Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum sa fac discurile pentru technics sl-p990


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Cu Nero e foarte simplu, urmezi indicaţiile, doar să setezi viteza de scriere la cea mai mică posibilă. Şi alege blancuri mai scumpe ptr că stau mai mult pe raft pînă se vînd şi au timp să se usuce, cele ieftine şi care se vînd imediat după producere sînt ''crude'', după o lună se deformează pista.

Link spre comentariu

Daca ai cumparat CD-R(nu RW) si l-ai inscriptionat cu muzica folosind un program gen Nero(functia audio cd) si cd-player-ul  nu il accepta deloc sau citeste foarte greu si intrerupt, ori modelul e prea vechi, ori asa cum s-a mai scris, e laser-ul obosit.   De mentionat ca cd-urile originale sunt in general de o alta calitate decat cele facute acasa, si ca drept consecinta sunt citite mult mai usor, indiferent daca au zgarieturi sau nu.  (Eu am obtinut cele mai fiabile discuri folosind inscriptoare de la asus si cd-uri verbatim, in paranteza fie spus. Sony si traxdata sunt decente si ele).

 

Pentru modelele care accepta CD-RW, e mai usor sa-ti dai seama daca laserul e pe moarte pentru ca primele cd-uri care nu mai sunt redate(corect) sunt tocmai cele RW.  Pe urma urmeaza cele -R facute acasa si la sfarsit nu mai sunt citite nici cd-urile originale.  La unele firme apar si alte probleme, am avut un sony care citea perfect dar care avea mecanismul uzat, dupa vreo 40 de minute de redare perfecta dadea eroarea "no cd" si se oprea. Dupa o ora de repaos, isi revenea.

 

Am avut si eu cateva deceptii cu cd-player-ele cumparate la mana a doua.  Adevarul e ca majoritatea vin in Romania la capatul vietii. Daca ai noroc sa gasesti blocuri optice noi la pret decent pentru respectivul model, e foarte bine. Daca nu, le pastrezi pe post de tocator.

Eu am renuntat la ele. Ori cumperi un dvd player mai nou care reda bine audio(desi nici alea nu sunt ieftine), ori dai banii pe o placa audio decenta si cu asta basta.  Din fericire, deck-urile pe caseta sunt mult mai usor de servisat si mult mai fiabile decat aparatele digitale, altfel chiar ca ma suparam  :)

Editat de rochester21
Link spre comentariu

 

 

........................................................

Din fericire, deck-urile pe caseta sunt mult mai usor de servisat si mult mai fiabile decat aparatele digitale, altfel chiar ca ma suparam.

 

Inseamna ca nu ai gasit inca unul comandat cu procesor si plin de automatizari ca asta: http://www.elforum.info/topic/59811-restaurare-marantz-sd-8020-misiune-imposibila/

Link spre comentariu

Catre autor:

CD-urile scrie-le la viteza minima si pe suport de calitate.

Daca nici asa nu merge atunci trebuie schimbata unitatea optica. Eu am un Onkio care la fel face, accepta numai pe suport de calitate (CD blank cumparate acum 10-15 ani si uitate prin dulap.

Link spre comentariu

care este diferenta intre  Audio CD

                                       Mixed Mode CD

                                       CD Extra

vad ca toate sunt pentru fisiere audio doar ca nu stiu care este diferenta intre ele , eu foloseam doar Audio CD

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Probabil merg mai multe formate pe ultimele doua variante. Cata vreme le-ai scris Audio CD trebuia sa mearga. Iti spun eu de ce nu merge, e unitatea optica obosita. Asa am patit si eu mai demult cu un model asemanator (luat sh), citea numai originale...dupa o vreme (1-2 ani) a inceput sa se opreasca singur dupa 4-5 melodii la rand (se bloca) si intr-un final n-a mai mers deloc. S-a rezolvat cu inlocuirea blocului optic cu ajutorul colegilor de pe forum. Acum citeste trase pe PC si la viteza maxima, dar de obicel le trag undeva la 8x ca sa stau linistit. Vezi ce scrie pe unitatea optica sau pune o poza...eu am scapat atunci cu 30 de lei toata unitatatea optica (cu motoras cu tot).

Link spre comentariu

http://www.ebay.com/itm/Technics-SOAD60A-Laser-head-SL-P350-P550-P770-P990-/351581911112

mama ! :rade:  da ce are ila in el ?

dar macar se merita sa il refac, este o scula cat de cat profesionala ?

tocmai ce am observat ca daca invart cd-ul cu mana(mai tare) o ia mult mai rapid

 

La ce pret are acel bloc optic , nu prea se merita investitia .

 

De banii aia sigur iti iei un alt CD-Player bun

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări