Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Turbina,generator de 200w generator eolian


Guest ddmihai83

Recommended Posts

Guest ddmihai83

Am facut rost de un generator de 200 W ,am o parte de redresare urmeaza sa cumpar si acumulator de 12 VDaca facem niste calcule imi iese un Curent de 16.6 AEu acumulatorul ce vreau sa-l cumpar cred ca este ceva de 12V 55 A asta inseamna ca o sa am nevoie de un curent de incarcare de 5.5 ADin cate stiu eu consumu pentru acumulator nu poate sa depaseasca 5.5 Amperi ,luand in considerare partea de redresare pentru 220V mie mi-a iesit in jur de 280 W Imi poate spune cineva daca calculele sunt corecte !!

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

200W/12V =>16.5A corectAccu de 55Ah curent de incarcare C/10 =>5.5A corect, cele inchise (no maintenance) se pot incarca si cu curent mai maredar trebuie monitorizat temperatura.Curent maxim de descarcare C/10 =>5.5A/h corect, pentru periode scurte poti sa consumi mai mult dar daca vrei sa-ti tina atunci ramai la 5-6A."luand in considerare partea de redresare pentru 220V mie mi-a iesit in jur de 280 W " partea asta n-am inteles. calculele tale nu iau in cons. pierderile, probabil vor fii 10-20%.

Link to comment
Guest ddmihai83

Pai eu cu pierderi cu tot am calculat si mi-a iesit 280 w ,o sa postez niste poze cu turbina si cu redresorul meu de la 12-220 sa-mi ziceti ce parere aveti ...

Link to comment

Nu e nicio problema dca-l incarci la un curent mai mare de 5,5A. Trebuie sa ai grija ca circuitul de incarcare sa limiteze tensiunea la bornele acumulatorului la max. 14,4V (ideal ar fi ca aceasta limita sa tina cont de temperatura acumulatorului). Cand este pus pe masina, acumulatorul este incarcat la un curent mai mare decat C/10, singurul parametru monitorizat fiind tensiunea la borne (ar fi si dificil de reglat curentul pt ca pe masina poti pune acumulatori de capacitati diferite fara a schimba releul regulator).

Link to comment
Guest ddmihai83

Am ales sa folosesc si un regulatorul de înc?rcare care are rolul de a nu da voie ca tensiunea de la bornele bateriei s? dep??easc? valoarea maxim? admis?. În acest caz tensiunea maxim? este de 30 deoarece sistemul este la 12 Dar folosesc doua baterii . Reglajul montajului este f?cut la 29,5 pentru o mai mare siguran??, deoarece este posibil ca tensiunea repartizat? pe cele dou? baterii s? nu fie egal?.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines