Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Analiza apa plata


Vizitator

Postări Recomandate

Ia să-i întrebați cam în ce constă ,,setul complet de analize,,.....fiindcă lista de analize a apei potabile e una destul de lungă și prețul mi se pare cam mic pentru chiar toate analizele.Cred că de banii ăia determină doar conținutul de nitriți și nitrați, ph-ul și eventual TDS-ul.....

Editat de validae
Link spre comentariu
8 hours ago, miticamy said:

Sa zicem ca apa plata luata de la un mic magazin de cartier mi se pare diferita la gust de cea de la supermarket. As putea cere o astfel de analiza la un centru specializat? Adica sa am surpriza sa-mi spuna ca este de la un put de mare adancime de exemplu?

 

Nu numai apa plata are gust diferit, chiar si vodka are gust diferit, indiferent daca este cumparata dela mic magazin sau supermarket.
Nu stiu la ce ar ajuta o analiza, poate doar ca sa aflii gradul de turbiditate.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, miticamy a spus:

 In general reactiile romanilor la diverse mici magarii sunt de neimplicare.  Am mers la vecinii de scara sa facem o reclamatie comuna, dupa primii 3 am cedat,.... Insa la tastatura toti sunt zmei! End!

 

 

Sarim de la una la alta. 

Si la mine au termoizolat blocul, habar n-am cine a facut-o ca nu m-a interesat.  Am vazut doar cum a fost executata lucrarea si am anuntat in scris administratorul ca nu platesc o executie facuta in halul ala. Am facut poze la fiecare etapa si la materialele folosite. Daca vor bani,sa-i ceara in instanta.

Au trecut sapte ani...

Link spre comentariu

miticamy daca aveti banuiala ca apa este "falsificata", desi nu cred ca cineva falsifica apa plata , cel mai interesat de asta o sa fie chiar producatorul si ii puteti face o sesizare.

cristiand02 folosesc de 3-4 luni o cana Brita cu carbune activ dar nu face minuni. Gustul / mirosul de clor si teava ruginita este indepartat in proportie de 80-90% dar nu ajuta cu nimic daca apa este contaminata cu germeni.

Editat de Stefan Nicolae
Link spre comentariu

De ,,falsificat,, apa nu cred că e vorba, poate însă să provină și din alte surse decât cele înscrise clar pe etichetă. Cei mai mulți producători din domeniul alimentar procedează cam la fel, primele loturi de marfă corespund perfect cu specificațiile descrise, fiindcă trebuie să corespundă la controlul necesar autorizării, apoi mai ,,taie,, din calitate.....

 

Editat de validae
Link spre comentariu

              Este intradevar o problema serioasa. Vad pe unii foarte multumiti cand incarca caruciorul de la market cu apa imbuteliata. Oare stiu cand au fost facute ultimile analize ale apei? Parerea mea este ca in Romania, EVENTUAL la deschiderea liniei de imbuteliere s-a facut o asemenea analiza , apoi...  Cred ca sunt "N firme care nu au mai platit o analiza de la infiintare.  Solutia : apa de robinet filtrata corespunzator, agregate sunt pe piata. Este o logica simpla si verificata , apa de robinet este analizata zilnic . Chiar si in Romania , nimeni nu si-ar permite sa imbolnaveasca o localitate cu apa neverificata. Personal dispun de o asemenea instalatie cu cartus filtrant care se schimba la 6 luni si o folosesc de 10 ani. Sigur un asemenea cartus nu purifica apa de tot dar, apa mea este sigur mai buna decat cea cumparata. Am si verificat-o o singura data si a corespuns specificatiilor de pe cartus. Am mai incercat si alta data si mi s-a raspuns politicos ca asemenea analize nu se mai fac pentru persoane fizice pentru a nu se incurca cu bani lichizi ( era imediat dupa ce se legiferase declararea la intrarea in firma a banilor "de buzunar " si personalul de acolo a considerat ca e prea mare deranjul pentru o persoana fizica ). Oricum , am incredere in solutia mea.

Link spre comentariu

In Bucuresti Apa Nova face analiza, dar trebuie sa mergeti sa luati in plic recipienti sterili. Eu dau la un tert, 350 lei pentru o analiza, vine personal cu masina si ia apa.

Si-mi da tot, de la duritate la analiza bacteriologica.

 

Stiu caz confirmat care mi-a spus ca apa de la robinet din Bucuresti, a iesit mai ok decat nu stiu ce apa imbuteliata. Din simplul motiv ca aia imbuteliata si statuta in pet prin depozite la caldura, in soare sau mai stiu eu, este colonie de bacterii...

Multe din brandurile cele mai putin cunoscute, vand de fapt apa extrasa din put de mare adancime, si nimic mai mult.

Dar altii au bazine mari de acumulare in zone de munte, si imbuteliaza acolo. Vazut cu ochii mei...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Eu sunt convins ca de multe ori apa de conducta este mai buna decat apa imbuteliata, partea proasta este ca ei fac analize la iesirea din statia de tratare, dar nu fac niciodata analize la apa care ajunge la robinetul cetateanului, dupe ce trece prin zeci sau sute de km de teava infecta.

Link spre comentariu

Am facut analiza apei de put de doua ori, la Apa Nova. Se cumpara de la ei setul de recipienti sterili si se duc la ei la laborator probele.

Se efectueaza 2 seturi de analize standard. Primul set consta in masurarea unor indicatori fizico-chimici si organoleptici (nitriti, nitrati, amoniu, conductibilitate, ph, Fe, Al, duritate, turbiditate, culoare, gust, miros) iar al doilea set sunt indicatorii biologici (bacterii coliforme, Escherichia Coli, Enterococi).
 

Apa de baut nu trebuie sa fie apa pura precum este apa distilata sau cea obtinuta prin unele procedee de osmoza.

 

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări