Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum sa leg hard disk SATA la calculator


Vizitator shoke73

Postări Recomandate

Vizitator shoke73

Buna seara,de azi dimineata incerc sa aflu cum sa leg hard diskul la calculator pentru ca maine vreau sa cumpar cablul care imi lipseste.nu prea ma stiu sa ma expirm in cuvinte asa ca am sa va pun niste screenuri:

 

motherboard:

Posted Image

 

sloturile alea am inteles ca sunt pentru date.

 

hard diskul SATA:

Posted Image

 

(scuzati limba straina dar am postat imaginile si pe niste forumuri straine)

 

cineva mia recomandat sa cumpar un cablu de genul:

Posted Image

+

Posted Image

sau

 

Posted Image

 

unica problema este,amandoua posibilitatile au un cablu alb,cu 4 fire,care intra in calc.unde trebuie sa bag cablul ala?asta nu inteleg.sau daca stiti o metoda mai usoara nu ma supar. multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Daca sursa pe care o ai nu are si mufa ca cea neagra de aici Posted Image

 

atunci folosesti asta,conectarea e simpla,mufa alba vine conectata la o mufa de la sursa (e simplu,alta nu se potriveste)

 

Daca sursa ta are si mufe cum e cea neagra,atunci poti sa sari peste pasul acesta si respectiva mufa neagra o conectezi la HDD,acolo unde se potriveste. (ai scris acolo "questo serve per quello piu complesso" aceea este mufa de alimentare.) Atentie la gidajul de conectare.

 

Cablul acesta Posted Image

o mufa o conectezi la placa de baza, la SATA1 de exemplu, iar celalalt la HDD (singurul loc in care se potriveste e unde ai scris questo da quello che ho capito e per il cavo sata ...)

 

Urmatoarea mufa e pentru diagnoza sau o interfata seriala cred,in mod normal nu se foloseste.Insa poate fi si ceva de configurare,mai rar intalnita in asa format.

 

Problema pe care cred ca o sa intampini e ca din foto placa de baza pare mai veche (VIA8237) si probabil stie doar SATA I iar HDD sa fie SATA II (asa este cel mai probabil)

In unele cazuri merge Ok,in altele HDD avea niste pini de configurare ce il faceau SATA I sau II (modelul tau nu are) ,generatiile mai noi de HDD nu mai au asta si configurarea se face din soft,un utilitar de la producatorul diskului,iar cele mai noi cred ca nu mai au aceasta optiune intrucat se presupune ca toata lumea are o placa ce suporta SATA II.

 

Deci este posibil ca si chiar daca tu faci toate conectarile bine HDD sa nu fie recunoscut de BIOS (controller,VIA8237)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări