Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare statie de dezlipit decenta


roscatu

Postări Recomandate

Acum 4 ore, dan cod a spus:

Și dacă ai mai multe mese?

Cum ai lucra cu un compresor sub masa?

Cu antifoane?

 

Pai daca ai compresor cu butoi de 50litri el porneste fffoarte rar si ai un spor de numa

Acum 4 ore, alcon a spus:

 

Trei intrebari cinstite si corecte!

De unde stii? eu nu prea cred ca acestea sunt intrebari cinstite si corecte

Link spre comentariu

Am in cap aceste considerente enumerate mai jos.Daca aveti ceva de adaugat,va rog sa o faceti cu argumente si o sa tin cont de ele.Va multumesc!

 

1.Am zis ca sa iau o marca mai consacrata.

2.Am nevoie de factura,deci produs nou.

3.Bugetul maxim a fost de 2500 pentru statie lipit-dezlipit

4.Am auzit ca cele cu pompa interna se pot infunda. (Nustiu cele cu compresor daca trag mai bine compresorul).

5.Ceva marca consacrata care sa aibe aibe pistol de dezlipire si letcon nu am gasit in gama aia de pret.Dar daca stiti "let me know".

6.Atelierul o sa fie in balcon si nu o sa mut statia.

 

 

Editat de roscatu
Link spre comentariu
Acum 11 minute, sesebe a spus:

Se vede ca nu a lucrat niciodată cu un compresor mai mărișor..... 

 

Asa este , eu doar am dat cu presupusul nu am spus din propie experienta , am compresor dar este pentru alta treaba nu pentru statii Waccum sau alte chestii de prin atelier , acest compresor care il am fugaresc cu el praful din tv-uri eu daca stau la tara le scot afara si le suflu prafu cu compresoru si merge brici fata de aspirator asta este fiecare cum ii place

Link spre comentariu

Salut,

 

1. Pensolul este mai mult dect ok! pentru diy! - nu e chiar cea mai consacrata dar avand in vedere ca ti sa raspuns de mai multi colegi ca e alegerea potrivita, si iti spun si eu acum!

2. Se gaseste si produs nou! - eu iti recomand sa iti faci una in regim diy sau sa cauti pe forum cineva care face, ca sigur vei gasi, doar ca nu vei avea factura precum vrei!

3. Ai spus ca nu iti permiti sa cheltui prea mult! - mai bine cumpara de pe forum una si ramai si cu bani. Vezi ca nu ai nevoie neaparat de vacuum sa faci diverse dezlipiri, un simplu letcon (Pensol) si tresa face mult mai bine treaba decat orice vacuum, ba mai mult poti face chestii si de finete foarte mare dupa ce te obisnuiesti sa le folosesti.

4. Pass. Am folosit si cu, compresor si cu pompa interna si tot la letcon si tresa inclusiv pentru smd-uri 603 si capsule QFN40, dar pentru astfel de capsule ai nevoie de experienta si mana formata sa o poti lipi rapid ca altfel le coci serios

5. Nu stiu....pass

6. Vrei compresor pe balcon?! la ce etaj? daca mai esti si pe la 2....hahaha....saracii vecini, si pe timp de vara....saracu cartier!

 

Nu te mai opri cu privirea in alta parte daca nu iti permiti JBC sau Weller, cum a spus @sesebe cu o pagina in urma, si ia Pensol doar cu letcon.... de 48 de W e arhisuficient pentru ce doresti si ai o gama foarte larga de accesorii si varfuri la preturi acceptabile fara sa-ti goleasca buzunarele. 

 

Sfatul meu conctret:

 

1. Cumperi Pensol SL30 sau SL20 cu letcon negru sau alb-albastru (ferestete de cel galben), una din modelele care doresti ex: SL30-N, SL20-N SL30cESD etc....(max 500 de lei), sau cumperi una diy cu 250-300 de lei

2. Cumperi cate 2 varfuri de:    - 0,4 (SR-623), - 0,8 (SR-622), - 1,2 (SR-626), si cate 1 varf din cele mai mari daca doresti.... (nu cred ca sari de 50 de lei)

3. Vezi cum sa-ti "fabrici" fluxul potrivit preferintelor tale si te uiti cum sa-l folosesti sau cumperi gata facut (maxim 20--40 lei depinde de preferinte si cantitate)

4. Cumperi o tresa de 2mm latime si 10-30m lungime (maxim 100 de lei, recomand HQ-WICK-L3 )

5. Cate o rola de fludor de 0,5-0,6mm si de 1mm si 250gr sau de ce nu.... 500gr/rola (maxim 100-150 de lei ambele)

6. Tot felul de accesori: ace seringa, alcool izopropilic, o lupa, diverse servetele daca vrei sa folosesti, lac acoperitor daca vrei sa folosesti, clorura ferica, cablaj dublu sau simplu strat etc.....

DECi...cu 2500 de lei iti faci un plin serios cu tot felul, si garantat 1 an nu o sa ai nevoie de costuri mari pentru diverse consumabile...depinde cantitatile folosite si cat de des folosesti echipamentele, si iti raman bani si sa cumperi componente pe care sa le lipesti/sau fabrici.

 

Asa ca.... spor la lipit si dezlipit cat si la mai multe proiecte!

 

P.S: de restul banilor ai putea sa te orientezi catre o statie cu aer cald - cu sufanta de aer cald....dar depinde cu ce fel de IC-uri vrei, si/sau poti lucra! Eu as pune-o pe hold (daca as fi in locul tau) pana m-as descurca cu letconul foarte bine si as prefera sa investesc in altceva mai "urgent". Dar nah....daca chiar "te ard" banii in buzunare poti sa cumperi una cu aer cald....ar fi mai utila pe viitor!

 

Cu drag,

Ionut

Link spre comentariu

Din banii aia mai bine îți cimperi un Pensol de 500 lei și un osciloscop digital de calitate și te va ajuta mult mult mai mult decit o stație de dezlipit. 

Am la servici stație de dezlipit și am folosit-o de 2 ori în peste 10 ani. N-am văzut nici alți colegi sa o folosească. 

Link spre comentariu

 

Acum 2 ore, dan cod a spus:

Și îl pui sub masa?Când pornește faci infarct.

Sunt compresoare medicale silentioase cu un zgomot de numai 50db...nici nu se aude cand merge...masina de spalat face galagie mai mare ca acest compresor.

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 9 ore, sesebe a spus:

Din banii aia mai bine îți cimperi un Pensol de 500 lei și un osciloscop digital de calitate și te va ajuta mult mult mai mult decit o stație de dezlipit. 

Am la servici stație de dezlipit și am folosit-o de 2 ori în peste 10 ani. N-am văzut nici alți colegi sa o folosească. 

Și aici e relativă treaba. Eu folosesc statia de dezlipit tot atât de mult că cea de lipit. Depinde și ce lucrezi.

Mai sus se afirmă că letcon cu tresa e mai bun că statia de dezlipit este o aberație. Înseamnă că ori nu a încercat niciodată așa ceva ori a încercat ceva știft de statie. 

Link spre comentariu

Si pentru un cineva care este incepator tresa si letconul e aberatie? Ideea a fost ca daca initiatorul nu stie ce statie sa-si achizitioneze, este destul de clar ca nu are multa experienta si tresa cu letconul este cea mai potrivita alegere pana stapaneste bine arta lipirii-dezlipirii! Tin minte ca acum 16 ani cand am descoperit tresa si letconul, a fost o minunatie pentru mine, avand in vedere ca acasa foloseam pistolul cu ansa...si ma duceam la lucru unde foloseam letcon si tresa! 

In ziua de azi lucrurile sau schimbat si aceste lucruri sunt mai accesibile si nu ai nevoie sa cheltui saci de bani pentru echipamente scumpe, pentru simplu motiv ca si cele mai ieftine isi vor face treaba cu brio in regim de diy. Daca vrei sa "faci bani", atunci da, echipamente scumpe sunt necesare si sunt de acord, si o statie Weller e foarte bine venita...dar nu cred ca e cazul aici. 

Link spre comentariu

Nu sunt chiar incepator,am cativa ani la bord de electronica si am c-am toate sculele, de la bormasini pana la osciloscop,dar vad ca imi lipseste una bucata statie de dezlipit,  si deaia am intrebat aici sa vad daca a mai folosit cineva.Dupa cum spune-am am nevoie de o marca buna,dar nu jbc de 25000 de lei doar statia,impreuna cu tool ul de dezlipit costa peste 1000 de euro,nu-mi permit chiar atat. Si pana in 2600 de lei, nu am gasit ceva mai bun ca si thermaltronics.Dar daca stiti sunt bine venite orice sugestie LEGATA DE STATIE DE DEZLIPIT-LIPIT.Nu am intrebat de tresa de cupru. Ar mai fi statia de la Metcal care este mai scumpa cu vreo 300 de lei,si are pompa integrata dar afara letcon,ala este separat. Momentan oscilez intre ThermalTronics si Metcal MFR-1350.

Editat de roscatu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări