Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amperul :D


Vizitator Brezonel

Postări Recomandate

Vizitator Brezonel

Vreau sa stiu si eu carei treaba cu amperajul ( ce face de fapt ) de ex la o baterie din cate "stiu" eu un amperaj mai mare inseamna ca tine mai mult bateria ?? Astept raspunsuri :d

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

sau o analogie poate ceva mai simpla...apa in furtun...diferenta de presiune la capeti (diferenta de potential aka tensiune - Volti) determina apa sa curga prin furtun... cantitatea de apa scursa e intensitatea (Amperi)... daca apa curge mai usor printr-un furtun (deci mai multa apa in aceasi perioada de timp) inseamna ca are rezistenta mai mica (Ohm)... daca apa intalneste o bifurcatie (T) in calea ei... cantitatea de apa care curge pe cele 2 cai noi e egala cu cantitatea care curge pe traseul princial dinainte de bifurcatie (Legea I a lui Kirchoff). Daca ai un furtun cerc fara pierderi cata apa pleaca de la tine tot atata ajunge (Suma tensiunilor electromotoare egala cu suma caderilor de tensiune - se iau in considerare si rezistentele interne ale sursei si impedantele din circuit - Legea II a lui Kirchoff)Acu ca ai inteles astea (sper) poti pune mana pe lectura (Bazele electrotehnicii) - se gasesc pe net cursuri de facultate care incep de la nivel de mucos si te duc destul de deptarte... e mai nasol la curenti alternativi, campuri, etc... ca acolo vei avea numere complexe... dar pentru un absolvent de liceu real nu cred ca ar fi greu sa-ti intrii in manaSa nu te sperii cand auzi ca e curs de facultate... daca il citesti de 5 ori intr-o saptamana unul facut cat de cat bine si explicat grafic ai sa pricepi mai bine ca studentii "moderni"

Link spre comentariu

Vreau sa stiu si eu carei treaba cu amperajul

Amperajul sau capacitatea bateriei (acumulatorului) se masoara in amperi x ora prescurtat Ah .Un acumulator 12V/85Ah "tine" mai mult decat unul de 12/55Ah folosite in aceleasi conditii ( sarcini egale si incarcate normal).Tot asa o baterie de 1,5V/1800mAh tine mai mult decat una de 1,5V/500mAh ,folosite la acelasi consumator.
Link spre comentariu

Nu prea exista notiunea de "amperaj". Unii numesc "amperaj" curentul (sau mai precis intensitatea curentului electric), altii numesc prin "amperaj" capacitatea bateriei, facand bineinteles confuzie intre A si Ah.AMPERÁJ, amperaje, s.n. Denumire improprie pentru intensitatea curentului electric, exprimat? în amperi. - Din fr. ampérage.Sursa: DEX '98Deci o baterie NU ARE AMPERAJ.

Link spre comentariu

Asa este, cum zice one. Bateria e caracterizata in principal prin tensiune, masurata in volti V si capacitate masurata in amperi ora Ah. Ar mai fi curentul maxim, adica curentul care il poate debita fara sa se distruga, masurat in amperi A.De exemplu, o bateria auto: 12V, 60Ah, 200A Adica bateria are 12V, are o capacitate de 60Ah (adica tradus, daca alimenteaza un consumator prin care trece 1A, se va consuma in 60 de ore. Daca trec 10A, se va consuma in 6 ore) Curentul maxim care poate fi "supt" din acea baterie e 200A.Aproape toata lumea face confuzie totala intre acesti parametrii de nu sti niciodata la ce se refera. Culmea, confuzia e facuta si de cei ce se ocupa zilnic cu baterii. Ce mama dracului, e vorba de numai 3 (trei) parametrii nu de 1000! Retineti la ce se refera fiecare si incercati sa va exprimati corect, nu ca vinzatorii din magazinele unde se vind acumulatori. (culmea)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări