Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare Amplificator A 350 facut de electronica.


Postări Recomandate

Zilele astea am restaurat un A350 nedesfacut niciodata - il am de prin 94, dar sta nefolosit de multa vreme ( inlocuire condensatori electrolitici in totalitate, punti redresoare, semireglabilii 2.5K din superdioda, curatare potentiometri, selectoare surse ). Mi-am amintit de sunetul cald al acestui amplif.

 

post-179062-0-66513500-1410165611_thumb.jpg

 

post-179062-0-63646900-1410165616_thumb.jpg

 

 

Editat de clauelf
Link spre comentariu

N-am modificat nimic la aparat. Am lasat toti tranzistorii originali, insa am modificat filtrajul : conzii de 6800uF i-am marit la 10000uF. Sunetul a ramas specific A350 - acel bas plin, cald - si parca s-au mai imbunatatit mediile in urma inlocuirii conzilor din corectorul de ton. Oricum, suna bine jucaria.

Link spre comentariu

Frumos lucrat, felicitari!

Am observat si eu exact aceeasi crestere a mediilor la schimbarea condensatorilor in corectorul din amplificatoarele vechi. Nu gasesc insa o explicatie tehnica si nici nu vreau sa fiu offtopic.(pentru ca nu este vorba strict de A-350)

Editat de fluffy37
Link spre comentariu

  Multumesc pentru apreciere. Nici eu nu vreau sa intru in "picanterii" audiofile, vis a vis de schimbarea sunetului ( desi mi-ar placea o discutie in acest sens, deoarece diferentele sunt clare dupa parerea mea - oricum, motivul principal este imbatranirea conzilor electrolitici romanesti ). Marirea filtrajului a adus un spor de vlaga la volume mari (chiar ma mira puterea disponibila). Finalii sunt cei originali - SDT 9207. As fi interesat de modalitatea reglarii protectiei din etajul final cu ajutorul osciloscopului ( eu am lasat pe pozitia de fabrica cei patru semireglabili ).

Editat de clauelf
Link spre comentariu

Nu vreau să vă stric entuziasmul, dar ptr a fi chiar ''farmacie'' acest amplif, ar trebui sortaţi şi împerecheaţi cond din toate poziţiile schemei, la fel rezistenţele, diodele zener... în final trz de semnal mic. Una e să ai un trz cu beta 400 într-un preu pe canalul stg şi altul cu beta 150 pe dreptul şi alta cînd ambii au acelaşi beta.  

E muncă enormă şi presupune şi o cantitate apreciabilă de piese de calitate. Mie mi-a luat vreo doi ani, cu tot cu pauze căci nu găseam chiar ce-mi trebuia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări