Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie SMPS coborator de la 220 de putere mica


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 210
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

UDAR am am spus mai sus ca nu ma pricep cu aceste trafuri de aceea nu stiu sa fac diferenta in ele , eu vreau sa fac aceasta schema din linck de mai sus pt tensiunea de 13,8v si 6.8 A

de aceea am zis daca nu merge si acela din atx nu ma pricep la calcule iao ca si cu un incepator ,multumesc

Link spre comentariu

OK , dar va fi cam greu în cazul ăsta . Bănuiesc că nici osciloscop nu ai . Spune-mi cel puțin că ai 18 ani și ai cunoștințele minime de electricitate și electrosecuritate ( zici că te ocupi cu depanarea ) . Nu de alta , dar accidente se mai întâmplă și nu vreau să mă fac răspunzător.

 

EDIT Dacă condiția de mai sus este îndeplinită , spune-mi totuși exact ce transformator ai . Mai spune-mi ce dotări ai - ce aparate de măsură , etc . Ca să știu cum s-o iau. 

Editat de UDAR
Link spre comentariu

am mavo35, fluke etc osciloscop nu am si habar nu am cum se calculeaza aceste trafuri ca nu m-am ocupat niciodata de asaceva depanare fac lcd tv etc acolo nu e problema dar cum ti-am spus matematica e grea calcule complicate si nu gasesc niste calcule sa fie mai simple nu asa de mult :d se poate masura si cu fluke freqventa nu  ? dar habar nu am ca am vazut ca depinde de ci pe ce freqventa lucreaza apoi in functie de aceea se face calcule habar nu am ti-am spus eu vreau sa fac un redresor cum am prezentat mai sus din aceea schema sa aiba tensiunea de iseire 13,8 curent 6-8A transformatorul normal stiu cum se face calcule dar la asta habar nu am sa imi spui te rog cum se masoara ca sa iti pot da datele despre el ca habar nu am ,multumesc

Link spre comentariu

Nu calculatul e principala problemă - îl calculez eu , ci faptul că schema s-ar putea să nu mergă cum trebuie din prima . Și pentru a se face ”punerea la punct” intervine știința și dotarea . Totuși , putem să încercăm. 

Mai întâi trebuie să măsori miezul ăla - cu șublerul, cu rigla cu ce ai și să-mi faci un desen cu el . Bănuiesc că l-ai desfăcut , nu ? 

Apoi să-mi spui ce Fluke ai ca să știu ce poți măsura cu el . 

 

Dar aștept încă asigurările că ești ”apt” să lucrezi la tensiunea rețelei .

Îl citez mai jos pe Danyk:

 

 Warning! Switching supply is not for beginners, because most of its circuits are connected to fatal mains voltage. When bad design, the mains voltage can reach the output! Capacitors can remain charged to dangerous voltage even after disconnected from mains. Everything you do at your own risk, for any injury to health or property I do not take responsibility.

 

Aștept răspuns la cele trei chestiuni ca să putem continua .

Link spre comentariu

Pentru cei care vor sa desfaca transformatoarele din sursele pc sau tv etc va prezint o metoda de desfacere foarte simpla cam intre 1-2 minute se desface se aprinde becul tot mai tare si deja ferita se incinge si incepe si miroase apoi se desface foarte usor cu aceasta metoda am desfacut multe trafuri si chear cu ferita destul de groasa si mult lac atasez si o poza

post-178190-0-22373800-1420147729_thumb.jpg

Link spre comentariu

Miezul din stânga pare un ETD34 iar cel din dreapta e E42/21/20 . 

La prima strigare pe primul ar trebui circa 56/10 spire cu întrefier de 1mm . Pe al doilea avem două variante 28/5 spire cu întrefier de 0,5mm sau 37/7 spire cu întrefier de 1mm ( sau , desigur, variante intermediare ) . Al doilea miez admite o putere mai mare dar nu recomand pe schema asta . 

Aștept să te hotărăști ca să continuăm.

Link spre comentariu

Bun. Trebuie să-i faci un întrefier de 1mm . Pentru asta ai două variante :

1. Să polizezi cu hîrtie abrazivă fină și dură coloana centrală ca să o faci mai scurtă cu 1mm dacă polizezi o jumătate sau cu câte 0,5mm dacă le polizezi pe amândouă - e același lucru.

N-am făcut niciodată operația asta , nu știu cât durează. În funcție de hîrtie , ar putea dura ore. Probabil că și adăugarea unui lichid ajută.

2. O metodă mai simplă și de recomandat în faza de teste , chiar dacă se zice că este mai agresivă ca poluare electromagnetică este să pui două distanțiere între coloanele laterale ( eventual trei , dacă vrei să pui și pe cea centrală ) de câte 0,5mm fiecare - asta e echivalent cu un întrefier de 1mm. Trebuie să fie un material nemagnetic - preferabil și nemetalic, destul de dur ca să nu se deformaze când strângi miezul . Dacă ai cablaj de grosimea aia e perfect. Un plastic mai tare e deasemenea OK. Distanțierele trebuie evident să fie mai mici decât secțiunea coloanei respective.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări