Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tesla Coil


radhoo

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 588
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

DOMNILOR! Transformatorul functioneaza exact asa cum l-am proiectat si realizat. Dupa 30 de minute in sarcina, adica cu arc electric la borne, temperatura transformatorului a crescut de la 20 de grade la 46 grade. In gol, nu apar strapungeri dupa 10 minute. Ca electrozi am folosit spite de bicicleta. Se consuma destul de repede. O singura problema mai trebuie sa rezolv: in gol, transformatorul nu scoate absolut nici un sunet. Poti gresi si sa te apropi periculos de electrozi. Trebuie sa-i pun un bec rosu.Deci se poate face.Puterea consumata, masurata in primar e 6.7KW in sarcina.(cu arc in secundar)E fantastic cum suna arcul la puterea asta.... Nu e un sunet puternic dar e deosebit.... Iata niste poze:

Link spre comentariu

Nu trebuie sa te iei dupa pozele si filmele trucate de pe net. Pozele si realizarile mele sunt reale. Calculeaza cam ce curent poate fi prin arc. Stralucirea arcului e data de curent. La sudura am sute de amperi. Aici am maxim 0.5A in scurt. Am sa masor.Arcul e ceva mai luminos decit apare in poze. Aparatul foto nu stiu cum face reglajul.

Link spre comentariu

OK, mai verific odata raportul de transformare.(poate am legat invers in serie infasurarile din primar...)La maxim, arcul atinge mai mult de 10cm si virfurile electrozilor se inrosesc si se consuma. Pozele le-am facut cu lumina ambientala foarte puternica (lampa cu halogenuri metalice - asta e lumina de lucru la mine).Oricum refac toate masuratorile si experimentele. Prima masuratoare va fi cea a curentului din secundar in timpul arcului electric.Trebuie sa precizez ca testele si pozele le-am facut alimentind traful cu 230V pe infasurarea de 400V. Oricum, asta nu ar trebui sa influienteze prea mult puterea ci numai tensiunea.Inca nu am tras o concluzie clara. Traful e bobinat pentru 20KV, deci curentul va fi destul de mic...Masor, verific si trag concluzii.Oricum, sunt bucuros ca nu a luat foc.Adevarul adevarat e ca si eu ma asteptam la un arc mai intens.Inca ceva: arcul atinge mai mult de 10cm la ORIZONTALA. Am sa incerc si pe verticala.

Link spre comentariu

Oricum, sunt bucuros ca nu a luat foc.Adevarul adevarat e ca si eu ma asteptam la un arc mai intens.Inca ceva: arcul atinge mai mult de 10cm la ORIZONTALA. Am sa incerc si pe verticala.

Si eu ma bucur ca a mers din prima, e o constructie frumoasa si realizarea a fost pe masura. Pe verticala va fi cu ceva mai lung (raspandirea ascendenta a ionilor cu aerul cald). Daca ti-e la indemana, incearca sa faci si un film si pune-l pe youtube, as vrea sa aud si zgomotul arcului.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări