Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defazor Willi Studer


simson

Postări Recomandate

Valorile reactiei negative si condensatorul de compensare se stabilesc masurand raspunsul pe montajul/transformatorul practic ... nu din simulare . Si nici nu se pun orbeste in practica scheme gasite pe net concepute pentru un traf de iesire necunoscut . Eventual cand e ceva stas , sa zicem Edcor tip XXXX si ai posibilitatea sa cumperi exact modelul respectiv.

Sa faci amplificatoare ( calumea nu jucarii ) cu tuburi e ceva mai complex decat echivalentul cu tranzistoare .

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Un defazor bun trebuie si musai sa functioneze perfect singular, in mod unitar scos din orice configuratie, context s.a.m.d.De exemplu catodina, LTP-ul nu depind de traf iesire si reactia negativa.Deci prin urmare acest defazor W. Studer gasit pe net conceput ptr. un anumit traf de iesire functioneaza numai in acest context de unde rezulta consecintele.

Link spre comentariu

Valorile reactiei negative si condensatorul de compensare se stabilesc masurand raspunsul pe montajul/transformatorul practic ... nu din simulare . ..

Corect, in final trebuie sa facem acest lucru!

Dar de ce sa nu verificam si in simulare ce se intampla cand reactia creeaza probleme de stabilitate? Asa, mai observam unde este mai bine sa compensam sa aducem amplificatorul in zona stabila fara sa afectam banda de frecvente si faza semnalului.

Cand incep sa verific practic cum sta treaba, observ abaterile amplificatorului fata de simulare, fara reactie si cu reactie dupa care incep sa acomodez simularea dupa teste (model transformator prea ideal, modele lampi, etc.). Mai fac eventuale observatii in simulare si le incerc practic. Astfel, dupa cateva iteratii ajung la un compromis.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări