lorik199 Postat Octombrie 8, 2016 Partajează Postat Octombrie 8, 2016 Venind toamna si sezonul vinului, m-am lovit de problema depozitarii acestuia, damigenele de sticla fiind deja pline m-am hotarat sa folosesc un vechi butoi. Deoarece nu a mai fost folosit de peste 15 ani, nu mai este prea impermeabil si m-am gandit a folosi vre-un produs care sa il faca impermeabil si totodata neutru, pastrandu-se totusi sigur pentru sanatate. Vin cu intrebarea daca cunoasteti un asemenea produs sigur pentru alimintatie si de unde s-ar putea achizitiona Link spre comentariu
Vizitator DumitruF Postat Octombrie 8, 2016 Partajează Postat Octombrie 8, 2016 Nu exista asa ceva. Butoiul se repara si atat. Daca lemnul inca este bun,se impaneaza spatiul dintre doage sau se desfac si se mai ingusteaza latimea fiecareia astfel incat sa pasuiasca perfect.. Depinde de starea lui. Singurul lucru ce-l poti face,umple=l cu apa firbinte si lasa-l la umflat si vezi daca da pe undeva. Nu umbla la cercuri deloc. Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 8, 2016 Partajează Postat Octombrie 8, 2016 (editat) Daca butoiul curge se slabesc cercurile si intre doage se ”trage” papura uscata. Daca curge pe la gardina se pune papura si coca. Editat Octombrie 8, 2016 de daniels Link spre comentariu
Nostalgic Postat Octombrie 8, 2016 Partajează Postat Octombrie 8, 2016 (editat) Daca se prezinta vizual cit de cit bine, fara doage deformate, putregaiuri, umple cu apa si vezi cit de mult curge.Daca curge mai putin decit bagi cu pompa sint sperante sa se umfle repede.Dupa ce sta din curs golesti si pui apa fierbinte cu soda de rufe pentru spalare de reziduurile depuse pe doage. Editat Octombrie 8, 2016 de NOSTALGIC Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 8, 2016 Partajează Postat Octombrie 8, 2016 Spalat bine, papura la rosturi, eventual rindeluite rosturile, umplut cu apa si lasat la ''umflat".Golesti, arzi un carton cu sulf, pentru "dezinfectare", si...hai noroc! Link spre comentariu
lorik199 Postat Octombrie 8, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2016 Butoiul vizual arata foarte bine la exterior, a fost pastrat la dos. O sa il umplu cu apa sa vad cat curge si daca merge doar din umflat, daca nu am un vecin mester in butoaie. Ideea mea de baza era ca butoiul sa ramana doar ca suport, pe interior aplicand o pelicula din ceva substanta astfel devenind aproape neutru ca gust si miros. Link spre comentariu
Vizitator DumitruF Postat Octombrie 8, 2016 Partajează Postat Octombrie 8, 2016 (editat) Nu se poate asa ceva. Butoiul se umfla si devine impermeabil,iar cand e gol se usuca si ,evident apar ceva spatii. Cu lemnul asa se procedeaza de sute de ani. Cumva a fost folosit la altceva de tot insistati cu acea pelicula? Editat Octombrie 8, 2016 de DumitruF Link spre comentariu
lorik199 Postat Octombrie 10, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2016 A fost pastrat doar vin in el, nimic altceva, dar inevitabil gustul vinului o sa fie schimbat dupa depozitarea in butoi, de aceea vroiam acea pelicula Link spre comentariu
Vizitator DumitruF Postat Octombrie 10, 2016 Partajează Postat Octombrie 10, 2016 Opareste-l,trateaza-l cu sulf si n-or sa fie probleme de gust. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Octombrie 10, 2016 Partajează Postat Octombrie 10, 2016 (editat) Exista un fel de pungi de nailon cu folie de aluminiu . Gen cele de la sucul natural de fructe,dar este scump si se foloseste doar o singura data . Editat Octombrie 10, 2016 de pop_ady44 Link spre comentariu
Nostalgic Postat Octombrie 10, 2016 Partajează Postat Octombrie 10, 2016 Butoaele se pot parafina , adica se aplica o pelicula de parafina fierbinte pe interior . Dar conditia este dupa ce a fost umflat sa nu curga interiorul trebuie sa nu mai fie ud . se topeste parafina se toarna in butoi si se rostogoleste in toate sensurile si apoi se scurge surplusul de parafina. Asta e o metoda ce am aplicat-o la o intreprindere de conservare suc de fructe in butoae de 500 litri. Link spre comentariu
morarul Postat Octombrie 10, 2016 Partajează Postat Octombrie 10, 2016 Butoaele se pot parafina , adica se aplica o pelicula de parafina fierbinte pe interior . Dar conditia este dupa ce a fost umflat sa nu curga interiorul trebuie sa nu mai fie ud . se topeste parafina se toarna in butoi si se rostogoleste in toate sensurile si apoi se scurge surplusul de parafina. Asta e o metoda ce am aplicat-o la o intreprindere de conservare suc de fructe in butoae de 500 litri. Buna seara! Tocmai ce am citit acest topic. Dupa ce se parcurg pasii anteriori de curatare si remediere a neetanseitatilor legate de uscarea sau degradarea superficiala a doagelor, daca se doreste totusi realizarea acelei pelicule impermeabile si totusi care sa nu afecteze calitatile organoleptice ale continutului depozitat, cred ca ideal ar fi metoda descrisa de colegul @NOSTALGIC, cu mentiunea ca substanta folosita sa fie ceara de albine, eventual ,,rafinata" (ceara alba naturala) Sa aveti o seara buna si sa-l beti sanatos! Link spre comentariu
PINTI Postat Octombrie 10, 2016 Partajează Postat Octombrie 10, 2016 (editat) Daca acel butoi nu a mai fost folosit de 15 ani se impune demontarea unui capac, inspectie , curatare, montare si umflare. Nu ai specificat anul de fabricatie al butoiului si cati ani a fost folosit, adica umplut. Un butoi bine intretinut poate fi folosit si 70-100 de ani. Editat Octombrie 10, 2016 de PINTI Link spre comentariu
Nostalgic Postat Octombrie 21, 2016 Partajează Postat Octombrie 21, 2016 Te -ai suparat ca vacarul pe sat, cine esti NEMULTUMITULE ?Dupa parerea mea asemenea specimene nu au ce cauta pe acest FORUM si in special pe acest topic ce trata o problema utila . deci deja esti off-topic.Deocamdata atit. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 21, 2016 Partajează Postat Octombrie 21, 2016 Este un evadat de la psihiatrie care isi tot trage clona dupa clona de pe proxy-uri pentru a-se semana inteligenta pe forum, in ultimele minute i-am banat 2 clone, inca una colegul CBI mai devreme, si... degeaba aparent, omul e nebun si pace, nu ne ramane decat sa speram ca Vasile va reusi sa restrictioneze macar temporar inregistrarea de noi membrii, pana cand o solutie mai eficienta se va putea gasi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum