Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

RFID-RC522 Bascom


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cred ca cel mai simplu tot cu arduino este. Nu stiu ce vrei sa faci cu el, dar eu m-am jucat cu o combinatie de arduino + placa mfrc522 + biblioteca MFRC522 pe langa trenulet si mi s-a parut destul de usor si intuitiv de folosit.

E drept ca nu am citit decat UID-ul unor tag-uri si nu m-a intersat securitate/criptografia datelor.

 

LE Arduino e un termen generic. Eu l-am folosit si cu un ESP8266 (si cred ca si cu un Launchpad de la TI in Energia, dar nu sunt chiar sigur)

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Am cautat si cu gogu`dar ma depaseste..., ce gasesc e in C sau C++, Arduino etc , cred ca in ultima instanta o sa incerc ceva in Arduino dar pana atunci vad ca acest modul poate comunica SPi, I2C si UART, din toate astea in Bascom am reusit candva sa comunic doar I2C, din "amintiri" stiu ca trebuie o adresa de citire/scriere, nu-mi dau seama care este.....

 

Ce as putea sa fac cu acest modul?!, in principiu sa citesc un TAG...., bine ar fi sa pot rescrie informatia in TAG, clonare si tot tacamul... dar deocamdata ramane de vazut daca reusesc sa-l vad cu Bascomul

Link spre comentariu

La toate placile pe care le-am vazut eu modul NU se poate schimba *) - e fixat la SPI. Din ce vad eu in schema ta, nici la tine nu cred ca se poate modifica. Pinii care permit modificarea sunt, parca, IIC (1) si EA (32) si sunt conectati la masa/VDD.

Placa mea e ca asta.

 

*) Sau se poate cu carpaceli pe cablaj - taiat un traseu si mutat un pin la potentialul "celalalt". Asa parca se activeaza RS232-ul.


LE Uita-te la descrierea si exemplele din biblioteca pe care am link-at-o mai sus si o sa vezi ca e destul de simplu.

Ai date conexiunile, moduri de folosit...

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Ai dreptate, nu se poate schimba decat cu ceva eforturi, eu m-am uitat doar in documentatie......., si placa mea e la fel cu a ta.

O sa vad ce pot face dar cam greu cand ajung acasa cam dupa ora 22 iar in timpul zilei doar pe fuga...., sper sa nu ramana si acesta un alt proiect abandonat.

Banuiesc ca nu ai stii sa-mi explici/traduci cum sa comunic ISP in Bascom....?

 

Oricum trebuie sa-mi vina un Arduino nano si poate atunci o sa le "conectez" cu ce gasesc pe net, sau ca in exemplul tau.

Link spre comentariu

Sorry, n-am folosit Bascom deloc. Desi probabil ca asta ar fi cea mai usoara parte a "proiectului".
Partea mai complicata e configurarea MFRC, care nu e chiar triviala. Eu mi-am bagat un ochi prin biblioteca mentionata mai sus (am facut propus chiar niste modificari care au fost acceptate) si e destul de multa munca investita in ea.


Oricum, daca te hotarasti sa incerci cu arduino, te ajut cat pot.

Link spre comentariu

Mi-a venit arduino nano, l-am incercat impreuna cu RFID card pe un breadboard si se pare ca merge, am gasit ceva si in Bascom si se pare ca merge si acesta, spun se pare deoarece inca nu stapanesc "totul"..., de exemplu am o cartela alba, "master" inteleg, pe aceasta o citeste insa mai am si un "banut" albastru, cu acesta nu misca nimic.....

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

La mine merg toate. N-ar trebui sa fie diferenta intre cardul alb si banul albastru.

Si din cate stiu eu, nu exista card master, difera doar antena. Ca sa vezi daca cel albastru e bun poti incerca sa-l citesti cu un telefon/o tableta cu nfc, ca sunt compatibile.

La mine a mers si intr-un sens si in celalat - citit cardurile cu tableta si tagurile nfc cu cititorul MFRC522.

Link spre comentariu

Nu merge, citeste doar cartela alba, pe aceasta "o vad" si cu telefonul. Banutul albastru nu-l pot vedea, nici cu telefonul. Mai am o cartela de la un RFID de 125Khz parca, pe aceasta nu o vede nici telefonul, am incercat cu banuti de la interfon, nici acestia nu sant citi, nici de telefon.

Se pare ca am primit un altfel de banut, probabil alta frecventa......

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări