Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se fac banii cu ceva care se numeste "moneda virtuala bitcoin" ?


Postări Recomandate

Nu cred ca bitcoin-ul are nevoie sa castige increderea unui user de pe elforum. Daca unii raman ancorati in anumite chestii si refuza sa accepte ca mai exista si altceva pe langa ce accepta ei este doar treaba lor.

Mai jos este o lista a unor companii cunoscute pentru care Credibilitatea bitcoin-ului nu a pus probleme:

 

Amazon – An online company that sells almost anything.
Dell – American privately owned multinational computer technology company
Microsoft – Users can buy content with Bitcoin on Xbox and Windows store
Subway – Eat fresh
Reddit – You can buy premium features there with bitcoins
Tigerdirect – Major electronic online retailer
LOT Polish Airlines – A worldwide airline based in Poland
Sears - Clothing and household products, electronic store
Tesla – The car company
Victoria’s Secret – A lingerie outlet
PayPal / Ebay - Credit card / payment processor / Auction
Cert este ca acum cativa ani lista era aproape inexistenta.
Link spre comentariu

Care sunt cele care nu au folosit bitcoinul doar pentru incasari convertite apoi instantaneu in moneda obisnuita, deci care-s cele chiar au incredere in bitcoin?

 

Adica,,, care dintre aceste companii isi tin banii in conturi in bitcoin si dau dividentele actionarilor lor in bitcoin?

 

Link spre comentariu

In 2013 nici una din companiile de mai sus nu facusera pasul spre bitcoin. (din 2014 parca erau 2 - 3 ATM-uri in Canada la care lucrau cu bitcoini). Suntem in 2017 si deja in lista vedem companii cu renume. Nici o moneda reala nu a castigat atata teren in cativa ani. Cred ca trebuie sa mai avem rabdare (si de ce nu sa aducem sprijinul nostru) pentru a vedea o continuare a evolutiei.

Faptul ca aceste companii au facut un pas spre bitcoin este lucrul cel mai important, pentru ca asta creste Credibilitatea. Cand Credibilitatea va ajunge la un anumit nivel vom vedea si restul.

Riscul sta la baza afacerilor dar nimeni nu-i asa de prost incat sa riste totul pe o carte.

Cred ca mai corect este sa ne intrebam: de ce alte companii de aceeasi talie nu au facut acest pas pana acum si il vor face in viitorul apropiat???

Repet: $ si Bitcoin-ul se bazeaza pe credibilitate si doar atat! Indienii nu au fost prostiti sa-si vanda pamanturile pe niste teancuri de hartii? Nu o data in filme am vazut cu totii ca seful de trib lua o mana de pamant si o arunca in foc spunand: arunca si tu banii tai in foc sa vedem cat de trainici sunt! Cu toate acestea in final smecherii l-au "cumparat" pamanturile ca deh smecheru' tot timpul castiga. Moneda nationala in China, India si Pakistan nu-i $ american nu? Si totusi astia detin aproape jumate din populatia globului, de ce sa stea aplecati in fata smecherilor si sa nu-si faca si ei o moneda virtuala si sa se descurce cu ea? Chiar nu se poate?

China este "producatorul" planetei si totusi moneda nationala nu este pe aceeasi treapta cu $, de ce? Poate contesta astazi cineva puterea economiei cineze?

DE CE SA NU EXISTE CONCURENTA SI LA SISTEMUL MONETAR CENTRALIZAT?

Vreau sa vad si eu idiotii aia care se nasc in familii putred de bogate si care nu au habar cum ii cheama cu actul de identitate in mana, ce vor face maine in lupta contra bitcoin-ului. Prefer sa stiu puterea in mana unor oameni inteligenti care din cateva click-uri lasa in chiloti un bogatas decat a tembelilor bogati care sunt complet rupti de lumea reala.

Ma unge la suflet cand stiu ca toti bancherii care se cred super destepti, de la aparitia bitcoinului le tremura chilotii pe ei pentru ca nu pot investi in asa ceva. Lupta impotriva paradisurilor fiscale este deja inceputa! Elvetia incet incet trebuie sa ridice "cortina" ce acopera secrete in legatura cu conturilor din bancile lor. Multi se scandalizeaza de bitcoin dar nu sunt deranjati ca dobanda la depozitele din banci este negativa (pui 1000 de euro intr-un depozit si dupa un an scoti doar 999). Pai ce sa mai duc banul la banca, nu mai bine imi cumpar un seif? De ce statul imi impune o limita la tranzactiile cash? ( ca evaziunea nu s-a micsorat, tot timpul smecherii sunt cu un pas inainte)

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Da,asocierea facuta de adrian-pic este corecta. In fond este acelasi lucru cu celelalte monede,doar mecanismul este putin diferit si nu apartine cuiva in mod expres precum USD,EUR,RON,etc.

O moneda reala,existenta fizic,are o putere data de anumiti factori economici,politici,sociali dar poate fi foarte usor subminata si controlata tot de aceeasi factori,fie reali,fie indusi sau creati in mod interesat.

Bitcoinul,nefiind centralizat undeva anume,neapartinand in mod expres unei zone sau unei entitati de orice natura,este mai greu de manipulat si deturnat. El apartine oricui de oriunde si nu e produs de placi grafice,formularea este putin inexacta,ci gestionat de o putere de calcul,generand cu fiecare tranzactie un procent in plus.

Un raspuns clar si usor de inteles nu va poate da nimeni,nu ca n-ar sti,dar e destul de complex fenomenul si nu-i usor de prezentat intr-o fraza.

Cel mai bine,pentru a intelege,este studiul personal.

Si nu se poate fura... :rade:

Sa va traiasca frantuzoaica!

 

Totusi si cred ca sint in asentimentul multor colegi, in citeva rinduri (cu alte ocazii se posteaza posturi kilometrice) cum creeaza placile grafice aceasta moneda, si cum ajunge la utilizatori? Sintem multi oameni in virsta, nu ne descurcam in limbi straine, altii au facut rusa in scoala acum 40-50 de ani, deci dupa 8 pagini de jigniri aduse celor care nu accepta/nu inteleg, poate e cineva care ne lamureste si voi vedea si eu ca nu am dreptate cind spun ca de fapt nu stie nimeni!

Link spre comentariu

Haide,domnule,ne pricepem la destule treburi si ne impiedicam de un amarat de bitcoin? :rade: Cel mai bine ar explica cineva care a minerit, si sunt pe forum cel putin trei pe care-i stiu eu. Restul,ne-am satisfacut curiozitatea citind despre fenomen sau avand ceva tangente,prin natura meseriei,cu finantele.

Posibil sa fie si ceva scris in limba romana despre acest subiect,n-am stat sa caut,dar cu google cred ca puteti gasi ceva corect si nu fantasmagorii cu si despre alea,alea din umbra.

Link spre comentariu
Nu cred ca nici 1% din cei care au minerit au macar o vaga idee despre ceea ce faceau. Pe net existau tot felul de tutoriale si de adrese de POOL-uri (adica a minei unde minerul tau se duce sa sape) si nu faceai altceva decat ca o maimuta sa rspecti ce scria in tutorialul de pe net. Descarcai programul il lansai in executie, puneai adresa POOL-ului, adresa electronica a portofelului si gata.


Sa pornim de la nivelul celui care avea un ban in buzunar si dorea sa il inmulteasca. Prima data trebuia sa opteze in ce tip de miner dorea sa investeasca: computer cu placi video sau ASIC ori FPGA. Computerul avea 4-5 placi video (sau mai mult) . ASIC-urile erau de mai multe tipuri, eu ce am prins erau astea:

9b279e1ba73a76e0fb913f83d3790b84.jpg

care formau un RIG:

usb-bitcoin-mining-rig.jpg

erau si cu FPGA-uri:

ku-xlarge.jpg

Poarta denumirea de RIG pentru ca nu stie decat sa sape (minereasca) o singura moneda. La asta ii dadeai doar adresa unui POOL de litecoin sau alta moneda pentru care era construit si adresa portofelului tau. Un miner facut dintr-un computer plus x placi grafice era foarte versatil, adica puteai mina orice moneda (bitcoini, litecoini, dogecoini, etc.)

Deci pe scurt tu veneai cu un dispozitiv cu o putere mare de calcul (fie computer, fie ASIC sau FPGA) si cu o legatura la internet unde se facea traficul de date.

Acest miner al tau era "inglobat" intr-o formatie de mineri (cred ca se poate face analogia cu servere) si se ocupa cu algoritmul de criptare HASH ((prin facultate imi aduc aminte ca mai erau MD5, AES etc.)

Pentru a merge mai departe sunt necesare cateva cunostinte de baza in algoritmi de criptare.


P.S. Este la fel de important de stiut cum functioneaza o retea Peer to Peer pentru ca acest tip de retea este DESCENTRALIZATA ceea ce reprezinta si una din calitatile bitcoin-ului: este o moneda virtuala DESCENTRALIZATA. De aceea nici nu se poate sparge ca ai de spart toata reteaua pentru ca nu exista un server. O tranzactie facuta trebuia sa primeasca 3 Validari (OK-uri sa zic asa) de la computere aleatoare din sistem. Eu pe vremea aceea asteptam minim 15 minute pentru a efectua o tranzactie.

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Poate sint eu mai greu de cap, dar n-am inteles: exista o mina undeva intr-o tara unde placa grafica trimite minerii sa scoata bani? Adica iei un link de pe net, dai clik si incep sa vina banii??

 

Io cred ca este doar o simpla megaexcrocherie, dar ambalata cu cuvinte mai greu de inteles pentru majoritatea oamenilor, dar care sa satisfaca pe cei care se prefac ca inteleg. Si la fel ca in arta, daca unul a zis ca Picasso e pictor, nimenu nu a mai avut curaj sa-l contrazica si sa riste sa pice de prost!

Link spre comentariu

Nuuuu, :rade: dar nu ma pricep sa explic. Nu poti scoate ceva de unde nu exista.

Cum dracu sa zic... Daca dai un leu unei banci,ea,dupa un anume timp si prin sistemul sau,il inmulteste de n ori. Il poate da cuiva,spre exemplu dar va primi mai mult de un leu inapoi. Apoi vine altul care pune un leu in banca...si tot asa,banca ''minereste'' adica produce.

Link spre comentariu
Apoi vine altul care pune un leu in banca...si tot asa,banca ''minereste'' adica produce.

 

Adica fraiereste,mai pe romaneste spus.Adica doar plimband banul de la unul la altul,banca isi trage dreptul,fara sa faca nimic productiv,dar are pretentia ca inmulteste banul...un fel de camatar legal.Legal in cazul de fata,pt ca imparte castigul cu statul care e cel mai bun miner(spre deosebire de ceilalti camatari,care nu impart nimic),...ii dai bani,si el iti da voie.

Link spre comentariu

dar n-am inteles: exista o mina undeva intr-o tara unde placa grafica trimite minerii sa scoata bani? Adica iei un link de pe net, dai clik si incep sa vina banii??

Am explicat ce este un miner: un dispozitiv harware(PC, ASIC sau FPGA) care sta la tine acasa (deci nu prea inteleg cum spui ca placa grafica trimite minerii). Acest dispozitiv hardware (miner) este conectat la internet si primeste date si trimite date. POOL-ul sau mina in care lucreaza minerii o poti privi ca forumul acesta: are o adresa - www.elforum.info si te conectezi si primesti informatii si trimiti informatii.

Daca simplific lucrurile poti spune ca dai click pe un link si vin banii. De ce zic asta: pentru ca tu pe dispozitivul hardware rulezi un program care primeste date si transmite date prelucrate. Cand accesezi un link-ul elforum.info tu primesti date si trimiti date (user name + password).

 

Dispozitivele hardware + soft le poti vedea ca un computer cu un procesor octacore de exemplu (deci sa zicem ca fiecare din cele 8 nuclee = un miner), unde un task este spart in bucati si fiecare nucleu din cele 8 ia o felie din task si o face dupa care apoi da rezultatul si cand toate cele 8 felii sunt gata se fac din nou un tot unitar si voila rezultatul. Asa cum nucleele sunt conectate intre ele (magistralele de date) asa si minerii sunt conectati intre ei prin intermediul conexiunii la internet. E clar ca un quadcore este mai slab decat un octacore, asa si 4 mineri conectati impreuna sunt mai slabi decat 8 mineri. Tu cand conectezi minerul la un POOL (mina) nu faci altceva decat la un procesor sa ii mai adaugi un nucleu.

 

Multi dintre noi folosim stocarea in cloud sau punem poze necesare pe forum pe unele site-uri de gazduire. La prima vedere nu prea vezi cum iese banul din asta dar in acelasi timp stii ca nimic nu-i gratis pe lumea asta.

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Bancile sunt "sistemul circulator" al economiei, "arterele" si "venele" prin care "sangele" resurselor financiare insufleteste toate activitatile economice.


Sistemul bancar faciliteaza transferul de lichiditati de la cei care le detin temporar in exces la cei aflati in nevoie, fie pentru consum, fie pentru investitii.


O consecinta extrem de importanta a acestei activitati de baza a bancilor este aceea ca sistemul bancar reprezinta, totodata, centrul informational al economiei.


Toate informatiile esentiale cu privire la actorii din economie se afla in posesia bancilor.


Prin natura activitatilor pe care le desfasoara, bancile reprezinta sectorul cel mai bine informat din economie.


Natura tranzactiilor de credit, marimea resurselor de credit, riscul asumat de banci, informatiile cu privire la depozitele si conturile clientilor, operatiunile pe care acestia le intreprind, deciziile pe care le adopta bancile pe baza semnalelor date de banca centrala prin intermediul masurilor de politica monetara si pe baza politicii fiscal-bugetare promovate de guvern, toate acestea aduc bancile in postura de centre informationale in economie.


Astfel, bancile indeplinesc o functie aparte, aceea de colectare, pastrare si furnizare de informatii din economie,primordiale pentru desfasurarea in conditii de normalitate a activitatii economice.


Ca centru informational in economie, sistemul bancar indeplineste mai multe atributii.


Bancile colecteaza, de exemplu, informatii de la clienti, prin analiza de bonitate a acestora si prin conectarea la diverse baze de date si servicii de date privind clientela bancara.


De asemenea, bancile colecteaza informatii macroeconomice si specifice ramurii, pentru stabilirea si derularea propriei strategii.


La cerere, institutiile bancare furnizeaza informatii cu privire la comportamentul financiar al unor agenti economici (persoane fizice si juridice), pe baza conectarii la diverse baze de date si servicii de date.


Bancile mai furnizeaza informatii autoritatilor statului, in special bancii centrale, privind propria activitate, respectiv in legatura cu bilantul, contul de profit si pierdere si indicatorii de prudentialitate, precum si date statistice privind operatiunile de decontari si plati.


Nu in ultimul rand, bancile furnizeaza informatii autoritatilor privind desfasurarea operatiunilor bancare ale clientilor, in cazul in care sunt sesizate actiuni frauduloase, evaziune fiscala si incercari de spalare a banilor.


In context, trebuie amintit ca una dintre principalele obligatii asumate de banci fata de clienti, conditie esentiala a mentinerii increderii in sistemul bancar, este pastrarea secretului bancar si a confidentialitatii operatiunilor bancare derulate de clientela bancara.



Link spre comentariu

 

Bancile sunt "sistemul circulator" al economiei, "arterele" si "venele" prin care "sangele" resurselor financiare insufleteste toate activitatile economice.

Sistemul bancar faciliteaza transferul de lichiditati de la cei care le detin temporar in exces la cei aflati in nevoie, fie pentru consum, fie pentru investitii.

 

E o moda copy-paste...ne-am obisnuit cu asta deja.

Pt agenti economici poate fi valabil dar doar daca ne raportam la activitatea bancilor din restul lumii,nu din Romania...altfel am vedea la sucursalele bancilor straine din tara acelasi regim de dobanzi ca si la ei acasa.

E adevarat ca faciliteaza transferul de bani,de unde si dezideratul de a tine majoritatea fara banii necesari,pt a apela cat mai des si cat mai mult la sistemul bancar,care e mama grijulie,ce sare tot timpul in ajutorul necajitilor fara bani.Cum ar mai fi existat daca fiecare ar fi avut venituri indestulatoare,si n-ar mai fi apelat la ''bunavointa'' bancilor decat in caz de forta majora? Interesul este sa fie cat mai putini bani la populatie,pt ca nevoile curente sa fie satisfacute prin imprumuturi purtatoare de dobanzi,si uite-asa traim cu totii intr-o simbioza perfecta.Scopul initial a fost intr-adevar unul nobil,insa pe parcurs a devenit cu totul altceva...camatarie.Traim in dictatura banului.

Link spre comentariu

 

Bancile sunt "sistemul circulator" al economiei, "arterele" si "venele" prin care "sangele" resurselor financiare insufleteste toate activitatile economice.

Sistemul bancar faciliteaza transferul de lichiditati de la cei care le detin temporar in exces la cei aflati in nevoie, fie pentru consum, fie pentru investitii.

O consecinta extrem de importanta a acestei activitati de baza a bancilor este aceea ca sistemul bancar reprezinta, totodata, centrul informational al economiei.

Toate informatiile esentiale cu privire la actorii din economie se afla in posesia bancilor.

Prin natura activitatilor pe care le desfasoara, bancile reprezinta sectorul cel mai bine informat din economie.

Natura tranzactiilor de credit, marimea resurselor de credit, riscul asumat de banci, informatiile cu privire la depozitele si conturile clientilor, operatiunile pe care acestia le intreprind, deciziile pe care le adopta bancile pe baza semnalelor date de banca centrala prin intermediul masurilor de politica monetara si pe baza politicii fiscal-bugetare promovate de guvern, toate acestea aduc bancile in postura de centre informationale in economie.

Astfel, bancile indeplinesc o functie aparte, aceea de colectare, pastrare si furnizare de informatii din economie,primordiale pentru desfasurarea in conditii de normalitate a activitatii economice.

Ca centru informational in economie, sistemul bancar indeplineste mai multe atributii.

Bancile colecteaza, de exemplu, informatii de la clienti, prin analiza de bonitate a acestora si prin conectarea la diverse baze de date si servicii de date privind clientela bancara.

De asemenea, bancile colecteaza informatii macroeconomice si specifice ramurii, pentru stabilirea si derularea propriei strategii.

La cerere, institutiile bancare furnizeaza informatii cu privire la comportamentul financiar al unor agenti economici (persoane fizice si juridice), pe baza conectarii la diverse baze de date si servicii de date.

Bancile mai furnizeaza informatii autoritatilor statului, in special bancii centrale, privind propria activitate, respectiv in legatura cu bilantul, contul de profit si pierdere si indicatorii de prudentialitate, precum si date statistice privind operatiunile de decontari si plati.

Nu in ultimul rand, bancile furnizeaza informatii autoritatilor privind desfasurarea operatiunilor bancare ale clientilor, in cazul in care sunt sesizate actiuni frauduloase, evaziune fiscala si incercari de spalare a banilor.

In context, trebuie amintit ca una dintre principalele obligatii asumate de banci fata de clienti, conditie esentiala a mentinerii increderii in sistemul bancar, este pastrarea secretului bancar si a confidentialitatii operatiunilor bancare derulate de clientela bancara.

Ce este in negru cu bold se cam bate cap in cap cu ce este in rosu cu bold.

Este o prostie sa cred in pastrarea secretului bancar. Secretul bancar a fost pe vremuri in bancile elvetiene. Astazi bancile sunt ca vechea securitate.

Daca esti astazi dator cu 800 de lei ca nu ti-ai platit la timp nu stiu ce bir la stat in secunda doi iti popresc toate conturile pe care le ai in banci si culmea culmilor si depozitele la termen (nu conteaza ca cel mai mic cont detine de cateva ori suma datorata statului).

Aparitia Bitcoin-ului nu a fost deloc intamplatoare, multi s-au saturat de sistemul bancar de cacat care pe de o parte vine si baga strambe cum sunt cele citate de miticamy si pe de alta parte se comporta ca niste talhari. Cat timp pe langa conturile in banci mai ai o alternativa: portofelul electronic cu bitcoini iti permiti sa ii mai lasi pe nenorociti sa mai fiarba in suc propriu chiar daca ti-au poprit conturile. Am prieten care cu ceva ani in urma s-a dus sa isi plateasca impozitul si nu a gasit loc de parcare si s-a invartit peste un sfert de ora pana a cedat psihic si a parcat intr-un loc unde parcarea era interzisa. S-a gandit ca nu sta mult. Dupa ce sta la o coada de peste 2 ore si plateste 400 de lei, vine si vede ca masina i-a fost ridicata. Ca sa isi recupereze masina a scos din buzunar 420 de lei, deci per total a platit dublu impozitul.

Poezia pusa de miticamy nu face decat sa minta cu nesimtire avand doar scop cresterea Credibilitatii in banci. Imi doresc din tot sufletul sa vad ca apare o CONCURENTA REALA actualului sistem bancar. Bitcoin-ul care in viziunea mea este o alternativa incepe timid sa castige teren.

Multi cand rostesc cuvantul banca au senzatia ca invoca un sistem perfect, corect si habar nu au ce hiene si sacali se afla in institutiile bancilor. Am feedback ca si in tarile din vest a inceput practica angajarii tipelor foarte tinere cu inaltime de peste 1,75, cu bustul cat mai generos si fusta cat mai scurta.

Eu am avut doua clinciuri cu BRD si BCR. La BRD imi tot blocau inexplicabil euro si cand m-am dus sa lichidez ambele conturi (cel de lei aferent celui de euro) mi-a transferat toata suma din euro in lei ca sa mai traga ei un comision din asta. chiar daca am urlat efectiv in agentie sa vada toti clientii ca sunt furat nu mi-am recuperat paguba. La BCR am avut card in euro si cand am cumparat ceva de pe ebay in $ fiind vineri mi-a aparut o suma in asteptare si luni cand m-am uitat apareau cu 23 de euro in plus. Val vartej m-am dus la banca si .... degeaba (aveam cursul BNR scos sa le arat ca nu a avut $ o asemenea fluctuatie).

Deci care sunteti naivi, credeti in continuare in sistemul bancar care avand monopol face ce vrea pe banii vostri.

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări