Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cu ce lipim componentele ?


Vizitator viobio

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 146
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sn60Pb40 este preferatul meu, consider ca este cel mai ''prietenos '' aliaj. Temperatura de topire joasa, lipiturile ies lucioase, plus ca nu distruge varfurile. Asta folosesc zilnic. Am si aliaje speciale, uneori sunt utile. De exemplu aliajul Sn60% Cu 20% Ag 20% are punctul de topire pe la 370 grade si lipiturile sunt extrem de rezistente. Practic este un aliaj Sn-Ag in care au incorporat pulbere de cupru. In timpul topirii cuprul fuzioneaza cu aliajul topit exact ca ansa pistolului de lipit... Dupa fuzionare temperatura de topire urca peste 400 grade celsius. Criminal pentru varfuri, un varf ERSA veritabil l-am dat gata in zece minute.

Sunt si aliaje speciale care lipesc aluminiu.

post-175139-0-05395700-1481651642_thumb.jpg

Link spre comentariu

Cu SuperGlue pt ca anuleaza vibratiile mecanice ce genereaza distorsiuni la a 5 cifra dupa virgula.

Se foloseste un adeziv elastic pentru treaba asta, superglue-ul este rigid. Vibratiile condensatoarelor produc intr-adevar o degradare a puritatii semnalului. Exista serii de electrolitici construite cu amortizare mecanica interna.

Torsadarea e cea mai buna, dar numai sa le lasi sa se coaca.

E preferabila crimparea, sertizarea iar coacerea se preteaza si se practica la rezistente.
Link spre comentariu

Se foloseste un adeziv elastic pentru treaba asta, superglue-ul este rigid. Vibratiile condensatoarelor produc intr-adevar o degradare a puritatii semnalului. Exista serii de electrolitici construite cu amortizare mecanica interna.E preferabila crimparea, sertizarea iar coacerea se preteaza si se practica la rezistente.

 

In loc de fludor/cositor....era o gluma - stiu si eu destul de bine ce se utilizeaza pt rigidizare mecanica.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări