Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Turbina,generator de 200w generator eolian


Vizitator ddmihai83

Postări Recomandate

Vizitator ddmihai83

Am facut rost de un generator de 200 W ,am o parte de redresare urmeaza sa cumpar si acumulator de 12 VDaca facem niste calcule imi iese un Curent de 16.6 AEu acumulatorul ce vreau sa-l cumpar cred ca este ceva de 12V 55 A asta inseamna ca o sa am nevoie de un curent de incarcare de 5.5 ADin cate stiu eu consumu pentru acumulator nu poate sa depaseasca 5.5 Amperi ,luand in considerare partea de redresare pentru 220V mie mi-a iesit in jur de 280 W Imi poate spune cineva daca calculele sunt corecte !!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

200W/12V =>16.5A corectAccu de 55Ah curent de incarcare C/10 =>5.5A corect, cele inchise (no maintenance) se pot incarca si cu curent mai maredar trebuie monitorizat temperatura.Curent maxim de descarcare C/10 =>5.5A/h corect, pentru periode scurte poti sa consumi mai mult dar daca vrei sa-ti tina atunci ramai la 5-6A."luand in considerare partea de redresare pentru 220V mie mi-a iesit in jur de 280 W " partea asta n-am inteles. calculele tale nu iau in cons. pierderile, probabil vor fii 10-20%.

Link spre comentariu
Vizitator ddmihai83

Pai eu cu pierderi cu tot am calculat si mi-a iesit 280 w ,o sa postez niste poze cu turbina si cu redresorul meu de la 12-220 sa-mi ziceti ce parere aveti ...

Link spre comentariu

Nu e nicio problema dca-l incarci la un curent mai mare de 5,5A. Trebuie sa ai grija ca circuitul de incarcare sa limiteze tensiunea la bornele acumulatorului la max. 14,4V (ideal ar fi ca aceasta limita sa tina cont de temperatura acumulatorului). Cand este pus pe masina, acumulatorul este incarcat la un curent mai mare decat C/10, singurul parametru monitorizat fiind tensiunea la borne (ar fi si dificil de reglat curentul pt ca pe masina poti pune acumulatori de capacitati diferite fara a schimba releul regulator).

Link spre comentariu
Vizitator ddmihai83

Am ales sa folosesc si un regulatorul de înc?rcare care are rolul de a nu da voie ca tensiunea de la bornele bateriei s? dep??easc? valoarea maxim? admis?. În acest caz tensiunea maxim? este de 30 deoarece sistemul este la 12 Dar folosesc doua baterii . Reglajul montajului este f?cut la 29,5 pentru o mai mare siguran??, deoarece este posibil ca tensiunea repartizat? pe cele dou? baterii s? nu fie egal?.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări