Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

elctropan

Membru activ
 • Content Count

  475
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Se poate si mai bine

About elctropan

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Horezu - Vâlcea

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mulţumesc dl Pinti. Caut încă aparat indicator şi până atunci îmi vin tot felul de idei.... Cu respect.
 2. Mai pun o întrebare legată de această sursă şi anume cum pot creşte valoarea maximă a curentului debitat peste 1 A(pentru cât este construită sursa) fără să periclitez integritatea unor piese. Ce modificări credeţi că ar trebui făcute? Doar valoarea lui R19?! Mulţumesc.
 3. Sau de ce nu putem lua tensiune de +15 V de la bara de alimentare a circuitelor integrate şi a ledurilor de semnalizare...... din emitorul lui T6(BD137K). Astfel am putea utilza LM7812 fără să depăşim tensiunea de intrare a acestuia. Sau să luăm cei +15 V din emitorul lui T6 şi să alimentăm direct(fără LM7812) voltampermetrul digital din această tensiune?? Ce ziceţi?
 4. Dar de ce nu putem lua tensiune continuă (cu plus şi minus)imediat după puntea de diode(evident nefiltrată) şi de aici încolo să facem un mic stabilizator cu tensiune de ieşire să zicem de 24 V(Tensiune de alimentare "chinezărie": 4 V - 30 V)!! cu care să alimentăm voltampermetrul...va fi probabil o problemă de "izolare" a liniei de minus...
 5. Mulţumesc pentru ajutor. Mai zic şi eu că nu e bine să punem ştrap şi peste siguranţa Sig. Şi înteb de ce e necesar acest ştrap, deoarece plusul sursei pare să treacă prin această Sig., apoi prin şuntul pentru ampermetrul de 1 A(nu disting în schemă ce valoare are!) şi apoi iese la borna de ieşire a sursei. Astefel că vechiul dispozitiv de măsură era pus în paralel(prin comutatorul cu translaţie de pe panoul frontal) cu acest şunt când măsura curentul sau în serie cu altă rezistenţă( a cărei valoare este ilizibilă în schemă) şi apoi la minus. Tensiunea plusul condensatorului C1 de 4700 uF şi minusul de ieşire este variabilă de la zero până la 30 V, funcţie de reglajul potenţiometrului Pv de 10 kohmi.(deci mai mare de 28 V.Deci va trebui găsită altă soluţie pentru alimentare "chinezăriei".... Cu respect.
 6. Salut prieteni, Mă poate îndruma cineva cu modificarile concrete pe schmă pentru înlocuirea miliampermetrului de pe panoul frontal la o sursă IEMI I4108? Aş dori să montez un miliampermetru digital ca în poze, care să preia funcţia de indicare a tensiunii de ieşire şi a curentului consumat, în acelaşi timp, lucru care nu se poate face la sursa originală ci, doar prin comutarea unui buton frontal. Aş fi interesat şi de modul de alimentare al voltampermetrului , inclusiv de toate modificările concrete din schemă. Mulţumesc.
 7. Uite încă o schemă care difera puţin dar nu se vede bine....
 8. Mulţumesc mult de tot dl csu. Cu stimă şi respect pentru ajutor.
 9. Anexez lista de piese de la cele două multimetre. Prima este de UM - 112B şi a doua este de la UM - 112
 10. Din păcate nu aveţi dreptate dl schematiq. Am schema de la UM -112, descărcată de pe net. Am lista de piese UM-112B, dar fără schemă. Am putut compara lista de piese de la cele două aparate şi am observat că UM-112B are un număr mai mare de rezistenţe - 47 buc., faţă de 46 buc. la UM - 112. De asemenea, valorile la unele rezistenţe sunt diferite. Mulţumesc oricum de ajutor.
×
×
 • Create New...