Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MP3 Player Dintr`un CDRom ?


Vizitator Necro

Postări Recomandate

Vizitator Necro

Buna ziua.Am avut si eu o idee cu un CDrom vechi care nu mai aveam la ce sa`l folosesc sa`l transform intr`un CDplayer...foarte simplu.In aceasta stare el citeste doar fisiere audio(*.wav) si as vrea sa`l fac sa citeasca si fisiere *.mp3 dar nu prea am idei cum sa pot face asa ceva ...presupun ca trebuie sa`i atasez un circuit continand un program de convertire din .wav in .mp3...daca are cineva o astfel de schema sau o alternativa va rog un raspuns.Va multumesc anticipat. :supz:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Din nefericire transformarea unui CD-ROM intr-un mp3 player costa mai mult decat achizitionarea unuia nou. Un mp3 player portabil costa mai putin de 150RON, iar la unul din magazinele cu acoperire nationala, care vand si in rate A***x, exista un DVD-player pe la 170RON, probabil la preturi asemenatoare se mai gasesc DVD-playere prin supermarketuri.Pentru a transforma un CD_ROM in mp3 player dai bani pe piese si apoi muncesti destul de mult. Nu ai garantia reusitei. La achizitionarea unui mp3 player nou, alegi ceea ce-ti place si ai o garantie. In plus, mai e si portabil.CD-ROM - ul nu citeste fisiere *.wav , ci *.cda .

Link spre comentariu

Nu ai cum sa reusesti, pentru ca fisierele *.wav, *.mp3 sunt codate. Pacat... ca si eu m-am gandit sa folosesc 2 cd playere cu un mixer si o sursa si am rezolvat problema, numai ca mi-am dat seama ca mare branza nu faci pentru ca nu o sa ai pich level, scratch si alte efecte precum flanger, breake si toate celelalte.

Link spre comentariu

ia să batem puţintel câmpii...cum sunt făcute mp3 playerele industriale??nu alea cu memorii flash, alea cu disc...bănuiesc că au în interior un PIC... ceva memorie, de buffer... controale... nu?? :partyman: cine dezvoltă subiectul?? :supz:

Link spre comentariu

ia să batem puţintel câmpii...cum sunt făcute mp3 playerele industriale??nu alea cu memorii flash, alea cu disc...bănuiesc că au în interior un PIC... ceva memorie, de buffer... controale... nu?? :partyman: cine dezvoltă subiectul?? :supz:

Probabil prin "industriale" ai vrut sa spui "facute in fabrica".Cele portabile au asa:1. O sursa care face tensiunile pt. cele 2 motoare + sistemul lentilei, circuite logice si de prelucrare a semnalului. Aceasta sursa este in comutatie, ridica tensiunea de la 2-3V cat au bateriile la cat trebuie fiecariu bloc functional, respectand niste reguli pt. minimizarea consumului (tensiunea pe motoare se adapteaza regimului acestora etc.)2. Circuite de control al ansamblului de citire, decodificator de semnal de pe disc, eventual un buffer facut cu o memorie RAM.3. Decodificatorul mp3, decodificatorul video, etc.4. Circuit de controlul functiilor, eventual cu receptor de telecomanda.
Link spre comentariu

... floare la ureche, zici??... hmmm... găseam uneori scheme interesante, dar care cereau un reglaj "ingineresc", la sânge, nu de tip "ochiul şi timpanul"...bănuiesc că asta e cu adevărat "floare la ureche" având la dispoziţie nişte AMC serioase... greşesc?? :yawinkle:

Link spre comentariu

"Floare la ureche", in contextul dat, e sinonim cu "la pastele cailor" :supz: E plin infernetul de astfel de projecte si crede-ma ca nu e vorba doar de decodorul mp3.. mai tre ceva care sa si citeasca (acceseze) CD-ROM-ul (pe bus-ul IDE), tot pe-acolo se trimit si comenzi pentru CD-ROM.. apoi mai tre si decodificate ID3 tag-urile (daca vrei sa-l faci si cu display) etc.Cel mai simplu ar fi sa cumperi un "MP3 stick" care are integrat in el majoritatea functiilor si sa faci doar un adaptor pentru CD-ROM. Mai mult, daca gasesti un mp3 player care sa suporte si carduri CF (compact flash), sarcina se usureaza si mai mult.. pentru ca CFC-urile au o interfata similara cu IDE-ul. Iar IDE e sinonim cu hard disk-ul.. si de-aici pina la iPod chiar ca e "floare la ureche"!

Link spre comentariu

deci problema numarul 1 ar fi un cip decodor de mp3-uri... restul nu mai e aşa complicat (nu se pune problema de mp3 player portabil, nu?? ) :tonqe: so...

Nu, este chiar floare la ureche.Iti doresc succes.

Eu nu am facut alceva decat sa aprob, caci am ramas fara cuvinte.Fiecare intelege insa ce vrea...Mi-am exprimat de la inceput opinia mea in legatura cu constructia unui mp3 player.Apropos, am un mp3 player cu CD si altul cu memorie. Candva ma batea si pe mine gandul sa imi fac unul cu un hard-disc. Mi-a trecut.Va recomand si eu un link:http://www.digitalworld.ro/produs.php?i ... idcat=1196
Link spre comentariu

sa faci din cd-rom mp3 nu o sa reusesti niciodata... si in plus ar insemna o munca de iti vine acru si o sa te lasi pagubas... doar daca o faci spre satisfactia propire atunci e altceva. nici cd-roamele alea fara buton de play nu le poti folosi ca sursa de semnal.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări