Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect la sasiu 11AK30S-2


Postări Recomandate

Buna ziua ,

Scuze ca va deranjez ,dar am o rugaminte la dvs sa ma ajutati la acest sasiu 11AK30S -2, si are urmatoatea problema :

 - nu pornesc linile 

 - nu se aprinde filamentul

 -  tensiunea de de 26v e lipsa, si este  1,2v

  - tensiunea pe bara B1 este de 115v

 - am schimbat si verificat C 619; Q 601;IC 600

- pe pini 57 lipsa tensiunea de 5 v  si pe pinul 45 lipsa tensiunea de 8v de la STV 2248H 

- am verificat si rezistentile smd din pini R422 ; R640 sunt bune

Va rog sa bine voiti sa ma ajutati la acest defect mentionat  sa pornesc linile si sa se aprinda filamentul.

Va multumesc de intelegere.

Link spre comentariu

 -  scuze  si ear scuze domnule miticamy, nu imi joc de dvs sau de colegi de pe acest forum am gresit la scris notatia pinului ,trebuea sa scriu pinul 46 8v 

1 oră în urmă, gigi56 a spus:

Buna ziua ,

Scuze ca va deranjez ,dar am o rugaminte la dvs sa ma ajutati la acest sasiu 11AK30S -2, si are urmatoatea problema :

 - nu pornesc linile 

 - nu se aprinde filamentul

 -  tensiunea de de 26v e lipsa, si este  1,2v

  - tensiunea pe bara B1 este de 115v

 - am schimbat si verificat C 619; Q 601;IC 600

- pe pini 53 lipsa tensiunea de 5 v  si pe pinul 46 lipsa tensiunea de 8v de la STV 2248H 

- am verificat si rezistentile smd din pini R422 ; R640 sunt bune

Va rog sa bine voiti sa ma ajutati la acest defect mentionat  sa pornesc linile si sa se aprinda filamentul.

Va multumesc de intelegere.

 

 -  imi cer mii de scuze domnule miticamy am gresit notatia pinilor , si nu im bat joc de nimeni de pe acest forum ,a fost o greseala astai tot .

Va multumesc .

Link spre comentariu

Lasa aia cu pinul, se intampla oricui. Dar sa intrebi de ce nu ai comanda linii daca nu ai 8V, asta ce este? De ce tot scriu eu ca prostul despre acest sasiu, sa nu cititi si cand aveti nevoie, pac cu intrebarea. Nu am scris eu cum am alimentat separat o spartura din placa care mai avea insa Procesorul si STV?  Cum mama naibii un integrat nealimentat sa dea semnale la iesire? De unde, din buzunarul de rezerva? Ia toti pinii STV care au alimentare in schema si trebuie sa ai 5V si 8v pe toti.

STV pini1.jpg

STV pini.jpg

Link spre comentariu

Buna ziua ,

Domnilor repet nuu imi bat joc de dvs ,si scuze daca am uitat sa mentionez din acest defect nuu inseamna ca imi bat joc de cineva de pe acest forum !

  - si da am uitat sa mentionez , la pornirea TV - ului de la butonul de la retea ledul se face rosu ,iar cand dau comanda de functionare din telecomanda sau butoane panou ledul trece in verde si nu se schimba nimic  nu pornesc linile ,apoi daca inchid TV - ul din telcomanda ledul verde trece in rosu ( in st- by )iar daca pornesc earasi TV - ul din telecomanda ledul rosu trece in verde , cum am mentionat lipsa tensiuni de 5V si 8V                                                

- pe IC 803 pe C 855 in loc de 8V sunt 1.2V 

 - pe IC 840 pe C840 in loc de 5 V sunt 1 V

Daca se bine voeste  de catre dvs sa ma ajutati cu idei  la acest sasiu  si unde sa verific sau sa schimb sa gasesc defectul atunci astept sfaturile dvs .

Va multumesc .                                                                   

Link spre comentariu

Alimentează din sursă externă cu tensiunile necesare și vezi dacă nu cumva căderea de tensiune e cauzată chiar de integrat.Adică poate avea un scurt intern și ,,omoară,, alimentarea.Dacă nu e asta, ia traseul de alimentare la puricat cu lupa, o fi vreo fisură sau lipitură rece pe traseu, vreo rezistență cu valoarea mărită sau întreruptă și mai conduce doar prin funingine.Dar eu aș lua la puricat prima dată sursa, cred că anii de funcționare au lăsat amprenta pe unii condensatori de filtraj și de acolo problemele.

Editat de validae
Link spre comentariu

Domnule validae ,alimentarea cu sursa externa cu tensiuni necesare nu am asa ceva, nu stiu la care circuit va referiti daca va referti la circiutul din sursa pot sa va spun ca este schimbat ( probat ), traseile de alimentare sunt verificate de doua ori cu lupa nu sunt fisuri ,lipiturele reci la fel toata sursa si B - orizontal am relipit din nou ,si pinii la circuitul STV 2248H  sunt relipiti , nu am schimbat IC 840 si IC 803,  iar cond de filtraj sunt si ei schimbati .

Si totus nu imi pleaca linile, astept in continuare idei ce pot sa mai verific sau sa schimb inafara ce am facut si verificat eu .

Va multumesc .

Link spre comentariu

Un om care are internet si stie sa posteze pe un forum nu poate fi asa de redus incat la un sasiu prezentat pana in cele mai mici detalii sa tot puna aceleasi intrebari tampite. Prea va infiltrati in toate institutiile sociale ca sa aratati ca romanii sunt prosti, neajutorati. Pe FB, la ziarele online, la televiziuni apar tot felul de tembeli sa manjeasca tot ce am creat sau construim. 

Nu poti nene sa ai atatea telev la reparat, sa ai pe forum descrierea tuturor defectelor si sa vii sa ceri IDEI!!!. Nu inteleg de ce nu ti se interzice permanent accesul pe forum sa nu ne mai stresezi cu stilul plangaret  la care am tot incercat in timp sa te ajutam. Dar sa nu arati ca ai acumulat macar cate un detaliu la fiecare postare e greu de presupus ca este doar lene, neintelegere. 

De cate ori am scris: cand se scoate MCR sursa nu mai este sub controlul procesorului si da toate tensiunile la iesire. Pt ca avem si 8v si 5v led-ul va trece in verde indiferent ca proc este ON sau OFF. STV-ul fiind alimentat va genera semnalele de linii si cadre iar ecranul se va lumina. Daca procesorul este OFF, STV-ul nu va da semnalul video la iesire, de aceea ecranul este alb.

Si am mai spus pt cei fara osc. :se poate vedea semnalul de comanda linii cu colector BU scos cu orice voltmetru pe alternativ cu un cond serie cu testerele. Am mai spus, se poate vedea comanda chiar in colector BU (care este scor) punand un bec intre colector si +115v. daca nu este comanda un tranzistor este blocat si becul este stins. Daca este comanda tranzistorul se deschide si alimenteaza becul in impulsuri si acesta se va aprinde cam la jumatate fata de cand este pus direct pe 115v.

Nici cel mai prost om care stie sa se inscrie pe un forum nu are cum sa nu poata face aceste masuratori.

Si altceva, nu poti sa ataci un tv daca nu stii ca orice integrat de sursa liniara nu se masoara la iesire fara sa masori intrarea. Pai poti avea 1v la iesire daca ai 2v la intrare. Dar daca ai 12v la intrare si ai 1v la iesire in loc de 8v atunci vezi daca nu ai supraconsum--capsula se va icinge de nu poti pune mana pe ea--sau inlocuiesti integratul.

Eu cam banuiesc ce se intampla (daca totusi, totusi esti de buna credinta)  masori 8v si 5v in stby cand normal toate tensiunile de iesire sunt mici. 

De cate ori a spus si Dan dar si altii: esti nepregatit, incepe depanarea lui ak30 cu scoaterea mcr. Ia sa vedem ce ai inteles asta daca nu esti acelasi care revine cu cate o postare despre tv-uri si apoi dispare ca magarul in ceata. Nu inteleg de ce @validae nu poate rezolva aceasta problema.

Link spre comentariu

Nu mai scrie pe privat ca nu citesc.

Scoate MCR si colector final linii si masoara ce am scris. Daca ceri ajutor urmeaza instructiunile. Arata ca esti un om normal si tot ce am scris mai sus devine maculatura ce va fi stearsa de moderatori. Mai vezi o asemenea dificultate de dialogare cu vreun alt forumist? Da un exemplu, poate mi-a scapat mie.

Link spre comentariu

CITAT:       la pornirea TV - ului de la butonul de la retea ledul se face rosu ,iar cand dau comanda de functionare din telecomanda sau butoane panou ledul trece in verde 

 

De ce ar fi D803?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări