Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor Construire Boxe


Vizitator Luca Ionut

Postări Recomandate

Vizitator ady30100

Nu se invata electronica sau construnctia de incinte peste noapte, dar pentru asta exista acest forum, nu?

Referitor la program eu am folosit mereu BassBox pro 6. Si in acesta poti introduce manual parametrii si functioneaza chiar bine. Iar WinIsd e mai usor de folosit pt incepatori.

Nu ii baga in seama pe cei care descurajeaza. Cu cateva sfaturi de la noi, cei care dorim sa ne impartasim cunostintele vei acumula si tu destule sa faci o incinta sa "sune" :reytre

Link spre comentariu

Salut,

 

Mai bine asculta de meseriasii care stiu ce vorbesc. 

O boxa nu se face peste noapte, mai ales daca nu ai experienta.

Eu am peste 3 ani (e drept numai ocazional) de cind tot mesteresc la o pereche de boxe si tot nu reusesc sa obtin sunetul asa cum vreau eu. Mai ca as lua-o de la zero din nou dar nu am disponibili 27-32 mil pentru alt set de difuzoare fara a pune la socoteala cutia.

 

Ti-am trimis mesaj pe privat pt ca nu-i permisa reclama.

Setul din link mai ca l-as lua eu dar imi sare in cap nevasta dupa ce am mesterit atit la cele pe care le am acum.

Eu cred ca s-ar potrivi la ce vrei tu dar mai trebuie sa pui ceva bani pe linga cei pe care-i ai planificati. 

Neavind experienta iti garantez ca nu-ti iese nimic asemanator nici ca performante nici ca aspect, mai ales in timpul avut la dispozitie (<2 saptamini).
Editat de sesebe
Link spre comentariu

Este banal sa introduci în program niște parametri, sa obții niște date, sa construiești cutia, fonoabsorbante, porturi, bagi difuzoarele, etc. Bun, și ajungi la filtre... e, acolo să vezi distracție... să vezi cum sună ca o oală spartă, dacă nu te descurci în filtre.

Link spre comentariu
Vizitator mihai00

Am si eu 2 difuzoare alien de 12inh,2612-8,si as dori sa fac eu o incinta,ma poate ajuta cineva cu parametrii ca sa se auda bn???din pal e bn de construit???cine vrea sa ma ajute sa comenteze,cine nu,nu..multumesc

Editat de mihai00
Link spre comentariu

Filtrele nu se calculeaza tot cu ajutorul unui program? Sa inteleg ca toti cei care si-au facut boxe au inceput cu un esec?

Da, eu am dat chix, dupa ani de forum intensiv, si bani la discretie.

 

Filtrele se calculeaza dupa ce determini frecventele de rezonanta ale traductoarelor montate in incinta finalizata, pe punctele de taiere pe care le stabilesti functie de raspunsul difuzoarelor, de imperecheri, etc. Asta inseamna ca trebuie sa gandesti un proiect de principiu, sa alegi traductoare care se completeaza reciproc, pe banda frecvente reprodusa, pe sensibilitate, pe ratiuni estetice, forma, material, textura, culoare, sa se preteze in aplicatia respectiva, in tipul de incinta (br, i, bp, tl, vtp, etc.), dupa care sa simulezi pe parametrii difuzoarelor, sa construiesti incinta, s-o finisezi, etc., sa montezi traductoarele, sa masori parametrii pe traductoarele in incinta, sa proiectezi filtrele, sa audiezi in camera anechoica, la exterior, sa in mediu absorbant incintele, sa descoperi care e raspunsul, si sa liniarizezi suplimentar, daca e nevoie, cu etaje suplimentare in filtru. 

 

Acum e clar?

Link spre comentariu

  Nu ma asteptam sa fie asa greu, atatia parametrii de care trebuie sa tii cont si totul se face cu efort financiar. Credeam ca e mult mai simplu, poate dupa ce ma mai informez putin o sa incerc sa fac si eu ceva, insa fara o investitie prea mare, in caz de esec sa nu-mi para rau :) Oricum am mai avut vre-o 2 tentative si mi-am pierdut  elanul..... Din curiozitate de unde procurati difuzoarele? Cand se pune problema de un proiect mai serios cred ca nu folositi Visaton sau Monacor, nu? Si @nomikos din cate am inteles boxele construite de tine sunt oricum peste Sony SSF-6000, deci totusi...... undeva este un castig al calitatii, insa sunt curios daca sunt echipate cu filtre sau inca nu ai reusit sa le finalizezi.....

Link spre comentariu

Eu am tot felul de chestii în cap, unele începute, plus alte chestii profesionale sau personale. Cu toată sinceritatea, au fost finalizate, și stau la ai mei, în camera mea, nefolosite. O sa investesc și eu în WT3, microfon măsură, etc., să le pun la punct. Aveam în plan să le duc la unul din colegi, rămâne de văzut. Cu filtrele nu e glumă. Eu am medii în exces...Eu am pus mana pe catalogul Monacor complet. E superbă oferta, au de toate, și entry, și de audiofil... Când am timp, pot scana local.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări