Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest mozo

Intrebare transformare amplif casti

Recommended Posts

Am construit si eu un amplificator de casti dupa schema lui Cavalli.

Intrebarea este daca elimin C5 (470uF) si componentele pt. reactia negativa (R12, pot NFB) ar putea sa mearga ca preamplificator ?

Posted Image

Multumesc anticipat pt. raspunsuri.

Link to comment
Share on other sites

preamplificator de semnal mare (0.7 - 1.5V) inainte de amplificatorul final.bineinteles, cu selector de surse si alte acareturi ce ar mai trebui intr-un preamplificator universal.de fapt ideea este ca fiind facut deja, sa-l folosesc ca un fel de lampizator.

Link to comment
Share on other sites

de fapt asta e numai o jumatate de problema. Nefiind de specialitate - eu doar l-am construit, nu l-am proiectat - nu stiu amplificarea si pt ca deja am un amplificator de casti functional si inca un set de cablaje disponibile, ma gandesc ca ar cam trebui sa mearga sa fac si un preamplificator.PS Cand ajung acasa, pun si niste poze.

Link to comment
Share on other sites

Amplificarea montajului e scazuta pe casti pt ca au impendanta joasa (8-32 ohm) in schimb pe o sarcina virtuala de 10Kohm situatia e cu totul alta , cu alte cuvinte se preteaza f bine ca preamplificator de asemeni trimerul de 250khom trebuie sa ramina cu ajutorul lui reglezi gradul de reactie (feedback) pt o cit mai buna liniarizare in toata banda audio deasemeni actioneaza mult asupra cistiguli general (gain) ,din ce vad estimez un cistig general al montajului pe o sarcina de 10 kohm de cca 15-20 ori cu trimerul de 250khom deschis la max. adica daca ai 750mV rms la intrare vei optine pe iesire in bucla deschisa 8-12 Vrms deci atentie e nevoie de un potentiometru de volum pe iesire.(recomand 10Kohm/log)......(intre acest preu si finalul pe care vrei sa-l pilotezi)

Link to comment
Share on other sites

OK, am sa va multumesc de raspunsuri si o sa pun si niste poze, asa cum am promis.Nu e gata inca, dar orice improvizatie ramane definitiva, asa ca...[attachment=2]poza1.JPG[/attachment][attachment=1]poza2.JPG[/attachment][attachment=0]poza3.JPG[/attachment]PS Daca nu era luata de pe un site public nu o postam aici, sa nu creez probleme.

Link to comment
Share on other sites

Mai am de schimbat potentiometrele si de pus o o oala pe traf.Cred ca o sa caut un ibric sau chiar o oala de bucatarie din aluminiu sau inox pe care s-o tai la strung.A mai facut cineva ceva de genul asta (treaba cu oala sau ibricul) sau se gasesc niste capace gata facute pe undeva ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines