Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

elctropan

Membru activ
 • Content Count

  444
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutral

About elctropan

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Horezu - Vâlcea

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. elctropan

  Pickup Ziphona reglaj cursă braţ!

  Nu mă poate ajuta nimeni? Cu reglajul cursei braţului? Încă nu am rezolvat.
 2. elctropan

  Solicitari scheme aparatura vintage

  Primul aparat - cel românesc, este Darclee.Are schema în "Scheme de radioreceptoare" de Chiric....Cartea albastră...
 3. elctropan

  Proiectoare I.O.R. de 16 m.m., cu sunet

  Vă salut dl doru! Eu vă rog să insistaţi pentru manual. Este sigur utilizabil şi pentru varianta 4(cred ca diferă doar la amplificatorul de sunet!) Oricum aşa ceva e foarte bun(mai ales daca nu ai nimic). Multumesc anticipat şi dacă e nevoie de "ajutor" pentru lămurirea posesorului vă rog să ziceţi. Cu stimă,
 4. elctropan

  Proiectoare I.O.R. de 16 m.m., cu sunet

  Cred că cere 200 € şi este din Bucureşti - am văzut anunţul din întâmplare, nu mai ţin minte exact. Este unul si pe ocazii la 800 €, din Buzău. Sunt şi role de vânzare pe olx.
 5. elctropan

  Proiectoare I.O.R. de 16 m.m., cu sunet

  Mă interesează şi pe mine manualul.Am trimis un email la I.O.R. si i-am rugat să mi-l trimită, dar, încă nu au răspuns. Cineva vinde pe olx aparatul respectiv inclusiv documentaţia în format jpg şi susţine că a primit-o de la I.O.R.
 6. elctropan

  Proiectoare I.O.R. de 16 m.m., cu sunet

  De protecţia muncii!
 7. elctropan

  BM387AN

  Bună seara. Azi am primit integratul de la dl dan-a2. L-am înlocuit şi urmând sfaturile dlui nostalgic, am identificat ca defect şi tranzistorul T502. Încerc încă să "însăilez" o parte mecanică de casetofon - am primit de la dl doru3160 ajutor. S-ar putea ca acum să funcţioneze modulul de casetofon(cel puţin măcar pe redare) deoarece pe ambele canale acum se aude "bârâit", dacă atingi cu şurubelniţa acolo unde trebuie să ajungă mufele cap redare. Mulţumesc încă odată tuturor pentru ajutor şi vă ţin la curent. Cu stimă,
 8. elctropan

  Pickup Ziphona reglaj cursă braţ!

  Poate identificati de unde se regleaza BRUT cursa bratului.La alte pickupuri era un surubel care,daca era slabit,puteai roti bratul pentru pozitiile extreme,apoi strangeai din nou surubelul si gata reglajul.Aici nu am identificat acel surubel. Multumesc anticipat dl surubarila.
 9. elctropan

  Pickup Ziphona reglaj cursă braţ!

  Am remontat la locul lor, TOATE piesele scoase mai sus şi acum sunt în situaţia iniţială de reglare(mutare) a cursei braţului mai către ax cu aprox.25 mm.
 10. elctropan

  Caiete - Service

  O adresă de email pe mp.
 11. elctropan

  Pickup Ziphona reglaj cursă braţ!

  Aşa este dl sesebe, dacă precizam si mai ales dacă eram mai puţin grăbit. Dar, iniţial am crezut că este mai simplu si îmi va spune cineva exact unde să umblu pentru mutare cursă braţ cu acele grade. Multumesc.
 12. elctropan

  Pickup Ziphona reglaj cursă braţ!

  Am uitat să specific faptul că nu am postat pozele "obiectului" meu, doar ceva poze de pe net. Între timp, am citit pe cartea combinei că se poate regla cursa din şurubul 40.Am reglat aşa de bine că a căzut acel şurub şi odată cu el şi o pârghie şi 2 arcuri. Ca să ajung să remontez acel şurub de reglaj(care cred că era pentru reglaj fin) am scos masca pickupului, ocazie cu care am rupt capetele ambreiajului cu arc legat de maneta "Automat" - Manual", inclusiv axul de plastic al manetei respective. Am pus înapoi şurubul respectiv, dar arcurile şi pârghia căzută nu le pot(nu ştiu) cum şi unde să le pun. Axul rupt de la maneta de schimbare Automat pe Manual o pot rezolva cu introducerea unui şurubel în locul ei, dar ambreiajul acela cu arc, care are un fir de nailon într-un arc, nu cred că pot sa îi mai fac ceva. Anexez poze de la "obiectele" rezultate în urma intervenţiei.....
 13. Salut prieteni, Aş dori dacă se poate ajutor la reglarea părţiii mecanice la pickup Ziphona, utilizat la Combina Muzicală Compact Stereo produsă de firma Electronica Bucureşti. Pickupul merge - se învârte, dar are două probleme şi anume: Când il treci pe automat, şi il pornesti - indiferent de turaţia aleasă din butoane(33 sau 45), braţul nu se mai duce automat până la începutul discului ci, se opreşte mai repede lăsându-se jos pe lângă disc. A doua problema este mai gravă si anume că oricât se duce de mult braţul spre centrul de rotaţie(spre terminarea melodiilor de pe disc), nu mai opreste automat(nu mai decuplează motorul), deoarece cursa braţului nu mai permite. Practic, cursa braţului pickupului este mutată cu câteva grade mai spre început. Nu am reusit să identific de unde să refac cursa iniţială. Poate îmi spune cineva exact unde să umblu. Sau ar fi de preferat să am in faţă un alt pickup Ziphona să văd cum sunt puse arcurile, pârghiile şi toată partea mecanică şi să le repun la fel si eu, dacă nu cumva s-a rupt ceva iremediabil, sau să fac rost de undeva de alt pickup Ziphona(doar partea mecanică). Mulţumesc.
 14. elctropan

  BM387AN

  Am măsurat doar la T402(la T401 am acces mai greu la pini - am pus un BC108!). Rezultate: Bara de plus:14.46 V După R400(22k) de unde se alimentează colectoarele ambelor tranzistoare T401 şi T402:7,06V La T402: UB=0,85 V UE=0,25 V UC=1,38 V
 15. elctropan

  BM387AN

  Cu bazele T403 şi T404 legate la masă, brumul apare în colector T401, T402 la fel ca şi pe pinii BM387AN. Oare o fi defect T505?!Sau T504!? În schimb pe bazele T401, T402, apare mai slab şi întrerupe.
×