Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor imprimare PCB


Postări Recomandate

am vorbit cu cineva care face refil, si mi-a zis ca...daca cipul nu a fost schimbat, imprimanta intra intr-un fail-safe, si posibil chiar intentionat sa faca asa , din soft, ca sa schimbi cartusul...

 

heh...las ca vin ele si cipurile :)

urmatorul refil, il fac eu. mai firma autorizata decat noi, cand vrem nu este.

mi-a distrus prostu` ala ceva prin cartus. e suficient daca a luat hartie si-a frecat pe cilindru pe uscat. ca pare cam zgariat.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Intr-adevar sunt unii care lucreaza ca prostii. Asa au invatat si daca le spui ca sa nu mai puna degetele pe cilindrul fotosensibil ca ii schimba proprietatile, sau sa il protejeze de lumina (pentru ca oricum nu are calitatea unuia original) se uita la tine cu ochi mari in cel mai bun caz si iti zice de bine in cel mai rau caz. Asta daca te lasa sa asisti.

 

Eu unul mi-am facut obiceiul ca la orice operatie mecanica, serviciu de care am nevoie, cer sa asist la operatie.

Inainte de aceasta ma informez pe Internet si nu las fraierul sa faca prostii, eventual il educ.

 

Uneori se poate face si acasa. Am facut si eu refill odata si m-am lasat. Daca vrei sa faci refill cum trebuie atunci cureti totul, si  important, golesti recipientul de toner uzat din cartus. Ori operatia este foarte murdara si tonerul ala nenorocit se lipeste de toate. Nici cu apa nu se ia decat greu.

Atentie, sa lucrezi cu manusi din acelea din latex care se pot cumpara foarte ieftin de la farmacie. Te protejezi si pe tine dar nici nu pui mana pe ce nu trebuie ca sa lasi grasimile de pe degete acolo unde nu trebuie.

 

Daca schimbi cilindrul fotosensibil, atentie ca ai nevoie si de o vaselina conductiva cu care sa ungi axul acela central care intra prin cilindrul fotosensibil, cred ca in zona contactelor electrice (sunt ca niste perii).

Editat de mars01
Link spre comentariu

in laborator acolo nu stau niciodata fara manusi, asta nu e o problema mi-a devenit obisnuinta. chestia ca nu e un spatiu foarte mare, si aspirator am dintr-ala fara sac, vezi doamne marea inventie cu "filtru lavabil", m-am prostit...

 

dar poate o pacalesc pe Doamna vreo 20 de minute, ca cel din casa e cu sac clasic. :)

pentru degresat o sa folosesc alcool izopropilic si servetele din bumbac sau vata presata nu stiu exact ce e, doar hartie sa nu fie.

merge si hartie dar doar cat timp e umeda. daca s-a uscat e nasol sa mai atingi ceva cu ea.

 

ps: nu de maini imi fac probleme. ci de fata, ca ies hornar iarasi :))

 

vaselina conductiva nu prea am..dar ...daca cumpar vaselina cu cupru in ea, o fi buna ? am vazut la auto in ideea ca cica sa nu mai scartaie placutele de frana..

Link spre comentariu

Vaselina cu cupru are proprietatea ca rezista la temperaturi mari. E o coincidenta ca tocmai am comandat asa ceva si maine trebuie sa o ridic (schimb kitul de ambreiaj la masina si vreau sa ii pun pe "meseriasi" sa unga suruburile - iar educatie gratuita ...) asa ca m-am informat.

Nu cred ca este suficient de conductiva, convinge-te de acest lucru inainte sa o folosesti pe imprimanta.

 

Si eu am folosit izopropanol pentru curatare toner dar chiar si asa tot greu a fost.

 

Atentie cu aspiratorul. Tonerul este cancerigen daca il respiri. S-au facut unele teste si cica atmosfera intr-un birou cu imprimanta laser (au folosit un HP) fara circulatie de aer este la fel de poluata ca si cea langa o autostrada. Numai stiu cine a facut studiul dar mi-a ramas ca informatie. Particulele sunt foarte mici si sansele sunt sa fie aspirate si apoi trimise cu putere in atmosfera incojuratoare, numai bune sa fie inspirate de tine. Sunt particule care sunt retinute apoi la nivelul alveolelor pulmonare cu consecintele de rigoare.

 

Daca folosesti aspiratorul (cum am facut si eu) pregateste-te pentru inca o sesiune de spalare cu alcool izopropilic al rezervorului. Noroc ca am filtru Hepa pe aspirator si cea mai mare parte din praf a ramas inainte de filtru (nu tot, a scapat ceva ceva) pentru ca altfel stricam aspiratorul.

Nu stiu ce aspirator ai dar sansele sunt mari sa ramai fara el. Tonerul are componente metalice (pe langa plastic) care pot fi foarte abrazive si distrugatoare pentru motorul aspiratorului.

Am citit (sau am vazut pe Youtube) un sfat ca sa nu folosim aspiratorul casnic pentru acest gen de activitate.

 

Succes!

Link spre comentariu

nu stiu, e un electrolux, are un filtru lavabil in el..si rezervor, pentru particule mari..care le poti din cand in cand "varsa"..

ma gandeam sa ies afara, cu aspiratorul, si sa fac acolo treaba..

cica filtrul ala meu e tot hepa, si arata asa

Posted Image

 

 

stiu ca e metalic, altfel nu l-ar atrage magnetul...logic..

o sa scot prin scuturare cam ce iasa si ce ramane pun aspiratorul..

