Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

generator trifazat defect


Postări Recomandate

Dacă se simte o magnetizare remanentă prin apropierea unui obiect metalic, e suficient.Montați-l și porniți-l cât e încă magnetizat, fiindcă magnetizarea asta se pierde în timp scurt.Să aveți grijă să nu conectați consumatorul înainte de pornire și mai ales să deconectați sarcina înainte de oprirea generatorului.Demagnetizarea survine de obicei când se termină combustibilul în timp ce sarcina e cuplată la generator și acesta se oprește lent în sarcină.Am avut astfel de cazuri și la serviciu și în afară.....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 71
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am montat generatorul la locul lui si...surpriza: nu functioneaza. am pus toate surubaraiele la locul lor, macar bine ca nu s-a stricat mai rau.nu vreau sa mai aud de astfel de generatoare..se poate inchide.

 

Multumesc inca odata pentru sfaturile acordate. asata e nu intotdeauna iese cum vrem

Link spre comentariu

Nu are nimic defect. Azi inainte sa-l montez a venit un prieten care are megohmetru(lucraza la o firma specializata) si nu e strapuns. Condensatorii sunt buni arata 80 uF pe capacimetru, I-am si incarcat sa vad daca tin tensiune, nu cred ca am omis ceva.Ziceti ca ar trebui sa mearga daca pun condensatorii in paralel intre o faza si nul si sa-l pornesc. Are patru condensatori legati in paralel fiecare avand conexiunea triunghi 3x60 uF, deci in total 240uF intre doua faze. Cand I-am masurat I-am separat, a nu se crea confuzia ca am vazut valoarea de 80uF acestia fiind conectati intre ei. daca as sunta doua borne de la condensatori as obtine o valoare de 480 uF si i-as putea lega intre o faza si nulMi-am cam luat gandul de la el dar parca as mai incerca odata si varianta propusa de dumneavoastra. Nu stiu ce sa zic, mi-e frica sa nu pierd iar timpul de pomana.

Editat de Myhayxx
Link spre comentariu

Se poate măsura cu mare precizie și cu un multimetru obișnuit.Trebuie doar să-ți faci o sursă de curent constant de 100mA și s-o conectezi la bornele bobinei măsurate.Măsori apoi căderea de tensiune la bornele bobinei cu un multimetru, convertind milivolții în miliOhmi.Se mai numește și metoda cu patru fire.... uite un articol fain: http://www.aeroelectric.com/articles/LowOhmsAdapter_3.pdf

Link spre comentariu

Şi eu zic la fel, n-are cum să nu meargă. Mai cred că dumneavoastră nu sînteţi primul ce trece pe la acest generator, înclin să cred că nu ştiţi toată povestea acestui generator.

Cei trei condensatori, de 60μF, posibil ca la origini să fi fost mai mari, de vreo 85μF, cel puţin. Această valoare corespunde curentului cerut de excitaţie, sarcina generatorului fiind pur rezistivă, pentru sarcini inductive se ajunge lejer la 3x200microfarazi.

 

În ce priveşte rotirea acestui generator, eu aş proceda aşa:

Pe partea electrică; fac rost de un contactor de 32 amperi (chiar 40), de un releu termic reglat la 38-40 amperi şi butoane de comandă. Cu toate astea realizez o schemă de pornire a motorului, adică îi realizez alimentarea la reţea.

Pe partea de antrenare; scot injectoarele din chiulasă, injectoarele, nu ţevile ce duc la ele, în acest fel motorul de antrenare va putea fi rotit destul de uşor. Injectoarele scoase le băgaţi în cîte o pungă de plastic. Dacă injectoarele nu se pot demonta decît desfăcînd şi ţevile ce vin la ele, demontaţi ţevile şi, capetele lor, le băgaţi în pungi.

Pentru o fracţiune de secundă conectez motorul la reţea, apoi îl opresc. În acest mod verific ca sensul în care se roteşte să corespundă cu sensul de rotaţie al motorului diesel de antrenare. Dacă turaţia e bună îl conectez din nou la reţea, vreo două-trei minute.

După acest timp de funcţionare, echipez motorul cu injectoare şi-l pornesc.

Înainte de cele de mai sus, aş mai încerca odată magnetizarea folosind o baterie de condensatori, valoarea însumată să fie de vreo 250-300 μF. Îi încarc la priză şi apoi îi descarc legîndu-i între firul de nul şi firul uneia din faze, nu are importanţă care.

 

Între timp aţi mai postat; chestia asta: “ Are patru condensatori legati in paralel fiecare avand conexiunea triunghi 3x60 uF, deci in total 240uF intre doua faze. Cand I-am masurat I-am separat, a nu se crea confuzia ca am vazut valoarea de 80uF acestia fiind conectati intre ei. daca as sunta doua borne de la condensatori as obtine o valoare de 480 uF si i-as putea lega intre o faza si nul” , chestia asta cam pune sub semnul întrebării ce aţi desenat în primul post al acestui subiect.

Faceţi un desen, fie el şi în Paint. Pînă una-alta, iau de bune cele din desenul din primul post, adică aveţi condensatori de 60 μF, trei bucăţi.

 

 

Notă

Înainte de experimente, faceţi rost de trei condensatori de 80 micro sau de 100 micro, îi legaţi ca în schema postată de dvs. şi porniţi generatorul, n-aş fi surprins prea tare ca el să funcţioneze.

Editat de rasputin
Link spre comentariu

"Ziceti ca ar trebui sa mearga daca pun condensatorii in paralel intre o faza si nul si sa-l pornesc. Are patru condensatori legati in paralel fiecare avand conexiunea triunghi 3x60 uF, deci in total 240uF intre doua faze. Cand I-am masurat I-am separat, a nu se crea confuzia ca am vazut valoarea de 80uF acestia fiind conectati intre ei. daca as sunta doua borne de la condensatori as obtine o valoare de 480 uF si i-as putea lega intre o faza si nul"

 

N-am inteles nimic...

 

Ce valoarea are un condensator? Cati sunt si cum sunt legati? Explicati mai simplu cum sunt legati... nu reusesc sa inteleg.

Chiar daca are cateva spire in scurt tot ar trebui sa porneasca. Nu cred in acest defect.

Eu zic ca merita sa incercati cum am zis... e f simplu.

Link spre comentariu

schema e ca in prima postare numai ca initial eu am crezut ca sunt doar doi condensatori legati in paralel dar de fapt erau doi cate doi in total patru dar n-am mai revenit cu aceasta corectura ca nu mi s-a parut important acest lucru.

am facut o schita la cum sunt ei legati acum si o schita in care vreau sa arat la ce m-am gandit cand am zis ca vreau sa suntez doua borne de la fiecare condensator. sa pun cati mai multi in paralel pentru a creste capacitatea. cred ca nu m-am exprimat corect.

"Mai cred că dumneavoastră nu sînteţi primul ce trece pe la acest generator, înclin să cred că nu ştiţi toată povestea acestui generator." aici s-ar putea sa aveti dreptate de si omul zice ca l-a oprit pur si simplu si la urmatoarea pornire n-a mai debitat curent si ca nu a mai umblat nimeni la el. acum nu stiu ce sa zic

post-183704-0-39281300-1480871311_thumb.jpg

post-183704-0-28525300-1480871527_thumb.jpg

Editat de Myhayxx
Link spre comentariu

incerc maine si varianta asta de si am mai incercat odata sa descarc condensatoare pe o infasurare inainte sa dau generatorul jos dar nu la capacitatea asta ca doar acum mi-a venit in minte varianta asta de conexiune. Daca nu merge o sa incerc si cu demontarea injectoarelor dar trebuie sa apelez la un meserias ca mi-e cam frica sa ma bag eu la Diesel, macar daca era al meu stricam ceva aia era dar asa nu m-as incumeta.

M-ati pus iar pe jar cand credeam ca-l las balta :rade: mai am o sansa

Link spre comentariu

Nu demontati injectoarele si restul. Conectati-l ca motor, fara condensatori, la o instalatie trifazata cu montajul precizat de rasputin. Urmariti cu atentie impulsul de pornire stand cu degetul pe butonul de stop. Motorul, adica generatorul are putere suficienta sa dea o prima rotatie, sau incercare de rotatie, cu motorul termic asamblat ca sa vedeti sensul. Banuiala mea este ca este legat in conexiune stea si nu va avea putere suficienta sa realizeze o cursa completa. Apoi,opriti alimentarea, refaceti legaturile de sens de rotatie daca este cazul, porniti generatorul si fortati turatia motorului cu 5% peste turatia de sincronism (3000,1500,750, etc). Cuplati apoi generatorul la retea ca sa produca energie si astfel sa se remagnetizeze. Daca produce energie atunci problema este "de ce magnetizarea remanenta nu este suficienta sa aduca generatorul la rezonanta" pentru ca numai atunci se realizeaza activarea generarii. Rezonanta este data de valoarea condensatorilor asa cum bine a observat rasputin, poate valoarea lor actuala corespunde la o turatie de start cu mult mai mare decat cea maxima de reglaj si va fi nevoie de montarea unor condensatori adecvati. Poate ca amorsarea generatorului se face prin urcarea pentru o secunda peste turatia de lucru cu 5-10% sau mai mult.

Ati masurat turatia motorului termic? ce turatie are?

Editat de The Stressmaker
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări