Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reglare cale comuna


Postări Recomandate

am un tv firstline care a avut unele probleme la calea comuna(integrat ars ta7680).am reglat cat de cat calea comuna am sunet bun dar imaginea e cu niste dungi mici si albe(transversale) si mai apar si unele interferente cu alte posturi.Nu receptionez toate posturile si intre posturi am ecran alb complet.cum as putea sa fac reglarea optima?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • 1 an mai târziu...

@ nenea reynolds...!ce fel de depanator sinteti dvs daca n-ati invatat pina acum ca IN CALEA COMUNA A UNUI TVC NU SE UMBLA LA REGLAJE NICIODATA -NICIODATA...?!?! daca ati umblat in bobine...pa ,ura si la gara :rade: ...nici cu militia nu mai refaceti dvs curba s initiala...! reglajele sint extraordinar de fine...!curba s se regleaza numai cu woblerul si de catre un ultra-meserias... :da daca v-au refuzat 3 meseriasi pina acum , inseamna ca mai aveti 3 solutii mari si late...1-- ori folositi tvc-ul pe post de monitor av...eventual sa folositi un tuner extern...!2-- ori cautati pe cineva ultra-meserias care are wobler si care stie sa regleze ca lumea cai comune...!3-- ori il abandonati definitiv / casati pentru piese / aruncati la tomberon ... :nebun:

Link spre comentariu

ka2914 sau ta7680 ....:)))) :da :da :da Intrebare : cu ce semnal ai constat acele dungi transversale ...antena si pe ce canal sau cablu ? asa cum ai stricat c.c (defectat) , se poate si repara . Iti tre foarte multa rabdare si totodata norok pt.al dovedi . Ai doua bobine de reglat sau sa le procuri de la un alt aparat cu aceeasi c.c . Am aruncat ochii printre sasiele mele ....dar din nefericire pt tine ,nu detin niciunu' cu impricinatul. Totusi la bobine se umbla uneori.....dar cu simt . Bf !

Link spre comentariu

CI. sch.in c.c la tvc. dereglat din bobine, asta nu e bine, dar cu foarte multa rabdare si poate o jumate de zi de reglaje poate poate obtii ceva . in aceste bobine umbli cu simt doar dupa ce ai sch.ci. si merge relativ bine numai dupa aia un reglaj foarte fin poti face dar cu o surubelnita care nu e din metal, dar nici o data nu va merge pe toate canalele cum a mers inainte, si mai e si calitatea CI.

Link spre comentariu

din pacate am fost pe la vreo 3 service-uri si niciunul din mesteri nu s-a bagat sa-l repare. Daca imi puteti recomanda alta solutie, eventual cum a fost inainte cu un modul cale comuna separat sau alta solutie

am gasit si schema

http://hotfile.com/dl/65459872/3c8020d/Tensai_C43M.pdf.html

Il ai de vreo doi ani defect .....Sansele ca sa-l repari tu sant nule.

TV Firstline 1433GR link

tras in banda TV link

Link spre comentariu

dar un modul compatibil prin care sa ocolesc circuitul initial al TV-uluiacest TV a mai avut o reparatie acolo si asa a fost reparat prin montarea unui modul cale comuna separat(cel cu TA8611AN despre care am mai spus). acel modul functiona impecabil doar ca nu avea sunet pe unele canale, avea o imagine mult mai clara ca cea pe care am obtinuto acum cu calea comuna originala a TV-ului.daca as gasi un astfel de modul reparatia ar fi foarte usoara doar urmarinduse intrarile si iesirile integratului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări