Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio Chronos


Vizitator augustin87r

Postări Recomandate

Vizitator augustin87r

Are cineva vreun radio Chronos for sale? Erau tipurile alea de radio romanesti cu ceas care au fost exportate in europa si Sua.M-ar interesa si niste poze si niste detalii de functionare.Eu am un Superson2 ,facut tot pentru export,dar mie nu imi place.Cred ca are carcasa identica cu Chronos ,doar ca in locul ceasului e un plastic urat,alb in spatele caruia sunt niste beculete,un fel de indicator de acord......... Daca nu aveti for sale,macar poze.......

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 121
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator augustin87r

Pai nu am poze din pacate.Radio e la Valcea,eu sunt acum la Sibiu student. Carcasa imi place,scrie pe ea Soundesign.Nu imi place ca in locul ceasului au pus plasticul ala urat si in spatele ei o miniorga de lumini. Un kitsch.... .........Chronos are cineva? Poze si detalii sau for sale :)

Link spre comentariu

Am avut un radio din ala cu ceas electric, din pacate fostul proprietar facuse crescatorie de gindaci in el de nu se mai invirteau nici rotitele ceasului de cacareze. :smt005 Am oprit doar trafo si restul am aruncat, nu stiam ca are cineva nevoie...Oricum ca precizie stiu ca lasa de dorit, tot mecanismul e miscat de un motoras la 220Vca, sincron cu reteaua. E un motoras mai mic ca cele de la programatoarele de masini de spalat sau relee de timp industriale.Mai bine ii pui un ceas digital.

Link spre comentariu

Pai, cred ca in zilele noastre nu se mai pune problema folosirii vreunui ceas digital primitiv cu tactul luat din frecv. retelei, nu?Desi multe chinezarii si turcisme, din cele cu afisaj pe leduri sint de tipul ala si trebuie potrivite dimineata la sculare si noaptea la culcare. :smt005

Link spre comentariu
Vizitator augustin87r

Eu am auzit ca pe vremea comunismului nu functionau pt ca frecventa retelei nu era stabila.Acum cik merg.Imi place designul lor si e frumos sa te trezeasca un radio cu ceas..........Poate are cineva :)

Link spre comentariu

Aveam o matusa cam nebuna, care de draci ca nu i-a venit barbatul acasa intr-o seara, a luat ciocanul si a spart radioul in muuulte bucatele. Asta se intampla acum vreo 10-20 de ani. Pana si cablajul era spart in zeci de bucati. Dupa ce l-a facut tandari, radioul a ajuns la mine.Intamplator aveam cateva cablaje facute industrial, fara piese, exact pentru modelul ala. Am dezlipit fiecare piesa, inclusiv bobinele si le-am lipit pe noul cablaj. Culmea ca a si mers. Cutia nu a mai putut fi restaurata.Am pe undeva prin casa, trebuie sa le caut, partea electronica bagata intr-o cutie de traforaj si, separat, partea mecanica cu ceasul de la care lipseau cateva placute de plastic.Daca le gasesc promit sa te caut si sa ti le trimit. Platesti doar transportul.Nu stiu daca e chiar aparatul despre care vorbesti, dar era cu tranzistoare si avea un motor asincron, la 220V pentru ceas. Ceasul avea niste placute de plastic puse pe un tambur care era rotit de motoras. Avea 2 seturi de placute, unul pentru ora si altul pentru minute. Pe fiecare placuta era scrisa jumatatea de sus si pe fata cealalta jumatatea de jos pentru 2 grupuri de cate 2 cifre care reprezentau ora si respectiv minutul.

Link spre comentariu
Vizitator augustin87r

Cred ca asta era.Era mecanism Seiko.Pacat ca a fost distrus,era bine lucrat.V-as ruga sa il cautati si sa imi spuneti si mie cand il gasiti ca eu pe 5 iulie plec in SUA sa muncesc.POate il gasiti destul de repede.......ar fi super pt mine :)

Link spre comentariu

Pai, cred ca in zilele noastre nu se mai pune problema folosirii vreunui ceas digital primitiv cu tactul luat din frecv. retelei, nu?Desi multe chinezarii si turcisme, din cele cu afisaj pe leduri sint de tipul ala si trebuie potrivite dimineata la sculare si noaptea la culcare.

Ai fi uimit cate aparate folosesc frecventa retelei de 50Hz pentru tact.Si frecventa retelei este mult mai stabila acum fata de "epoca de aur", deriva de frecventa este mai mica sau comparabila cu ceasurile de perete pe baterii.Cam toate aparatele de radio cu ceas folosesc aceeasi familie de integrate pentru partea de ceas si acestea au posibilitatea de a fi setate 50hz sau tact pe quartz, insa reteaua de curent este rezonabil de stabila si se mai face economie la cateva componente.Am un radio cu ceas Sony original adus din Germania acum vreo 10 ani si ceasul este tot la frecventa retelei.
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

partea de ceas e cu motor asincron la 110V/60Hz-fix,asa ca fara un generator pe 60Hz si un ridicator la 110Vnu faci nimic,eu am o parte electrica de la un asemenea ceas,adica doar motorul si paletele(nou,in sensul ca nu a mers decat pt proba)cand eram mai tanar am si facut o comanda pt asa ceva cu un 555 si cu un traf alimentat in sec cu 6V/60Hz si in primar(era cu punte la jumate)am alimentat ceasul si mergea in felul lui,da cu timpul am renuntat la idee-facusem la vremea aia rost de 2 ceasuri si le montasem in serie direct de la 220V,numai ca frecventa imi dadea batai de cap,ramaneau in urma tare...nu mai stiu daca le mai am ,teoretic cel putin ar trebui sa fie...da-mi un pm

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări