Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema Radio simplu


Vizitator Shadow

Postări Recomandate

Sigur ca o sa mearga, difuzoarele de 750 ohmi au fost facute special pentru a se renunta la traful de iesire, mai scump decat difuzorul. Si asta in spiritul de economie care domina pe cand se faceau pe atunci.

Dar, daca vreti sa renuntati la traf, scazand si gabaritul, va fac eu cadou un difuzor de 750 ohmi.

Dar din dar se face rai!

Editat de Untold
Link spre comentariu

Va Salut,Daca montajul se alimenteaza cu tensiuni relativ reduse, puteti utiliza acel difuzor cu transformatorul lui. La fel, tot la tensiuni mici se poate monta si difuzor de 750 ohmi. In cazul alimentarii montajului cu tesnsiune anodica marita este bine sa folositi un transfornator cu o impedanta mai mare in primar, cum spune mai sus colegul @validae@Untold , transformatorul de iesire nu se poate inlocui oricand cu un difuzor de  750 ohmi.. Acele aparate TV au avut doua finale; PL 84 si pentoda de la PCL86 in montaj contratimp (cu pornire silentioasa). S-a adoptat utilizarea a doua tuburi deoarece un tub importat era mai ieftin decat tranformatorul de iesire , nu decat difuzorul care trebuie sa existe oricum. Prin montajul contratimp sau prin utilizarea unui transformator de iesire se evita trecerea curentului anodic prin infasurarea difuzorului. Asta ar determina o mentinere permaneta a membranei inauntru sau in afara ( functie de sensul conectarii), fenomen care reduce calitatea redarii si performantele difuzorului, pe langa riscul distrugerii bobinei prin disipatie termica; La montaje alimentate cu tensiuni /curenti foarte mici se poate dar repet, nu in aparatura cu o singura pentoda. finala de putere. 

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări