Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cerere sfat frigider BEKO defect


Postări Recomandate

Nu e mult ,e o metoda mai "batrineasca" daca pe eticheta sa zicem scrie 900g ,si ai cintar bagi 900g ura si la gara,va functiona,dar ce am observat cu un termometru electronic cu firul de senzor lung ,ca sa vezi temperatura din interior ,ca din diverse motive optimul poate sa fie intre 820-950g ,si ca sa observi acest lucru ia ceva timp.

Link spre comentariu
3 hours ago, GEO 53 BN said:

Si mie mi se pare cam mult 20 de minute. In urma cu vreo 3 ani a frigiderul meu a incetat sa mai raceasca(un por in zona  tevii de umplere) pierzind agentul frigorific. Am contactat un meserias care a venit si remediat poroblema(pierderea de agent frigorific),schimbind si filtrul.Cu acea ocazie a curatat si toata instalatia.  Umplerea a  durat nici 10 min. De atunci merge ''beton''. Meseriasul avea de toate inclusiv un compresor micut cu care a incarcat instalatia. Am ramas cu gura cascata, cind am vazut cu cite scule a venit.

Ai reținut cum a "curățat"? Cu ce a venit omul, nu e compresor.

Ai avut noroc că a localizat porul. Dacă a schimbat filtrul, merită un shake hand. 

 

@manolo; Îți garantez că dacă bagi 900g într-un frigider de casă, sare pe pereți.

Dacă bagi termometrul in frigider și aștepți, o să aștepți mult și bine. 

Funcționarea mașinii frigorifice, nu are nici o legătură cu orice temperatura vei citi tu in mediul lui interior, cel puțin poate ca o consecință îndepărtată, relativ tangențială și nicidecum absolută. Pe specificațiile producătorului, cu sculele potrivite, per se încărcarea durează 2 minute cel mult. Nu mă voi obosi să răspund de ce poate dura mai mult. Doar un frigotehnist poate înțelege fenomenele, și evident un cunoscător de fizică.

 

De departe aprecierea cea mai corectă este dată de bateria de manometre, din păcate pentru un rezultat ca ăsta trebuie să aștepți să intre mașina în parametri.

La buleală folosești recomandarea de la producător, ai luat banii și ai plecat.

 

 

 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 57 minute, nomikos a spus:

Ai reținut cum a "curățat"? Cu ce a venit omul, nu e compresor.

Ai avut noroc că a localizat porul. Dacă a schimbat filtrul, merită un shake hand. 

....................................................

Sincer, nu stiu cum a curatat si nici nu m-a interesat ce face. El era mesterul si consideram ca stie ce face.

Cind faceam depanare radio tv, ma enerva cumplit cind clientul se posta in spatele meu,zgiindu-se peste umarul meu,la ce fac eu fac in TV,suflindu-mi in ceafa. De atunci am ramas cu obiceiul ca atunci cind un meserias,lucreaza indiferent ce si la ce ,sa nu ma uit peste umarul lui,  suflindu-i in ceafa.

De fiecare data, le  spuneam sa nu-mi stea in spate, pentru ca in caz ca explodeaza vreun condensator electrolitic pot sa le sara resturi in ochi. Ca sa fiu mai convingator, imi puneam ochelari de protectie. Adevarul e ca, nu era chiar o  poveste. Mi s-a intimplat si nu odata, sa explodeze condensatori electrolitici din TV-urile antice cu lampi.

 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, nomikos a spus:

anolo; Îți garantez că dacă bagi 900g într-un frigider de casă, sare pe pereți.

Unde am scris de frigider ,am mentionat 900g generic ,puteam sa scriu si 100 si 200,daca nu ai practicat meseria nu mai vorbi din carti si filme SF.

Link spre comentariu

@GEO 53 BN; Te intreb pentru ca ar fi prima data cand aud frigotehnist care se prezinta cu necesarul complet de scule cu care sa faca si operatiunea de decontaminare. Care sa faca de principiu decontaminare.

Omul chiar merita aplauze.

Si chiar de stateai la spatele lui, era irelevant. Nu e nimic care sa fie inteles in mod direct si intuitiv. Este o enigma totala... cum si electronica pentru altii.

 

@manolo; Am spus ca nu practic meseria, in sensul in care nu practic pe bani. Stiu ca pentru tine e totuna, probabil tu cu scoala aveti un maxim conflict, dar vezi ca am doua diplome in domeniu. Luate pe bune, nu cumparate... daca te tin balamalele, ia-ma la teste, sa vedem daca scapi. Ai un forum intreg martor la ce-ti poate capul.

Nu, mai bine hai sa discutam despre pompele alea de caldura despre care ai facut crize si tamtam cum un an in urma.

Nu ma lua cu vrajeli, cu frigidere si rahat, hai sa discutam turnuri de racire industriale, de instalatii frigorifice in trepte pentru frig adanc, d-astea...

Dar, hai repede, asa, sa nu ai timp sa googalesti... sa vezi ce ne distram.

 

Si nu, nu se incarca nici cu 200g, nici cu 100g. Mai incearca. Daca dai cu zarul, mai ai niste sanse...

Si hai sa-ti mai repet odata secretul, ca vad ca nu te-ai prins din postul anterior, el nu se incarca in grame. Asta este data ca recomandare finala, si pentru usurinta incarcarii, dat fiind faptul ca nu toti frigotehnistii sunt frigotehnisti. Masina frigorifica nu se incarca in grame, se incarca interpretand datele pe care ti le ofera bateria de manometre, pentru ca daca ai ratat-o cu cateva grame, si mi-ai crescut presiunea in vaporizare, ti se impute pestele.

Eu zic s-o lasam moarta. Precum pestele...

 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

O mare vrajeala ce debitezi,sti ceva? poti sa ai 10 diplome ,dar ca om esti zero pe bune nu cumparate ,in permanenta te dai cu par pe piept sa zica lumea ca esti...

 

Edit Nomikos; Ai grija cum vorbesti...

Editat de nomikos
Link spre comentariu

Ai ocazia sa-mi dovedesti ca n-am dreptate... cu ocazia asta iti poti controla punctuatia si gramatica. Daca vrei ti le editez eu.

Si nu ma jigni, ca nu vreau sa iesim din spectrul unei discutii de forum.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
On 5/19/2019 at 3:10 PM, manolo said:

Unde am scris de frigider ,am mentionat 900g generic ,puteam sa scriu si 100 si 200,daca nu ai practicat meseria nu mai vorbi din carti si filme SF.

 

Asta e metoda de la masini, nu prea se mai practica asa, daca stiai de frigidere nu ziceai nici 100g, nici 200g si nici 900g, ci 30-40g. De fapt a facut foarte corect cum a facut, sa nu uitam si de timpul de vaccum care ar trebui sa fie peste 30-40minute. Daca ii face rece, foarte bine. Eu doar ma gandesc la sudurile alea cand agentul frigorific e pe baza de gaz inflamabil...

La frigider incarcarea o faci mai mult cu ampermetrul si termometrul, nu cu cantarul. E o solutie mult mai buna, chiar daca dureaza mai mult, la masini nu faci asa pentru ca nu poti sa masori puterea pe care o consuma compresorul din motor asa ca bagi la cantar.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Aici se vorbea de frigidere, nu de obiecte de muzeu. Ceea ce arati tu acolo nu mai exista de 20 ani, de fapt R12 este INTERZIS de vreo 20 ani. Nici nu cred ca Beko a produs vreodata un agregat bazat pe R12, la fel ca majoritatea firmelor de pe piata.

E ca si cum ai veni si ne-ai arata un motor pe aburi cand vorbim de reparatia unei masini.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

@manolo;Argumentul diclorodifluorometan. Refrigerantul medieval de excepție. Ai auzit noțiunile GWP și ODP?

Am băgat și eu 150g R134a in combină frigorifică. Nu înțeleg unde vrei să ajungi...

 

@dany_cta; Niciodată în viața ta să nu mai spui că încărcarea in frigider se face cu ampermetrul și termometrul. 

Există o recomandare de cantitate in g aferentă fiecărui apărat, și încărcarea se face in primă fază cu acea cantitate.

Reglajul fin, mă repet, se face pe curbele presiune-temperatura cu bateria de manometre. Și să vezi circ cu datul afară R600a. Cum stau frigotehnistii lu' pește și nu înțeleg de ce nu mai răcește cu refrigerant in el. Ah, ce mă distrează.

 

Evident că pot să deschid un topic, și pot să vă învăț să vă încărcați singuri ca niște experți, într-un singur post, și fără scule. Dar, din cauza userilor de tip manolo, a ajuns să-mi fie scârbă să fac acte de gen...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
2 hours ago, nomikos said:

Și să vezi circ cu datul afară R600a. Cum stau frigotehnistii lu' pește și nu înțeleg de ce nu mai răcește cu refrigerant in el.

 

Pentru ca scade presiunea pe suctie sub presiunea atmosferica deci in loc sa il dea afara baga aer in interior ? In cazul asta il dai afara pe high, nu ?

 

La frigidere sunt doar pe partea de documentare, am vrut sa ma apuc dar pana la urma am cumparat alt frigider si gata, m-a speriat doar brazarea cu r600a in interior asa ca am abandonat. La masini am ceva experienta, niciodata fara succes perfect, dar difera.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

R600 lucrează în vacuum in vaporizare și o să tragă aer dacă încerci să dai înapoi. Se scoate cu recuperatorul sau cu pompa de vacuum, birjărește... Asta în ultimă instanță înseamnă să-l eliberezi in atmosferă.

In statică are 1.5bar, și la temperatura camerei nu e lichefiat. Este distribuit gaz in întreaga instalație. Repet, in statică și la 25 grade integral. Dacă îl pornești câteva minute și îl oprești, se schimbă lucrurile.

 

O variantă este cleștele de recuperat sau adaptor de recuperat refrigerant. Este un dispozitiv care străpunge filtrul, și se leagă la recuperator.

O a doua, se taie capilarul imediat sub filtru cu cleștele, și apoi filtrul în două, cu rola. Tai țeava de service cu rola.

Ferestrele deschise și așteptat să se ventileze/aerisească.

După, te poți apucă liniștit să pui stația de sudură.

Există riscuri mici să existe lichid, cauzat de obturații, sunt cazuri de o raritate extremă.

Din toate operațiunile și pașii se trag niște concluzii importante, dar vom dezvolta altădată...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări