Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare Generator RF


Postări Recomandate

Deoarece nu am nici un generator de RF intentionez sa cumpar unul. Trebuie sa stie minim 1Ghz. Desi cred ca m-as descurca si cu analog, ma gandesc ca un digital e mai ok. ( sau nu ?). Bugetul este de niste sute de euro evident pt second hand. Ce recomandati ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Astea da faine scule sar si pretul este destul de mare la frecventele alea.Plus ca mai toate sun in SUA si costa transportul mult.Al meu cel mai sus cred ca merge la prima vedere Leader 224 din mijloc poza.Asa apana la 200 si ceva de MHz sau 400 si ceva de MHz am mai multe.Poate ar fi util un ZPFM3 care are sertare destul de sus ca frecventa si nu-s scumpe tare Sau alte tipuri de acelasi fel complex radio.Astea cam merg pana pe la 480MHz.Eu am doua ZPFM3 si un Marconi 2951.

post-197538-0-15351900-1457425234_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ms de sfat dar NU. Nu ma complic cu asemenea jucarii.

Pe lista sunt mai multe modele : HP8664 , HP8656 , HP 8657 sau seria ESG ( cam scumpa ..) E4421 sau E4432.

Bugetul meu nu este mare .. dar nici nu ma grabesc.

 

Din experienta proprie: daca poti, evita generatoarele de semnal RF care nu au si reglaj manual continuu sau cvasicontinuu din buton rotativ, respectiv evita pe cele la care setarile se pot face doar din taste, cel putin eu nu as opta pentru un generator RF fara acord manual continuu. In rest, cred ca stii deja cam ce ai nevoie.

 

Ca performante, HP8656 sau 8657 sunt generatoare relativ "normale", fara pretentii de mari performante, insa eu personal le-am evitat din motivul lipsei acelui buton rotativ pentru acord manual continuu; daca aceasta nu este o problema pentru tine, atunci este ok, insa in acest caz poti lua in considerare si Marconi 2019 care este mai accesibil, fiind chiar unul dintre cele mai accesibile generatoare RF la 1 GHz cu sinteza.

HP8664A este in schimb altceva, un generator excelent, peste 8656/7, oarecum echivalent cu SMHU de la R&S (mai ales daca HP ar include si optiunea de zgomot de faza redus), insa din cate stiu HP8664A (ca si SMHU) poate depasi serios bugetul de "cateva sute de euro", eventual cauta si 8644B care este acelasi generator dar acopera pana la 1 GHz. Dealtfel, la cele 35 kg net + ambalajul, numai transportul unui HP8664 sau 8644 costa de la cateva sute de euro pana la 1500 (daca nu ai vreo alta solutie de expediere decat cele "normale"), aceasta este o problema mare pentru multe astfel de aparate, ca si riscul ca aparatul achizitionat sa prezinte vreo problema.

Ca si Fluke 6080A, si HP8664 si 8644 folosesc displayuri VFD care in timp au -sau isi vor- reduce luminozitatea; daca gasesti un HP8664 astfel si destul de ieftin tocmai -si numai- din acest motiv, atunci sa stii ca nu este chiar asa de rau (spre deosebire de displayurile LED sau LCD), poti sa-l iei in considerare, de obicei un astfel de display VFD mai poate fi utilizat ani multi cum se intampla si la vechile multimetre HP34401A care multe au afisajul obosit dar sunt inca utilizabile.

 

In cazul meu, am avut batranele analogice R&S SMDU si HP8640A iar apoi am decis sa trec la ceva cu sinteza; am nevoie totusi de zgomot de faza redus, frecventa stabila (deci cu referinta TCXO sau OCXO) si nivel pana la -140 dBm, de aceea am cumparat intai un Fluke 6080A (cu unul dintre displayurile VFD  mai putin luminos, altfel un aparat  bun) si apoi (chiar inainte macar de a sosi Fluke 6080A) am cumparat si R&S SMHU.

Iti doresc succes oricare va fi fiind alegerea ta, iar daca 500 euro pentru acel Fluke 6080A http://www.hawk.ro/tr/altele/SNV33414.jpg  este ok pentru tine, da-mi un semn.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări