu K4000 am si mici si mari, la care te referi ?

Cele mici au AL=1600 iar cele mari 2750.

Ce inductanta sa urmaresc sa obtin ? Ca pe cele mari cred ca intra oricat...

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Nu văzusem că și alea R23 sunt K4000, mă refeream la cele mici . Cred că sunt suficiente alea, bobinezi cu sârmă subțire . E greu de precizat o inductanță țintă - ideea este atenuarea componentelor de frecvență înaltă . Nu cred că aceste componente ajung în zona de atenuare prin pierderi a acestor miezuri deci inductanța probabil contează dar nu pot preciza o valoare .

Pune și tu câteva zeci de spire și vezi dacă se simte ceva .

Editat de UDAR
Link spre comentariu

A a zis că a refăcut împământarea....

 

Doar ca idee, nu ca ar mai conta, uite ce a mai zis (post 41):

 

" Nu ma pricep de care este. Uite cum arata... Mai are un picior (in poza e in spate) care cred ca e pus la impamantare. Pe ala nu l-am conectat nicaieri."

 

Tu inca nu te-ai obisnuit ?

Link spre comentariu

Domnilor,lasati omul in pace! Asa a simtit el ca trebuie sa incheie o etapa din viata....poate,peste un timp ,pasiunea va reveni cu forte proaspete...ce mi-a placut cu adevarat la el este faptul ca-in tot ceea ce a facut-a fost un perfectionist....lucru de aplaudat!

Spor in toate ,Dudi!

Link spre comentariu

... si in final ce am facut ? Am facut ceva rau, rusinos sau altfel.... ? Daca m-am saturat de electronica, acum ce vrei sa fac ? Si alt motiv care m-a facut sa renunt a fost ca nu pot sa tin minte atatea informatii cate sint in hobby-ul asta. Dupa un timp (cateva luni) daca nu folosesc informatia, se uita. In momentul asta eu am peste 1 an de cand n-am mai exersat nimic in electronica, deci practic pe persoana fizica eu nu prea mai stiu mare lucru din ea. Oi avea Alzheimer, dreacu... Niste perfuzii in cap poate ar fi recomandate.... Dar intram in offtopic iar.

Aaa, si alt motiv a fost certurile pe forum... m-am saturat si de astea. Nu mai postasem de mult timp la sectiunea asta si ma simteam asa de bine si acu... iar a inceput.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

 

 

Sesebe,

- Cu potentiometrul dat la minim face acelasi pacanit ca si cu el dat la volum normal. Deci n-are treaba cu potentiometrul.

- Cu cablurile de semnal deconectate (din spatele cutiei amplifului), pacanitul se atenueaza foarte mult. Se mai aude doar putin.

- Cu cu cablurile de semnal scoase de pe placa modulului si pus in loc un jumper (deci scurt pe intrare).... pacanitul nu se mai aude absolut deloc !

 

Ce concluzie trag eu de aici e ca legaturile in amplif nu sint facute cum trebuie...

Citat 2: Alte amplificatoare merg perfect cu bransamentul asta.

 

Adica cu alt amplificator dar cu aceeasi sursa de semnal si cabluri nu are aceeasi manifestare?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări