Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

12.250 euro pensie ???

Evaluează acest subiect


adrian_pic

Postări Recomandate

https://www.realitatea.net/revoltator-pensionarul-imbogatit-de-psd-cea-mai-mare-pensie-de-stat-din-ue_2162600.html

 

La începutul lunii august 2018, din informațiile furnizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), si preluate de Capital, cel mai bine plătit pensionar din România avea o pensie specială brută de 56.816 lei (12.250 euro).

Asta după ce și anterior majorării pensiei sale argeșeanul care a condus Penitenciarul Colibași avea o pensie record pentru România 34.700 lei (aproximativ 8600 euro). Deci pensia i-a explodat în doar zece luni.

 

Din totalul de 56.816 lei – pensia brută - 3.609 lei provin din contribuția obligatorie pentru pensie pe care a achitat-o fostul magistrat de-a lungul carierei sale, adică din Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat (BASS).

Restul de 53.207 de lei sunt suportați din Bugetul de Stat (BS), adică din banii contribuabililor.

Din informațiile pe care le deține Realitatea Financiară, acum, respectivul pensionar are cea mai mare pensie de stat din Europa a unei persoane care nu a deținut demnității în statul respectiv sau în instituții eminamente bugetare de referință, cum ar fi Curtea Constituțională.

În Europa pensii de stat mai mari de decât favorizatul sorții din România au doar foștii demnitari, cum sunt președinții statelor.

Link spre comentariu

Da care-i formula magica de calcul a pensiei acestui individ? 

Vad ca scrie:

Quote

Din totalul de 56.816 lei – pensia brută - 3.609 lei provin din contribuția obligatorie pentru pensie pe care a achitat-o fostul magistrat de-a lungul carierei sale, adică din Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat (BASS).

Restul de 53.207 de lei sunt suportați din Bugetul de Stat (BS), adică din banii contribuabililor.

 

Link spre comentariu

Poate crapa repede, cum au murit si alti amariti care au apucat citeva luni de pensie...

Asta este tara in care traim.

Fac o analogie la epoca Ceausescu:

De aia era bun "mercuriarul", preturile nu aveau voie sa sara peste un barem maxim.

Asa ar trebui si acum, referitor la pensiile astea nesimtite...

 

Sint curios ce suma "varsa lunar" la partid.

FMM de guvern de k-cat.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu - i iau apărarea ... Organele nu cotizează la partid . Oricare ar fi el , că nu mai e ala unic . Ca șef de penitenciar , si magistrat , altele sânt cerințele . Nu e revelația mea ... Media e plină de exemple .Oricum , a prins destule guvernări ... si de la aia buni , si de la aia rai . Colesterolul a început să crească exploziv de la guvernul ... Vă las să aflați , să nu supăr pe cineva p' aici .

Editat de gauss
Link spre comentariu
1 hour ago, gauss said:

Nenea a fost si magistrat , si militar . Asta este explicatia ...

Pai si a platit cotizatie si ca magistrat si ca militar?  Pensia trebuie corelata intodeauna cu cotizatia. Nu poti cotiza 3600 lei pe luna si sa ajungi sa ai pensie de 56816 lei pe luna. Cred ca lipseste o virgula in suma asta 56816 lei.  

 

1 hour ago, doru3160 said:

De ce intrebi? Vrei si tu...:rade:

DA, vreau si eu daca sursa banilor pentru pensia asta este bugetul partidelor! Sincer n-as avea nici o remuscare daca sursa rmane cea care am spus-o si ar mai pune si cateva zerouri in coada!!! Astazi pe terasa de la SELECT .... 20 de pensionari!!! :nerv(si alti pensionari n-au de medicamente!!!) Cu ce dracu au contribuit la bunastarea tarii bosorogii aia de pe terasa de la SELECT???

 

P.S. Nu am poze cu bosorogii ca ma mai trezesc ca cine stie ce daune trebuie sa mai platesc. Am poze doar cu capurile de tir din Piata Uniri.

Link spre comentariu

Poate sa aiba si 10 cofraje de oua, nu ma intereseaza! Pana si un orb vede ca nu este corecta pensia aia! Nu-s eu altruist dar batranii de varsta lui care au prasit de-au spart n-au bani nici sa treaca strada si asta oboseste doar numarand banii?! 

Daca ma duc sa-i sparg c..iele ii mai micsoreaza pensia? 

 

P.S. Ma n-o fi elmar? Ca vad ca nu mai "presteaza" pe elforum. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări