Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranzistori cu Ge

Evaluează acest subiect


oprea_m

Postări Recomandate

Probabil ca cel mai mult conteaza pretul de achizitie,daca e un pret acceptabil atunci cu,conditia ca tubul sa prezinte suficienta vlaga se merita sa investesti in a reconditiona asemenea aparate...restul de componente dupa un studiu de caz,se pot substitui cu afectarea performantelor mai mult sau mai putin.Oricum cand avem de gand sa achizitionam aparate de masura dupa diverse site-uri de vanzari,e bine ca cel care vinde sa fie cat mai aproape de noi,asa eliminam eventualele neplaceri legate de ceea ce primim in colet,daca nu punem din start colet cu verificare...e posibil sa primim caramizi,boltari,cioate de lemn...etc.Eu mai cumpar de pe site-ul ol...dar numai cu verificare colet,ultima achizitie osciloscopul TELEQUIPMENT D52,vanzatorul a mentionat din start ca este defect,asa era probabil transformatorul de alimentare...cost 110 lei,asta dupa ce in prealabil i-am descarcat datasheetul...sa nu aiba cumva componente ciudate in el, e aproape full valve.

Editat de nationalistu
Link spre comentariu

Buna seara,

Gata, mi-a ajuns oscilograful. Nu am efectuat inca masuratori, maine voi efectua dupa ce printez schemele pe carton.

Un deranjament interesant este acela ca in loc sa afiseze trasa pe ox o afiseaza pe oy si semnalul aplicat amplificatorului pt verticala este acum aplicat placilor pentru orizontala... m-am uitat in interior la coneziunile soclului si nu s-a umblat acolo. De fapt intregul aparat este foarte curat si nu am obseervat semne ca s-ar fi umblat intr-ansul. Voi vedea... voi incepe prin masurari de tensiuni si apoi cu sursa aparatului.

Cel mai probabil nu am amplificare pe orizontala... aia e...

 

Va stimez,

Editat de oprea_m
Link spre comentariu

Sant tuburi cu reticul " la purtator " . Dar foarte putine , si destul de " moderne " . Unele osciloscoape aduse din fosta URSS , si comercializate ad - hoc in piete , targuri , oboare ... au asa ceva . Am si eu ( asa ceva ) , " tras " pe dreapta . Numai ca " fatada " e rectangulara . Trasa e rotita ( aliniata ) electronic . In rest , impartasesc parerile colegilor . Ceva foto postate de deschizatorul topicului ar lamuri in mare parte problema , si ar putea fi de ajutor in depanare :

 

http://lampes-et-tubes.info/cr/cr005.php?l=e

 

http://www.r-type.org/exhib/aar0026.htm

Editat de gauss
Link spre comentariu

Desi este un model mai vechi... graticula pare sa fie inscriptionata in sticla tubului pentru minimizarea efectului de paralaxa.

In brosura de prezentare era laudat ca amplificatorul pt. X este identic cu cel pt. Y asadar depanarea va fi usoara avand teremen de comparatie ad-hoc.

 

@alcon la inceput pana si Tek folosea tuburi fara graticula inscriptionata in sticla (de ex. Tek 545).

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări