Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

elctropan

Membru activ
 • Content Count

  484
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Se poate si mai bine

About elctropan

Profile Information

 • Locatie
  Horezu - Vâlcea

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Oare ce valori avea termistorul montat în serie cu filamentele tuburilor la televizoarele româneşti pe tuburi gen Venus?!? Nu o fi cumva compatibil!
 2. elctropan

  Mavo 35

  Mulţumesc pentru aprecierile muncii......
 3. Incă nu am rezolvat problema cu clemele. Mi-a zis un prieten că se găseşte aşa ceva pe la staţiile radio ruseşti. Poate totusi mai găsiţi pe undeva. Încă nu le-am luat de la dl virgil41, dar parcă aş vrea să fie mai aproape de original. Poate mai găsiţi şi vă rog sa daţi un semn. Mulţumesc.
 4. - Direct replacement is not always possible, because the tubes have different pinouts (pin 1)!
 5. Nu seamănă cu acesta din clipul de pe Youtube!!!
 6. Adăugaţi la mine: Lot 10 diode zenner romanesti DZ309, noi, neutilizate. Pret 3 lei lotul.
 7. "Parte mecanica provenita de la un pickup Akord 201 stereo. Completa, are inclusiv doza si cele 2 ace. Pret 12 lei." Treceţi la mine.
 8. Aveţi cumva un aparat de măsură sovietic T4341, sau un dispozitiv de măsură pentru astfel de aparat? Mulţumesc.
 9. Felicitări dl Vranceanu şi mulţumiri pentru sfaturile de curăţare - polishare. Eu mai folosesc şi CIF şi ce este foarte murdar(de exemplu butoane potenţiometre) le pun la "înmuiat' cam 2 ore în ARIEL, după care curăţ murdăria cu peria de dinţi - se desprinde foarte uşor - ARIELUL face şi reacţie chimică cu murdăria.. Încă odată felicitări, dl Vranceanu.
 10. Mai pun o întrebare pentru cei care pot să mă ajute să identific funcţionarea în regim de "protecţie la supratensiune". Anexez partea din cartea tehnică care face referire la modul de lucru. Am făcut exact cum scrie în instrucţiuni şi am constatat următoarele. 1.Am reglat tensiune la 5,5 V. 2.Am redus uşor din potenţiometrul Pst spre stânga, până a apărut un ţiuit. 3.Am redus din potenţiometrul multitură tensiunea la 4,5 V. 4.Am oprit şi repornit sursa. 5.Am ridicat tensiunea din potenţiometrul multitură la 5 V si nu s-a întâmplat nimic. 6.Am continuta sa ridic tensiunea şi când am atins 5,5 V, a apărut din nou ţiuitul, dar tot nu s-a întâmplat nimic - poate ar fi trebuit ca tensiunea sa scadă la 1V!!!! Ce părere aveţi!? Ce verificări şi măsurători ar trebui să mai fac? Mulţumesc.
×
×
 • Create New...