 

am si masca dintr-aia de chirurgi, daca o ajuta la ceva.. :)

le folosesc cand tai ceva pcb, cu proxxon sau dremel.

 

vezi, de-asta vroiam sa merg undeva la un centru care sa faca asta, dar asa cum spui, n-am timp sa ma lupt cu amaratii aia care nu lucreaza pentru ca stiu, ci pentru ca sa faca si ei un ban. daca intelegi ideea..si sigur intelegi.

 

 

cred ca ar fi bun un aspirator cu apa..

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Daca nu esti specialist in asa ceva decat sa risti a strica mai rau imprimanta dar mai ales sa-ti risti sanatatea cum a precizat @mars01 mai sus cred ca faci un lucru mai destept ducand imprimanta la o firma specializata in asa ceva chiar daca te va costa ceva reparatia.Poate o sa scrieti ca la firmele acelea este plin de nestiutori,dar imposibil sa nu existe si firme care au angajati priceputi.Si mie mi s-a mai stricat una alta si nu de fiecare data am nimerit in locul potrivit din prima dar am mai cautat si am gasit firme serioase cu oameni priceputi iar acum stiu unde sa apelez cand este cazul.

Link spre comentariu

Acum un cartus original e circa 300 ron ,iar unul compatibil 60-70 ron ,pentru suma asta nu merita sa-l faci bucati ,problema este daca ar merge la toner transfer ,eu am patit-o cu samsungul meu ,la toner transfer e catastrofa ,asa de scris e ok ,nu mai fac foto asa ca nu stiu ce sa zic cit de negru ar face un film.

Link spre comentariu

Ce tip de imprimanta este mai recomandata cand vine vorba despre metoda foto pentru ca negrul de pe folia transparenta sa fie negru si sa numai ma chinui cu suprapunerea a 2 folii?Vreau ca in curand sa-mi achizitionez o imprimanta laser second hand tocmai pentru asa ceva.Am auzit ca imprimantele HP sunt cele mai recomandate dar sunt de atatea feluri.Dupa cum am mai precizat eu detin o imprimanta HP si sunt multumit de ea dar nu este cu laser.

Link spre comentariu

Din ce am citit toner-ul Brother este un toner cu temperatura de fuzionare mai mare ca la restul asa ca nu pot sa ma gandesc ce face temperatura acea mai ridicata foliei transparente. Sau daca din soft este coborata temperatura prin setarea de "Transparencies" , atunci toner-ul o sa cada de pe coala sau se zgarie usor cand pui folia peste PCB.

Probabil ca daca sunt folosite folii de calitate, tratate special (au un strat superficial care permite retentia mai buna a tonerului) atunci totul este OK.

 

Daca vrei sa obtii un negru de calitate pe folii transparente (detalii am mai scris pe forum despre aceasta asa ca nu ma repet) nu e suficient sa ai o imprimanta care depune toner mai mult ci trebuie si o folie transparenta de calitate.

 

Chestia cu suprapusul foliilor nu este nasoala decat la design-urile cu densitate mare. Daca in mod curent folosesti trasee de 0.6 ... 0.8mm atunci nu-i bai daca ai o mica desincronizare, ai suficienta "carne" de rezerva :)

Link spre comentariu

Eu dupa cum am m-ai scris in alta postare,nu folosesc metoda foto dar,am incercat sa fac un cablaj cu folie pentru retroproiector,prin metoda fierului de calcat dar,nu am fost multumit de rezultat.Colile transparente,le-am luat de aceiasi firma de unde am luat si colile de vinil.Pot sa spun ca dupa imprimare,traseele raman negre si au un contrast foarte bun.Tonerul adera foarte bine la acest tip de film si nici nu este foarte mare temperatura.

post-233928-0-22804700-1449068365_thumb.jpg

Link spre comentariu

Chestia cu suprapusul foliilor nu este nasoala decat la design-urile cu densitate mare. Daca in mod curent folosesti trasee de 0.6 ... 0.8mm atunci nu-i bai daca ai o mica desincronizare, ai suficienta "carne" de rezerva :)

 doar ca... carnea aia de rezerva poate sa apropie prea mult de cealalta carne si rezulta o singura halca, si-atunci sa vezi ce fain trebuie sa dai cu cuteru pe acolo de f**i tot cablaju estetic vorbind

 

deci mi-am luat azi si un cartus nou, nu original facut de nusht ce firma Yelow. (cred ca vine de la galbejit)

asa. si deci aceasi treaba face. no...super.. m-am scos acuma. am si cartus, si pe drum tonere prostii...

deci imprimanta asta de la HP se vrea a fi profi.

baiatul care are imprimanta aia buna e ceva de la Lexmark. Parca E260 sau E360. O sa-mi iau si eu una de-aia cred..

 

asa super merge HP ca nu mai vreau sa o vad in fata ochilor.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Unii spun ca imprimantele HP si restul.Si mie imi este cam greu sa ma decid de care sa-mi cumpar ca nu vreau ca pe urma sa-mi para rau si de aceea am cerut ajutorul aici.Acuma si daca cumperi una atat noua cat si performanta poate sa nu functioneze ceas vreme indelungata caci na nici padure fara uscaturi nu exista.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări