Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

yo9hrb

Moderatori
 • Content Count

  2,538
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Se poate si mai bine

About yo9hrb

 • Rank
  ElForum staff
 • Birthday 03/26/1969

Profile Information

 • Locatie
  Ploiesti

Recent Profile Visitors

620 profile views
 1. yo9hrb

  Acu' 48 de ani

  In '87 - '88 sigur existau. Eram student si mi-am cumparat o data. Nu mi-au placut, dar asta e alta discutie. Nu mai stiu cum se numeau.
 2. yo9hrb

  Receptor VLF

  Intr-adevar, problema nu este neaparat receptionarea unor zgomote sau altor informatii, ci interpretarea lor. Calibrarea sau etalonarea oricarui aparat de nasura (cum este si acest dispozitiv) este baza. Ma ocup si de examinari nedistructive (in principal examinare ultrasonica), asa ca va pot spune ca degeaba vezi fel de fel de oscilograme/ ecouri, daca nu poti dimensiona sau interpreta defectul.
 3. yo9hrb

  Tabla zincata

  Le poti topi si le torni din nou. Oxidul ramane la suprafata topiturii.
 4. yo9hrb

  Aparat sudură

  Pentru aplicatia pe care a povestit-o (tabla subtire) ar trebui sa foloseasca un curent de sudare mic. Cred ca cel de 2kW ar face fata cu brio.
 5. yo9hrb

  radio romanesc-RX 2001

  Rezolvat. Functioneaza. N-a avut mare lucru. Am facut urmatoarele: - Curatat toate potentiometrele si uns. - Rezolvat cu lumina de scala (becul din stanga nu mergea din motiv de contact prost in soclu). Acum se vede omeneste. - Curatat + arcuit + repozitionat contactele de la rotactorul de scurte. - Curatat contactele pentru ledurile de la benzile de scurte (acum se aprind toate) - Completat cu suruburi la placile rabatabile. Mai am de rezolvat gaurile de pe capac si de montat in intrerupator (n-am gasit modelul care trebuie, dar sigur am pe undeva). L-am ascultat cu o fisa de aparat pe post de antena de ultrascurte, si cu antena de la transceiver (inverted V pentru 7MHz) pentru AM. Functioneaza bine, ce pot sa zic. La reglaje n-am umblat, ca nu parea ca este nevoie (dusmanul binelui este mai binele). O seara buna tuturor.
 6. Masina: Hyundai Elantra, 2015, Benzina, 112.000 km la bord. 1.6 l, 128CP. 5.7 l/100km pe CB, in ultimii 2000-2500 km. Traseu: Ploiesti- Rm. Valcea de vreo 3 ori, Ploiesti- Bucuresti (Faur) de 2 ori pe autostrada, de vreo 4 ori pe DN1 + traversat Bucuresti, in rest Ploiesti- Jugureni PH si interior Ploiesti. 1 max. 2 pasageri. O singura data am carat 200 kg de ciment (Mizil-Jugureni).
 7. yo9hrb

  radio romanesc-RX 2001

  Am rezolvat cele doua potentiometre intepenite. Fara sa le sparg
 8. yo9hrb

  radio romanesc-RX 2001

  Dupa ce va functiona "ca nou" dpdv electronic, voi rezolva si partea estetica.
 9. yo9hrb

  radio romanesc-RX 2001

  Exista niste piulite la butonele de bass si RF gain. La mine, la cel de bass era rupt plasticul (n-o sa mai fie). Job done. Se desfac cu o surubelnita chioara (sau una speciala, pentru cine are).
 10. yo9hrb

  radio romanesc-RX 2001

  Cand ziceam de pisatul boului, nu ziceam degeaba. E o varianta si cu o grila.
 11. yo9hrb

  radio romanesc-RX 2001

  Nu, i-am desfacut piulita. Oricum nu tinea acolo, ci in stanga rotactorului,
 12. Va rog sa nu va bateti pe forum. Cat despre amaratul de receptor cu reactie, chiar ma intreb cum mama naibii prin clasa a IV-a reuseam sa construiesc asa ceva, fara simulari in circuit maker, LT spice sau alte minunatii. Nu credeti ca exageram pe undeva? O seara buna tuturor.
 13. yo9hrb

  Ce osciloscop folositi?

  Eu lucrez la apaatura de RF (unde scurte) cu un osciloscop chinezesc care mere pana la 10 MHz. Atat au fost banii. Petru medii frecvente imi ajunge. In facultate, tot un osc de 10MHz (sovietic) imi era suficient ca sa vad semnalele dintr-un Cobra. Pentru surse in comutatie cred ca este suficient, dar nu ma ocup cu asa ceva.
 14. yo9hrb

  radio romanesc-RX 2001

  In primul rand vreau sa multumesc colegilor care m-au ajutat cu zeci de mega de documentatie. Azi m-am apucat de inculpat. L-am alimentat, i-am pus o fisa de aparat de masura pe post de antena (centralul de la mufa coaxiala). A prins viata foarte fain pe FM. Inclusiv stereo. Pe medii, printre galagia de la sursele in comutatie, am prins si Radio Romania pe 855 kHz. Pe lungi doar galagie de comutatie. Pe scurte - mut. Nici antena nu m-a ajutat ce-i drept, nici amplasarea in mijlocul unui apartament din beton armat. Alte probleme: - Dupa cum spuneam, ma deranjeaza gaurile date in capacul superior. Cumva le voi rezolva. - Lipseste comutatorul de retea. Nu-i un capat de tara, gasesc eu unul sa-i pun acolo. - Doua butoane care se misca greu. Dar se misca. Se rezolva. - Nu imi place cum se misca butoanele de acord pe cele 3 scale (asta-i parere personala, de ex. imi place mult cum se misca butonul de scala de la Maestro Stereo. Dar ala are volanta). Le mai ung. - Scala nu imi pare foarte iluminata. S-metrul nici nu se vede, desi becul aferent e aprins. - Ledurile de la scala de scurte se aprind mai mult nu. Contacte proaste, se vor rezolva. - Cineva i-a montat inca o mufa de casti, in dreptul siglei. Asa ramane, nu am ce-i face. Am demontat cele doua capace, nu pare umblat pe cablaje si la bobine. La o prima vedere arata chiar bine inauntru. Si acum cea mai mare problema: cum mama naibii se scoate fata? I-am scos toate butoanele, suruburi n-am gasit, dar tot o tine ceva prin dreptul rotactorului de scurte si nu m-am prins ce.
×