Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

calorifer tiuie cand este fierbinte, posibil por


Postări Recomandate

salut!am un calorifer care atunci cand este fierbinte si liniste in camera ecoate un tiuit/fasait subtire, am pus urechea langa el si am gasit zona unde se aude, dar nu vad nimic, si, de ceva vreme imi scade si presiunea in centrala si nu am gasit vinovatul!

tiuitul nu este constant, se aude la intervale de timp, parca este frana de la autobuz... fas....fas....fas :)

ce pot face cu acest calorifer?

Editat de dem3ntor
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Teoretic,trebuie schimbat! Din ce material este?(fonta,AL,..etc)? Exista sanse de recuperare dar trebuie sa stim din ce este facut,procedurile sunt diferite functie de material! Da mai multe detalii! Ceea ce auzi tu indica un por/fisura mica care odata cu cresterea temperaturii in instalatie se dilata si pe acolo ai pierdere de presiune si face fssss! :jytuiyu

Editat de morocanosul
Link spre comentariu

daca nu ai scapari de apa nu e ce spui.

presiunea iti scade din instalatie din cauza ca e plina de aer, si in functie de unde se plimba "perna", ai alta presiune. verifica presiunea in vasul de expansiune. fasaitul ala posibil sa se auda de la robinet, care probabil a ramas pe aproape inchis. oricum ar fi, daca nu apare si apa...nu e nici un por. in prima faza aeriseste caloriferul in cauza, si vei afla repede daca era por.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

este calorifer din otel (purmo) fasaitul nu se aude de la robinet, am stat cu urechea langa el :) 

vasul de expansiune are 1,5 bari. sigur apa iese din instalatie deoarece la o luna scade de la 1,5bar la 0,6 si trebuie sa bag apa.

fasaitul pare sa vina dintre cele 2 parti ale caloriferului, din interior si nu pot localiza exact.

este un calorifer de 1400.

Link spre comentariu

daca nu functioneaza corect pompa si apa are tendinta sa fiarba in schimbator trebuie sa intre in avarie , de obicei au 2 protectii de supra temperatura , termistor pe iesirea din schimbator si bimetal pe serpentina.

nu cumva e partial defecta  valva de alimentare si in timpul noptii mai pierde presiune prin intoarcerea apei in coloana de alimentare , de unde si explicatia aerului care " fluera " prin por

Link spre comentariu

Ba are cum...cand consumul de apa creste presiunea scade , deci se poate intoarce pe coloana, aceeasi problema o am si eu...poate scapa atit pe la vana cu 3 cai cat si pe la robinetul de umplere.Zilele astea mi-am promis ca o sa iau un set de o-ring-uri si fac centrala bucatele fiindca stiu ca de la asta e problema...

 

La mine din cand in cand fierbe apa in schimbator...si pompa merge continuu pana intervin si deschid un robinet de la chiuveta dupa care isi revine....mai nasol este ca se mai intampla si noaptea si trebuie sa ma scol de frig...

 

Stiu exact ce sa fac deoarece am facut centrala din 2 identice dar cu uzuri diferite...cand am desfacut schimbatorul am vazut oringurile cam tari dar nu aveam cu ce sa le schimb deci ...

Link spre comentariu

pai, nu stiu ce sa zic. in afara de scaderea presiunii centrala functioneaza OK.

sa se intoarca apa in coloana nu are cum, deoarece presiunea din coloana este mai mare, ma mai gandeam la vana cu 3 cai sa nu scape apa (corectati-ma daca spun prostii).

Nu aveti si robinet de izolare ( pe apa rece ) montat inainte de centrala ? Daca este valid ( ca robinet , si inchis ... ) puteti elimina chestiunea cu coloana ... de care si eu , sincer , ma cam indoiesc . La mine in apartament presiunea e tot timpul semnificativ mai mare decat cele sub 2 atm . dintr - o eventuala centrala . " Opririle " cu golirea coloanei sant foarte rare ... In alta ordine de idei , desfaceti capacul frontal al centralei si urmariti eventuale urme de pierderi ... pete albicioase , depuneri pe la imbinari , flansa pompei de recirculare , capacelul ce acopera axul , etc . Puteti gasi o posibila cauza ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

la cata apa bag pentru restabilirea presiunii trebuia sa picure pe undeva, m-am uitat pe sug ea si nu am vazut nimic de genul.

daca era sa scape presiunea in coloana, ar fi trebuit sa si creasca atunci cand presiunea in coloana era maxima, parca 4 atm ar fi maxima.

 

o sa fac un test la vara :) cand voi inchide pe rand caloriferele astel izoland problema.

chestia e ca vara, cand nu merge caldura presiunea scade foarte greu, adica, la 3 luni mai bag ceva apa...

Link spre comentariu

de ce nu vrei sa intelegi ca ti-e plina instalatia de aer ?

acolo unde se aduna aer, se comprima si scade presiunea la apa. tu bagi, impingi aerul mai departe, se intalneste cu alta punga, iar scade..

apoi intervine si temperatura. aerul e sensibil la temperatura deci diferente mari de presiune si de-aici.

 

daca ar fi sa pui de exemplu acum 1,5 si sa nu pornesti caldura, nu mai scade nu mai creste.

exista cazuri, in instalatii mai putin reusite, in care aerul face niste figuri de nu mai sti de la ce se intampla minuni.

 

verifica cu o nivela, daca caloriferul este putin inclinat spre zona de aerisire. daca nu este asa, trebuie sa aerisesti pe la intrare..in calorifer.

deschide toate robinetele de tur/retur la maxim.

 

goleste instalatia, complet, apoi umple-o din nou dar cu presiune foarte mica, in timp ce ai deschise toate robinetele de aerisire. daca nu ai, monteaza.

 

cand incepe sa picure apa la primul calorifer, intrerupe umplerea, inchizi toate aerisirile si faci o suprapresiune , de exemplu 1,8.

apoi aerisesti calorifer cu calorifer dar fara sa scada presiunea mai mult de 1,2-1,3

 

verifici apoi presiunea in vasul de expansiune cu un manometru. daca lipseste, mai bagi cu pompa.

 

ce zici? merita sa incerci?

 

PS: nu are cum sa pierzi apa in retea, decat daca se ia apa si vana cu trei cai defecta.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

de ce nu vrei sa intelegi ca ti-e plina instalatia de aer ?

 

Si daca goleste acum instalatia si o reumple tot va avea aer in instalatie pentru ca apa proaspata este cu oxigen.

In timp din cauza incalzirii, apa se va neutraliza prin oxigenare si oricum vor trebui iar aerisite radiatoarele.

 

verifica cu o nivela, daca caloriferul este putin inclinat spre zona de aerisire. daca nu este asa, trebuie sa aerisesti pe la intrare..in calorifer.

 

Radiatorul trebuie sa fie cu partea cu aerisitorul mai ridicata putin pentru a permite strangerea aerului in acel loc.

verifici apoi presiunea in vasul de expansiune cu un manometru. daca lipseste, mai bagi cu pompa.

 

Presiunea in vasul de expansiune se verifica si se reface cu instalatia golita de agent termic.

 

Sa nu uitam ca radiatoarele Purmo au 10 ani garantie dar din experienta proprie spun ca este greu sa dovedesti ca este defect de fabricatie si nu altceva.

Editat de dyrty
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări