Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cauciucuri iarna


suat

Postări Recomandate

In Ploiesti anul trecut a fost teroare in permanenta cu zapada !!! Pe strada mea trece autobuzul 5 destul de frecvent, deci se mai taseaza zapada si se poate merge, oricat ar ninge. Pe toate strazile mai putin circulate era zapada de 20-30cm....si asa cam in 80% sau mai mult din Ploiesti. In acelasi timp, in satul Buda (Buda-Craciunesti) din Buzau, care are drum nasol de pamant pana in el si dupa el, era asfaltul NEGRU. Nu-mi venea sa cred. Tot respectul pentru primarul de acolo.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 153
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

:scarpin Oare ce o sa faca Militia , Pompierii , securitatea , ca ei abia au bani de salarii , dar de caucioace de iarna , nicio sansa !Cum o sa iasa pe drumurile patriei in misiune , o sa isi dea amenda mai intai lor ? si asta din 10 in 10 minute ?Sau toti o sa fie prosti , numa ei destepti ? Ca se va gasi cineva care sa se planga de discriminare .......sper ! Si mai sper sa fie contestate toate procesele verbale legate de caucioace , ca pe saracia asta , au mintit poporul cu televizorul ca va fi o vreme oribila , ca va fi cea mai grea iarna din ultima mie de ani , ca rusii deja s-au speriat si au marit pretul la gaze , dar si statul a zis ca poate mai ia un bir de la prosti ( prosti , da multi !!! ) :freaza: Faceti poze si la autovehicolul politiei , si puneti pe youtube imaginile cu caucioace de vara ale politistilor cand pretind ca pulimea sa aiba caucioace de iarna .....poate si pe la ProTV , Antena 3 sau Realitatea , ca astia mai dau cateodata ceva , ceva , adevarat . :aplauze
Link spre comentariu

Oare ce o sa faca Militia , Pompierii , securitatea , ca ei abia au bani de salarii , dar de caucioace de iarna , nicio sansa !Cum o sa iasa pe drumurile patriei in misiune , o sa isi dea amenda mai intai lor ? si asta din 10 in 10 minute ?Sau toti o sa fie prosti , numa ei destepti ? Ca se va gasi cineva care sa se planga de discriminare .......sper !

Asta chiar n-are nici o legătură cu realitatea. În contabilitate, banii pentru cauciucuri nu intră la acelaşi capitol cu banii pentru salarii, iar ca instituţie bugetară, poţi să ai bani pentru una şi să nu ai bani pentru cealaltă.În plus, s-ar putea să ai dreptate că "numai ei sunt deştepţi". Deşi cauciucurile de iarnă ajută destul de mult, şoferii profesionişti se descurcă şi fără, spre deosebire de majoritatea amatorilor. La TIR-uri trebuie să fie obligatorii din cauza structurii vehiculului, dar un camion de Pompieri sau unul de gunoi nu au nici pe departe aceleaşi probleme, neavând remorcă. Oricum, soluţia corectă ar fi ca respectivele cauciucuri să nu fie obligatorii prin lege pentru autoturisme. Sau să fie obligatorii ca în Germania, doar pe drumuri cu gheaţă şi zăpadă, nu doar în funcţie de data din calendar.Specificarea unui interval calendaristic e totuşi necesară, ca în Austria sau Elveţia, tocmai ca să nu poţi fi amendat pentru că ai prins zăpadă la Bâlea Lac în mai sau în octombrie şi erai cu cauciucuri de vară.
Link spre comentariu

Deşi cauciucurile de iarnă ajută destul de mult, şoferii profesionişti se descurcă şi fără, spre deosebire de majoritatea amatorilor.

Daca prin "se descurca" definesti "reusesc sa iasa din parcare dupa ce pun nisip sub roti sau ii impinge nevasta - nu glumesc, vazut la altii - , sa ajunga la servici in mai putin de 1 ora desi sint doar 5km, merging cu max 20km/h, transpirind la fiecare frina de motor care nu se mai termina, plecind din 7 incercari ca e panta 1% si gheata si poti sa pleci si cu a 3-a ca tot degeaba, da, se descurca in sensul ca stiu ce manevre sa faca.Ai condus vreodata pe zapada proaspata sau polei cu ambele tipuri de cauciucuri (in buna stare, nu cu alea de acu 7 ierni)?Ca nu stiu de ce am senzatia ca cei care se dau zorro (nu ma refer aici la tine) nu au mers niciodata cu cauciucuri de iarna decente ca sa-si dea seama de ce noi astialalti ne consideram incepatori si dupa 100kkm si ne luam cauciucuri desi al naibii ca as avea ce face cu banii.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

concluzia finala este urmatoarea mumai soferii PROFESIONISTI sunt capabili sa conduca o masina iarna,in special cei care locuiesc in Moldova,acolo este o zona unde traiesc supersoferichiar sunt ocrotiti prin lege,precum floarea de colt sau specii de animale,cit de curind se va imprejmui aceasta zona si se ca numi BIOSFERA MOLDOVA -ZONA SOFERILOR PRICEPUTIMoldova a dat dealungul timpului multi oameni de valoare,un voevod care a unit cele doua principate,poeti,scriitori ,compozitori,violonisti si soferi capabil sa conduca o masina iarnaceilalti soferi sunt niste GUSTERI si este bine sa stea cu masinile in parcare ,atunci cind este zapada pe carosabiloricum pe forum exista un singur sofer capabil de a merge cu masina iarnaeu renunt la cauciucurile de iarna ,cumpar o SEMISENILATA ,este mult mai sigura,daca nu sunt multumit de comportamentul ei ,pe timpul iernii voi circula cu un BULDOZER ,asa nu am cum sa ramin in nameti ,degajez zapada cu lama ,fiind dotat cu senile nu derapez sau rup aderanta cu carosabilulaccept sa fiu facut prost,cocalar,injurat de mama :aplauze

Link spre comentariu

Daca prin "se descurca" definesti "reusesc sa iasa din parcare dupa ce pun nisip sub roti sau ii impinge nevasta - nu glumesc, vazut la altii - , sa ajunga la servici in mai putin de 1 ora desi sint doar 5km, merging cu max 20km/h, transpirind la fiecare frina de motor care nu se mai termina, plecind din 7 incercari ca e panta 1% si gheata si poti sa pleci si cu a 3-a ca tot degeaba, da, se descurca in sensul ca stiu ce manevre sa faca.

Am văzut scenele descrise de tine, dar exact la şoferii de duminică. Dacă am de ales, prefer să conduc pe zăpadă o maşină cu cauciucuri de iarnă. Dar dacă nu sunt, nu sunt, chiar n-am nici o problemă. Ceea ce descrii dovedeşte însă un singur lucru: ţi se pare de nesuportat ideea că altcineva se descurcă mai bine la volan decât tine. Ştiu că orice posesor de permis se crede cel mai tare şofer din lume, dar poţi să-ţi ofer un exemplu de modestie: în nopţile în care fac 3h20' - 3h30' de la Iaşi la Bucureşti, tot mă depăşesc de-obicei 7-8 maşini pe drum. Şi nu sunt neapărat maşini mai bune, dar probabil au şoferi mai şoferi.

concluzia finala este urmatoarea mumai soferii PROFESIONISTI sunt capabili sa conduca o masina iarna,in special cei care locuiesc in Moldova,acolo este o zona unde traiesc supersoferichiar sunt ocrotiti prin lege,precum floarea de colt sau specii de animale,cit de curind se va imprejmui aceasta zona si se ca numi BIOSFERA MOLDOVA -ZONA SOFERILOR PRICEPUTIMoldova a dat dealungul timpului multi oameni de valoare,un voevod care a unit cele doua principate,poeti,scriitori ,compozitori,violonisti si soferi capabil sa conduca o masina iarnaceilalti soferi sunt niste GUSTERI si este bine sa stea cu masinile in parcare ,atunci cind este zapada pe carosabil

Concluzia finală este că în mintea ta, te consideri superior unui şofer din Moldova prin simplu fapt că ai scris Bucureşti la locaţie. Berceni? Ferentari? Voluntari? Afumaţi?Dacă tu te consideri superior prin faptul că faci drifting şi liniuţe, iar în mintea ta asta şterge diferenţa celor 5 categorii pe care şoferul din Moldova le are în plus pe permis, faţă de tine, n-ai decât să crezi în continuare tot aşa. E o ţară liberă.Şoferul din Moldova cu care te cerţi mai are şi nişte atestate pentru marfă şi persoane; mai are nişte certificate ADR (atât şofer, cât şi consilier de siguranţă); mai are şi nişte certificate de persoană desemnată, atât pentru mărfuri, cât şi pentru persoane. Şi toate astea se obţin inclusiv după nişte teste psihologice, nu numai în urma unor examene. Dar dacă superioritatea ta se bazează pe "Bucureşti" scris la locaţie, cine sunt eu să te contrazic?O să-ţi propun un mic exerciţiu: imaginează-ţi că vrei să transporţi prin firma ta o cisternă de benzină. Vezi ce acte îţi trebuie, atât ca firmă, cât şi ca şofer şi vezi în câţi ani le obţii. Eu le am pe toate.Sau imaginează-ţi că vrei să transporţi, prin firma ta, un grup de suporteri la un meci în Franţa. Vezi ce acte îţi trebuie, atât ca şofer, cât şi ca firmă şi vezi în câţi ani le obţii. Eu le am şi pe acelea pe toate.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

nu ma refeream la dvdar daca tot a ti deschis discutia sa incepemdaca vreau pot obtine toate categoriile dar nu vreau sa fiu camionagiu sau conducator de troleu,am alte pasiuni am licenta de transport si pe cineva care indeplineste toate functiile dv ,cum ? prin metode specifice economiei de piatanu ma intereseaza cite categorii aveti ,bucurati va de ele ,si Piedone de la sectorul 4 a luat citeva categorii in aceasi zi la Pitestimai incet cu trei ore trei zeci de la Iasi ..Buc ,am facut drumul acela de multe ori si este plin de radare ,nu ai cum sa faci atit!!!stiti care este problema dv?va credeti extrem de destept si superior tuturor de aici ,aveti ceva de SEF INCREZUT in dvpe mine ma enervati cind faceti unele afirmatii fara a cunoaste persoanele in cauzadomnule ma cunosti cumva ? m ai vazut cumva conducind? nu aveti eleganta de a va cere scuze atunci cind sariti calul sau datorita proastei cresteri nu va dati seama de astavoi continua sa va ironizez pina cind ve ti schimba tonul cu colegii de pe acest forumam si eu permis de:armavinatoaresky jetde intrare la un club privatpescuit pe Dunarebarca cu visle

Link spre comentariu

mai incet cu trei ore trei zeci de la Iasi ..Buc ,am facut drumul acela de multe ori si este plin de radare ,nu ai cum sa faci atit!!!

Poate tu nu faci atât, eu atât fac, 3 ore şi 20 min. - 3 ore 30 min. din Iaşi (din Cantemir) până în Bucureşti, în Piaţa Victoriei. Mai am câteva cunoştinţe care scot sub 4 ore pe traseul ăsta, deci nu e chiar nemaiauzit. Şi ţi-am spus că noaptea, nu ziua. Cu o maşină neagră cu număr de Bucureşti, ceea ce m-a salvat uneori, când m-a oprit Poliţia, recunosc.

pe mine ma enervati cind faceti unele afirmatii fara a cunoaste persoanele in cauza domnule ma cunosti cumva ? m ai vazut cumva conducind?

Nu trebuie să te văd conducând, am văzut ce scrii şi mi-a fost suficient.Te crezi tare inteligent şi scăpărător, însă tocmai asta face ca prostia ta să fie remarcată de toată lumea.
Link spre comentariu
Vizitator viobio
mai incet cu trei ore trei zeci de la Iasi ..Buc ,am facut drumul acela de multe ori si este plin de radare ,nu ai cum sa faci atit!!!

Poate tu nu faci atât, eu atât fac, 3 ore şi 20 min. - 3 ore 30 min. din Iaşi (din Cantemir) până în Bucureşti, în Piaţa Victoriei. Mai am câteva cunoştinţe care scot sub 4 ore pe traseul ăsta, deci nu e chiar nemaiauzit. Şi ţi-am spus că noaptea, nu ziua. Cu o maşină neagră cu număr de Bucureşti, ceea ce m-a salvat uneori, când m-a oprit Poliţia, recunosc.

 

pe mine ma enervati cind faceti unele afirmatii fara a cunoaste persoanele in cauza

domnule ma cunosti cumva ? m ai vazut cumva conducind?

Nu trebuie să te văd conducând, am văzut ce scrii şi mi-a fost suficient.

Te crezi tare inteligent şi scăpărător, însă tocmai asta face ca prostia ta să fie remarcată de toată lumea.

 

pai cum este domnule cu soferia ?

profesionism inseamna sa tinem seama si de regulile de circulatie ,daca mergeti cu 150km/h mai este legal?

nu ne mai mintiti cu calculatorul ,pe ruta acea sunt si noaptea echipaje ,este drumul facut de multe camionane si este de papa pentru organe

 

tot proasta crestere aveti

probabil ca parintii dv nu au fost linga dv timp de sapte ani dar nu este tirziu ,puteti sa va civilizati si acum ,chiar daca sunteti maricel

se spune sclipitor nu scaparator

nu sunt sclipitor ,daca eream nu ma bagam in seama cu toti prost crescutii

 

in momentul acesta sunt sclipitor si abandonez discutia cu dv

de ziua dv sa ascultati un anume album al formatiei vocal instrumentale Parazitii din Bucuresti/Colentina

 

o seara frumoasa :da :aplauze

Link spre comentariu
Vizitator viobio

mai incet cu trei ore trei zeci de la Iasi ..Buc ,am facut drumul acela de multe ori si este plin de radare ,nu ai cum sa faci atit!!!

Pe el noaptea nu`l vad radarele :ciuda:
da !pentru ca masina este neagra si undele sunt reflectate de culoarea neagra :ras: :ras: :ras:minciuna ,politistii de pe traseul accela au o mare boala pe bucuresteni
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Pe el noaptea nu`l vad radarele

Dacă nu te duce mintea singur, dă-i o bere unui poliţist, să-ţi explice el care e chestia cu maşinile negre cu număr de Bucureşti.

 

se spune sclipitor nu scaparator

Du-te şi spune-i lui Isaac Asimov chestia asta, din el era citatul respectiv, fraiere! :ras:

 

daca eu sunt fraier hai sa te vad pe tine

 

stringe pumnul si ridica al treilea deget in sus ,ce vezi?

daca i ti place gusta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări