Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

yo9hrb

Moderatori
 • Content Count

  2,838
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About yo9hrb

 • Rank
  ElForum staff
 • Birthday 03/26/1969

Profile Fields

 • Location
  Jugureni, PH, KN35FC

Recent Profile Visitors

1,786 profile views
 1. Revenind la Titanic, din cate stiu (am lucrat vreo 9 ani la o societate de clasificare navala), problema a fost metalurgia acelori ani. Dupa accident s-a introdus testul de energie de rupere si s-a impus ca valoare minima 27 de jouli la temperatura minima de proiectare. Epruveta de 10x10mm, crestatura in V, ciocan Charpy. Se pare ca cel putin niturile folosite la constructia vasului nu au asigurat aceasta cerinta, ele cedand cam ca sticla unul dupa altul, rezultand sparturi mai mari decat s-au asteptat proiectantii. Pur si simplu pompele n-au facut fata sa evacueze apa intrata. Si situatia s-a
 2. Daca-i da cineva examenul psihologic poate sa-si ia si arma scurta de aparare. Cel putin asa zicea legea 295. E din categoriile care pot avea asa ceva. Alaturi de magistrati, politisti, militari si... cam atat.
 3. 2 placi complete amplificatoare cu tranzistoare cu germaniu recuperate de la un picup Akkord201. Finali P213. Testate, functionale. Pret 18 lei bucata sau 30 lei ambele. Foto: https://ibb.co/FYgcQW6 Daca mai sunt valabile, adaugati-le la coletul meu. Multumesc.
 4. Vecinul de sub tine a avut aragaz toata viata lui. Cu ala cum ai trait? Si, ca sa revenil la poluarea centralelor, hai sa ne punem in miscare celulele cenusii: Sa zicem ca apartamentul are nevoie de 10kWh pentru incalzire. Ai doua variante: 1). Folosesti centrala proprie, care va consuma , probabil 11 kWh de gaz (aici intra la socoteala randamentul centralei) 2). Folosesti incalzirea centralizata, unde vei consuma cei 11 kWh aferenti generarii de agent termic plus inca vreo 2...3 aferent pierderilor de la furnizor pana la consumator. Intrebarea este.... care-i m
 5. OK. Avem masini electrice. Foarte "verzi" prin oras. Le incarcam gratis pe la Kaufland sau alte supermarketuri. Cate una. Dar, de cate ori incarci o masina electrica, porneste termocentrala de la Mintia. Sau alta. In concluzie, doar mutam poluarea. Ca nu cred ca le incarcam doar de la eoliene, hidro, fotovoltaice sau nucleare.
 6. De regula in salbaticie mergeam pe la munte, nu era o caldura ucigatoare astfel incat sa ventilez non stop rulota.
 7. De ieri stau si ma gandesc cum as face dantura inclinata. Ar merge cu o adaptare, mortezarea sa o fac in partea superioara a piesei, rotind sania la unghiul necesar.
 8. Acu' ceva ani, cand inca mai mergeam cu rulota, mi-am fabricat un panou solar. Celulele din China, policristaline. Producea maximum 3.2A. Incarcam cu el un acumulator deep cycle de 105Ah, un SH provenit, probabil, de la un stivuitor de la vreun supermarket. Plecam cu acumulatorul incarcat de acasa, iar la locul de campare (de regula in salbaticie) imi asigura curentul pentru cele 2 pompe de apa ale rulotei, vreo doua ore de televizor (asta lua vreo 50..60W, cu tub, iluminatul interior si in cortul rulotei - becuri economice. Nu am avut regulator de incarcare, doar o dioda inseriata cu panoul.
 9. yo9hrb

  Donatii

  Daca se poate trimite cu posta, m-as abona eu.
 10. Si ce curea cu tinte avea tata.... Cu aia imi spunea nu.
 11. A iesit ceva, sa o numim (cu indulgenta) coroana dintata. Am montat-o si .... surprise... merge. Cam zgomotos (nu cred ca sunt doi dinti la fel, atata s-a putut cu divizarea cu metrul de Ikea).
 12. Maine o sa ma invidiati cand veti vedea ce feliator meserias (din '77) am reparat. Oricum, cap divizor bazat le metrul de Ikea n-a vazut multa lume. Si dimensiunile le-am calculat cu 4 zecimale, sa fiu sigur,
 13. Dap. Ikea sa traiasca. Era buna o freza, dar ... n-am. De Ilie Moromete. Si ascutirea cutitului a fost o problema, nu cred ca mi-a iesit o evolventa din polizor. Mai dau maine cu pila, daca e nevoie.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines