Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare transformare amplif casti


Vizitator mozo

Postări Recomandate

Vizitator mozo

Am construit si eu un amplificator de casti dupa schema lui Cavalli.

Intrebarea este daca elimin C5 (470uF) si componentele pt. reactia negativa (R12, pot NFB) ar putea sa mearga ca preamplificator ?

Posted Image

Multumesc anticipat pt. raspunsuri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator mozo

preamplificator de semnal mare (0.7 - 1.5V) inainte de amplificatorul final.bineinteles, cu selector de surse si alte acareturi ce ar mai trebui intr-un preamplificator universal.de fapt ideea este ca fiind facut deja, sa-l folosesc ca un fel de lampizator.

Link spre comentariu
Vizitator mozo

de fapt asta e numai o jumatate de problema. Nefiind de specialitate - eu doar l-am construit, nu l-am proiectat - nu stiu amplificarea si pt ca deja am un amplificator de casti functional si inca un set de cablaje disponibile, ma gandesc ca ar cam trebui sa mearga sa fac si un preamplificator.PS Cand ajung acasa, pun si niste poze.

Link spre comentariu

Amplificarea montajului e scazuta pe casti pt ca au impendanta joasa (8-32 ohm) in schimb pe o sarcina virtuala de 10Kohm situatia e cu totul alta , cu alte cuvinte se preteaza f bine ca preamplificator de asemeni trimerul de 250khom trebuie sa ramina cu ajutorul lui reglezi gradul de reactie (feedback) pt o cit mai buna liniarizare in toata banda audio deasemeni actioneaza mult asupra cistiguli general (gain) ,din ce vad estimez un cistig general al montajului pe o sarcina de 10 kohm de cca 15-20 ori cu trimerul de 250khom deschis la max. adica daca ai 750mV rms la intrare vei optine pe iesire in bucla deschisa 8-12 Vrms deci atentie e nevoie de un potentiometru de volum pe iesire.(recomand 10Kohm/log)......(intre acest preu si finalul pe care vrei sa-l pilotezi)

Link spre comentariu
Vizitator mozo

OK, am sa va multumesc de raspunsuri si o sa pun si niste poze, asa cum am promis.Nu e gata inca, dar orice improvizatie ramane definitiva, asa ca...[attachment=2]poza1.JPG[/attachment][attachment=1]poza2.JPG[/attachment][attachment=0]poza3.JPG[/attachment]PS Daca nu era luata de pe un site public nu o postam aici, sa nu creez probleme.

Link spre comentariu
Vizitator mozo

Mai am de schimbat potentiometrele si de pus o o oala pe traf.Cred ca o sa caut un ibric sau chiar o oala de bucatarie din aluminiu sau inox pe care s-o tai la strung.A mai facut cineva ceva de genul asta (treaba cu oala sau ibricul) sau se gasesc niste capace gata facute pe undeva ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări