Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

motoras de casetofon


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Placuta aia este un stabilizator electronic de turatie.Fara ea turatia depinde mult de sarcina motorului si de tensiunea de alimentare, nu mai e constanta.De fapt, ce vrei sa faci? De ce vrei sa scoti placuta?

Link spre comentariu

Acum, dupa ce i-ai scos stabilizatorul, merge la orice tensiune continua, dar sa nu depasesti 12V. Daca il alimentezi la tensiune mai mica se invarteste mai incet. Daca il alimentezi invers se invarteste in celalalt sens.

Link spre comentariu

Dioda e chiar pe placuta pe care sint bornele de alimentare a motorului. La unele modele se vede (e imediat linga carcasa), iar la alte modele este in interior, sub capacul de protectie din dreptul palierului spate al motorului. Dioda are acelasi rol ca diodele montate in paralel cu bobina releelor.La modelele la care am intilnit diode, erau in capsula DO35, ca diodele 1N4148.

Link spre comentariu

Nu poti alimenta motorasul fara acea placuta deoarece nu exista stabilitate in turatia lui fara un circuit care sa serveasca acestui scop, la fiecare variantie de tensiune turatia motorasului se va modifica si totul va suna f neplacut, totusi poti incerca sa o inlocuiesti cu un stabilizator de tensiune reglabil cu LM317, circuitul este cat se poate de simplu si cred ca se poate preta la ce ai nevoie, important este ca tensiunea de intrare in circuitul de stabilizare sa fie mai mare cu minim 4V decat cea pe care o ceri la iesire.

Link spre comentariu

Motoarele mai "moderne" de casetofoane sint cu regulator electronic de turatie. In anii '70...'80 majoritatea casetofoanelor aveau motorase cu regulator centrifugal; nu tensiunea de alimentare era problema ci diferenta cuplului la axul motorului (dependent mai ales de cantitatea de banda existenta pe rola acceptoare). Daca ma scotocesc bine mai gasesc cel putin un exemplar tinut la naftalina.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări