Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AMC-uri


Postări Recomandate

Cum sa te pacalesti?Cel care l-a vandut habar nu a avut ce este.Eu dau dublu la orice ora pe el.Din fericire pentru noi mai sunt oameni care habar nu au ce sunt aparatele.Acum vreo 2 saptamani cred mi-a cumparat fratele meu din Belgia un osciloscop Philips PM3217 absolutperfect zici ca e nou(a fost tinut cu capac pe fata cand nu era folosit(doar pe carcasa exterioara se vedeca nu e nou) la 30 de euro.Tot de acolo mi-a mai luat vreo 10 aparate de diferite functii tot la superpreturi.

post-197538-0-23304700-1466493502_thumb.jpg

Link spre comentariu

Cu electronica  este ca si cu jocul de fotbal.Adica sunt care stiu si carora le place.Cand vine vorba despre electronica eu recunosc ca sunt mai mult in categoria celor carora le place,principalul motiv fiind acela ca n-am studiat acest domeniu la scoala.Nu degeaba scria cineva pe acest forum acuma ceva timp ca sa inveti electronica de unul singur este ca si cum ai incerca sa descoperi apa calda.Deci daca colegul nostru a cumparat un aparat de calitate la un asemenea pret,atunci toata stima pentru dansul.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Aceeasi punte o poti gasi sub alte nume de firme. Eu as cumpara-o fara nicio ezitare la 150 euro chiar daca in utilizarea practica este incomoda (este cam mare si nu poate fi asezata in stiva de aparate, trebuie si ocupa locul ei separat pe masa...). Este foarte ok ca punte RLC de laborator chiar daca frecventa de masura este numai pana in 10 kHz.

Daca insa ai nevoie de LCR/ESR metru pentru service (depanari) sau masurari in circuit, unul mai modern, portabil si cu sonde pentru masurarea componentelor in circuit (eventual cu sonde Kelvin) este mai potrivit, pretul fiind chiar mai jos chiar si pentru unele pana la 100 kHz http://www.ebay.com/itm/DER-EE-DE-5000-High-Accuracy-Handheld-LCR-Meter-w-TL-21-TL-22-TL-23-/282040803373?hash=item41aaf1202d:g:b4oAAOSwwE5WUtPM, mai ales ca cea de laborator din cate inteleg nu masoara direct si nu afiseaza ESR.

 

Succes!

 

 

Link spre comentariu

Felicitari pentru achizitie.

Ma mira ca nu exista pe undeva firmwareul din EPROM, am vazut destul de des aceste modele listate pe www, .

Dupa datele inscrise pe circuite, am impresia ca a fost fabricat taman pe vremea cand Raposatu' ne atentiona ca o sa avem noi parte de aparate d'astea "cand o face plopu' pere si richita micsunele" si se pregatea sa ne scoata si cuprul din cabluri...

 

La intrebarea de mai sus nu se poate da un raspuns universal valabil. In principiu, cu cat aparatul este mai vechi si mai "analogizat" adica cu parte analogica mai stufoasa cu mai multe pasive si mai multe reglaje, cu atat este mai problematic in privinta stabilitatii si a preciziei pe termen lung, si implicit generatiile foarte vechi pot fi problematice in acest sens (nu vorbesc despre aparatul de fata). Numarul de reglaje interne specificat in manualul de service al unui aparat poate da o idee, insa niciodata despre situatia concreta...

 

 

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Ce parere ai vrea sa am ? 

Cam mica memoria dar in rest e cam tot aia cu alte multe zeci de modele de pe net.

Sa stii ca memoria conteaza foarte foarte mult la un osciloscop mai ales la unul fara prea multe posibilitati de trigerare (cum sint astea sinple) sau la un incepator.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări