Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

suat

Membru Activ
 • Posts

  554
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

suat's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Reacting Well

Recent Badges

 1. Pentru sculele originale exista intotdeauna si componente originale. Modulul original se vinde sub forma de kit ce cuprinde intreg ansamblul electronic impreuna cu statorul, pretul acestuia fiind de aprx 230 euro. Tot cam atat costa si scula noua, cu incarcator si acumulator. pe china am vazut module pentru scule dewalt si makita. Am sa caut sa vad ce gasesc pentru milwaukee/würth/bosch/Berner si unele parkside ( sunt cam surori, unele scule fiind asamblate chiar de Bosch Stuttgart, toate cele 5 marci ) ( am un amic , sofer, a incarcat la o fabrica bosch , scule parkside)
 2. partea de comanda e 90% similara, partea de putere e relativ la fel ( fiind motorul mai puternic, au folosit 6 mosfeti). Partea de comanda a cedat deoarece unul dinntre mosfeti a facut scurt intre D si G. Cred ca as putea repara polizorul daca as putea gasi vreun soi de modul de comanda BLDC logic, care sa-mi comande cele 3 module Mosfet ( ale circuitului original practic asta am acolo, 3 module de putere pe o placa) pentru cele 3 faze ale motorului, cat si conectarea senzorilor Hall ( pentru putere constanta si la turatii mai mici atunci cand motorul are o sarcina care ii determina scaderea turatiei ). Un modul suficient de mic cat sa imi si incapa in unealta intrucat, orice controller universal e "agabaritic". Nu pot verifica inca partea logica daca, co trollerul original e decedat sau nu sau sa verific acolo ce "e in scurt" deoarece ambele placi erau "inundate" intr-un soi de clei cauciucat pe care abia l-am inlaturat partial, iar placa logica nu o pot extrage din cutiuta de plastic fara sa o distrug. ( am patit la placa de putere, mi-am dezlipit componentele SMD de pe placa ( le-am pus inapoi ulterior) Am observat in ofertele magazinelor in care se comercializeaza cam toate accesoriile Arduino, fel si fel de module de comanda motor, insa nu stiu sa identific vreunul care sa fie si potrivit necesarului meu. Practic e genul de proiect in care ai un motor cu 3 poli si Hall, 3 module de putere mosfet...ce controller de dimensiuni reduse aleg, fara ca motorul sa aibe vreo functie speciala, nici macar turatie variabila sau inversor de sens, ci doar putere. Va multumesc.
 3. Buna seara. am un polizor milwaukee cu acumulator de 18V caruia i-a cedat partea electronica. Partea electronica e formata din 2 module anume: partea de putere cu 6 tranzistori mosfet (IRLB3034) comandate de o alta placa logica ( ce are conectati inclusiv senzorii HALL ai motorului trifazic, comandat de integratul DRV91670) Am incercat depanarea acesteia inlocuind tranzistorii finali arsi, apoi la proba, a pornit pentru 3 secunde apoi a murit iar prin arderea tuturor tranzistorilor finali ( 3 au si explodat ) si bineinteles, a decedat si placa ce comanda etajul final. Am testat motorul cu un controller chinezesc BLDC cu 3 faze, functioneaza perfect, doar ca... nu-mi incape in carcasa ( e de cca 3 x mai mare ). Ma gandesc la 2 optiuni, fie sa inlocuiesc controllerul logic cu un alt modul care sa-mi "atace" cu semnal PWS placa originala de putere a polizorului ( intre timp , reparata ) fie sa cumpar un ESC ( capabil de 20V si putere) , cel ce e folosit in controlarea motoarelor brushless in modelism. Sau exista module compatibile chinezesti pentru asa ceva? Sau? ce altceva pot face? Stima!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines