Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

pyu

Membru activ
 • Content Count

  537
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 core_reputation_level_3

About pyu

 • Rank
  core_member_rank_2

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eu am dat amperajul la minim, voltajul la minim, avans undeva la 1.5-2m/min, inductanta undeva la 1/3 din rotatia butonului. Nici nu prea stiu exact ce rol are, nu-mi dau seama daca se schimba prea multe cand o modific. Am uitat sa precizez ca nu am mai sudat pana acum decat mma, e prima data cand folosesc un mig/mag. Poate e si asta un factor important.
 2. Dar cu ce amperaj lucrezi?
 3. Mi-am adus recent, de la vecinii nostri un aparat de sudura Kaiser Mig 300. MMA si MIG/MAG sudeaza foarte bine, dar problema este cu amperajul minim pe care il scoate. Mai putin de 40-45A nu merge pentru sudura MIG/MAG. Iar la tabla de 1mm cam strapunge tabla. Cu 1.2-1.5 merge foarte bine. Am folosit CO2 si sarma SG2 de 0.8mm. As putea sa am rezultate mai bune cu alt tip de sarma sau alt fel de gaz (Ar sau Ar+CO2)? Nu tin neaparat sa sudez tabla subtire, dar poate candva voi avea nevoie...
 4. Cred ca o sa-mi comand Aparat de sudura MIG / MAG Raider RD-MW11, 30 - 135 A, 6,2 kVA Ce spuneti, ar fi ok?
 5. Deci cumva exact sudura nu mai e protejata, si devine vulnerabila. Dar fata de tabla normala, nu e totusi un plus? Pentru ca restul bucatii de tabla are protectie?
 6. Daca citeai tot, iti dadeai seama ca detin telwinul din titlu, dar nu e mig/mag. Si fiindca vreau si un mig/mag, am postat tot aici, ca sa nu deschid alt topic. Te asigur ca nu e nici un motiv ascuns.
 7. Si pentru brazare trebuie si aparat de sudura special? Ce se intampla daca se sudeaza cu co2?
 8. O sa achizitionez pana la urma un aparat Mig/Mag. Deja am facut rost de butelie de CO2 si reductor. Referitor la aparat, avand in vedere ca o sa am de facut doar mici reparatii, ocazionale, sunt dispus sa investesc undeva la 1200-1300 ron in aparat. Aveti vreo recomandare la banii astia? Eu am gasit urmatoarele: BELMASH MIG 290 - 1000 ron Sau BELMASH MIG 320 la 1200 ron. JASIC MIG 180(N240) - 1300 ron TESLA MMA MIG MAG si TIG 300 A model 302 - 1400 ron ProCraft 310A MMA/MIG - 1200 M-am uitat numai dupa cele care au un curent minim de 20-30A MIG/MAG. Cam ce grosime se recomanda, de exemplu la praguri? Se poate folosi si tabla zincata? Multumesc.
 9. Salutare. In curand voi avea de facut mici reparatii la caroseria masinii, si m-ar interesa care este cea mai buna solutie pentru sudura. Detin aparatul din titlul postului, si as incerca sa invat putin sa sudez tig/wig. Nu neaparat de nevoie, ci mai mult din dorinta de a experimenta. Ce ar fi mai bine sa folosesc? Tig/wig sau mig/mag? Iar referitor la gaz, se poate si cu co2 sau trebuie neaparat argon? Multumesc
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.