Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

yo9hrb

Moderatori
 • Posts

  2,892
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About yo9hrb

 • Birthday 03/26/1969

Profile Fields

 • Location
  Jugureni, PH, KN35FC

Recent Profile Visitors

1,950 profile views
 1. Distanta intre canalele marinaresti difera mult de distanta dintre canaele CB.Daca te chinui vei avea canalele din 5 in 5. Deci nu unul, rectific, 4. Oricum, dupa cum zicea si antevorbitorul, nu este o chestie tocmai simpla.
 2. FM nu este frecventa, este tipul modulatiei. Statia aia nu se programeaza. Nu stie decat canalele folosite in marina. Parca vreo 88. Ia si partea buna a lucrurilor, cand iti vei cumpara yaht, ai deha statia. Este buna daca esti curios ce discuta marinarii in port. Gasesti tabelul cu canalele si ii dai bataie. Numai sa nu emiti. Canalul 16 este de urgenta, din cate imi aduc aminte. In link se gasesc frecventele. U.S. VHF Channel Information (uscg.gov)
 3. Nu merge. Aia maritima merge pe la 160 MHz, CB-ul e in 27 MHz. Si nu-i asta singurul impediment.
 4. Ai verificat? Cat a iesit limita de curgere?
 5. Ca sa faci o legatura trebuie sa emiti intr-un mod pe care-l foloseste si corespondentul. FM se foloseste in ultrascurte. AM nu se prea foloseste in scurte, din cauza benzii ocupate. In scurte se foloseste cel mai mult SSB (banda laterala unica) si CW (telegrafie). Mai sunt si alte moduri de lucru, dar, pentru inceput, astea sunt de baza. Teoretic cu un generator de semnal poti face emisie CW. Dar n-am auzit pe nimeni sa faca asta.
 6. Nu mai stiu. Era ceva italian. S-ar putea sa scrie ceva in varf, dar n-o dau jos nici mort. Cert este ca n-am reusit sa o reglez ca sa mearga OK in 80m.
 7. Am eu o chestie de genul asta, industriala. Merge bine in 40, 20 si 15m. In 80m... cam pana la Craiova Momentan este singura mea antena.
 8. Pentru receptie nu e critic, in schimb, daca doriti si emisie, se complica treaba. Acolo trebuie ceva potrivit. Un long wire, un dipol, un inverted V.
 9. Asa este, dar a fost material de studiu pentru o gramada de incepatori. Care au evoluat ulterior. Pentru asta, tot respectul. Acu' vreo 40 de ani, cand m-am apucat eu, EFT-urile erau la putere. Ma rog, eu n-am evoluat ca altii de pe acest forum, meseria mea e alta. Dar damblaua electronicii a ramas. Gh. Stanciulescu si GDO mi-au deschis apetitul pentru electronica.
 10. Malevil. De Robert Merle. Roman post apocaliptic. Mi-a placut. Filmul nu prea.
 11. Recent, prin amabilitatea lui @cirip, am intrat in posesia (printre altele) a unui Majak 203. La o prima vedere are probleme cam asa: - Curelele trebuie inlocuite toate (intinse, imbatranite). Am gasit pe net, am comandat un set. - Trafo se incalzeste excesiv, inclusiv in gol. Deja caut unul, sa vedem ce gasesc. - Vaselina era uscata, mecanica intepenita. Rezolvat cu diverse substante. - Restul pieselor de cauciuc (rola presoare, rola intermediara, role de frictiune) par a se prezenta ok. Nu vreau sa-l modific, vreau sa-l fac cat mai aproape de original. Voi reveni cu amanunte si, evident, cu intrebari unde nu ma descurc. P.S. Odata cu Majakul, am primit si un Tesla B4, sensibil mai vechi decat primul. La acesta n-a fost nevoie decat de spray de contacte, curatat capetele si ... functioneaza foarte bine.
 12. Totusi trebuie vazut de unde apare umezeala, sa nu muncesti degeaba.
 13. Incercati link-ul asta: https://we.tl/t-DBB7VcPEGN
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines