Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Montaje experimentale educative


Postări Recomandate

  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...
On 2/18/2015 at 11:11 AM, feri.visky said:

Recent am procurat un montaj care permite 150 de experiente in domeniul electronicii, radiotechnicii, etc. Am reusit sa descarc si cartea de utilizare...

 

 

Trebuie profesor bun. Invatarea in domeniul asta este un proces de durata, coordonat de cineva care este bine pregatit si bun metodist. Iar copilul sa aiba chemare spre tehnica, sa fie curios din fire si sa-i mearga mintea.

Link spre comentariu
La 18.02.2015 la 11:11, feri.visky a spus:

Propun sa postam aici acele montaje concepute de firme care sunt destinate experimentarii diverselor scheme...

 

Recent am procurat un montaj care permite 150 de experiente in domeniul electronicii, radiotechnicii, etc. Am reusit sa descarc si cartea de utilizare...

post-175977-0-84437700-1424250680_thumb.jpg

 

Foarte interesant.

 De unde a fost procurat si cat a costat?

Eventual detalii pe MP.

Multumesc.

Link spre comentariu
1 hour ago, PINTI said:

 

Foarte interesant.

 De unde a fost procurat si cat a costat?

Eventual detalii pe MP.

Multumesc.

Montajul este superb... Am şi eu unul... Partea de sus cu difuzorul se poate desprinde şi reprezintă un amplificator audio independent. Modul de utilizare (manual) se poate descărca de pe net... 

Link spre comentariu

Este important sa nu se arunce echipamentele electronice casate, inainte de a se lua de pe ele tot ce este recuperabil si util, macar in scop didactic. Eu am recuperat de pe placi de monitoare CRT sute de condensatoare nepolarizate, niste minunatii (japoneze, etc) care nu se gasesc in magazine, tranzistoare fel de fel, integrate de uz general (stabilizatoare de tensiune, amplificatoare operationale), optocuploare si LED-uri, radiatoare de Al, ferite, etc. Sper sa se relaxeze regimul fiscal pentru activitatile educative (pregatirea fortei de munca de maine) si sa incep un fel de meditatii (fizica + electronica). Am si aparatura de masurare si ma pricep (experienta didactica peste 30 de ani). Mi-ar placea sa ma ocup cu asa ceva, desi nu este foarte banoasa treaba asta. Acum nu ma bag, ca taxarea ar putea depasi incasarile (mici la inceput).

Link spre comentariu
On 2/18/2015 at 11:11 AM, feri.visky said:

Recent am procurat un montaj care permite 150 de experiente in domeniul electronicii, radiotechnicii, etc. Am reusit sa descarc si cartea de utilizare...

 

Era bine daca ne dadeati adresa de pe net, de unde sa citim cartea de utilizare, sa vedem ce stie sa faca trusa respectiva. Pretul ? 

Ceva asemanator am vazut la laboratorul de fizica de la un colegiu din localitate. Trusa nu era folosita, pentru ca profesorii nu se pricepeau la electronica.

Link spre comentariu

Nu veți găsi mulți profesori de fizică ce s-ar pricepe și la electronică, fiindcă un copil pasionat de electronică nu prea va dori să se plafoneze ca și profesor de fizică, iar un bun teoretician de fizică va putea alege să predea fizica, dar asta nu înseamnă că va fi atras neapărat și de partea practică.Un electronist trebuie să îmbine într-un mod fericit teoria și practica.....din păcate rar găsești așa ceva, sunt mulți tineri care își încep o carieră în electronică direct pe Arduino, fără să știe cum lucrează un tranzistor bipolar....apoi se împotmolesc la prima aplicație care are mai mulți tranzistori la un loc.

Sunt destule firme ce produc kit-uri educative de electronică.https://www.jameco.com/Jameco/catalogs/c181/P138.pdf

https://www.amazon.com/Best-Sellers-Toys-Games-Electronics-Kits/zgbs/toys-and-games/2528073011

Bineînțeles că noile kit-uri de electronică sunt ceva mai evoluate decât cele de acum 30-40 de ani, acum se lucrează cu microcontrollere, roboți, în afară de sirene sau generatoare de ton...

Ca și comparație, vechi kit-uri de electronică: https://www.google.ro/search?q=old+radio+shack+electronic+kits&client=opera&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjl0NOBmN7fAhUL1xoKHQ-FC_kQ7Al6BAgFEA0&biw=1366&bih=658

Editat de validae
Link spre comentariu

 O chestie nu tocmai fericita consta in faptul ca multe dintre kituri constau mai degraba intr-un soi de jucarie, nu mi-e foarte clar daca pustiul va invata electronica, sau LEGO...nici extrema cealalta, propusa de Dl. Vax nu-mi pare prea potrivita, adica recuperat componente obosite din CRT-uri prafuite, ar putea sa initieze pustiul in meseria de recuperator la Ecotic/Remat mai degraba decat sa-l initieze in misterele electronicii...:rade:

 Cert e ca un "guru"  pasionat si cu spirit didactic e absolut necesar, poate face minuni, tot asa cum poate conduce pe calea deziluziei.Iar initierea tinerilor in microcontrollere si mecatronica iar e cu semnul intrebarii, nu stiu cat de atractiv mi-ar fi parut mie unul asa ceva la 13-14 ani, mai degraba ma atragea ceea ce imi parea... misterios si extraordinar, de la radiotehnica la bioelectronica, etc, nu "rebusurile logice"  din electronica numerica, si nici masinariile cu roti dintate.

Mai degraba m-as baza pe acestea(sper sa nu se considere reclama, dar ar trebui sa incurajam, in fond, conationalii nostrii, care mai produc cate ceva:

http://atatvreaueu.wixsite.com/lumitronic/services1

Link spre comentariu

Electronica este alta mancare de peste decat programarea de Arduino. Este bine sa le stii pe ambele, daca vrei sa gasesti post bine platit. 

Cei care conduc Occidentul s-au sclintit la minte, au impresia ca occidentalii vor invarti lumea pe degete doar din softareli, in timp ce asiaticii vor face munca de jos (electronica - hardware). Sa nu ne luam dupa ei, ca nu suntem asa de prosti.

 

Stiati ca in China se estimeaza scaderea populatiei si ca India va avea cei mai multi locuitori ?

Link spre comentariu

@Spitfire

"nici extrema cealalta, propusa de Dl. Vax nu-mi pare prea potrivita, adica recuperat componente obosite din CRT-uri prafuite, ar putea sa initieze pustiul in meseria de recuperator la Ecotic/Remat mai degraba decat sa-l initieze in misterele electronicii...:rade:"

 

Ai vrea dumneata sa ai acele componente "obosite" (fabricate dupa anul 2000). Sunt de cea mai buna calitate si in plus sunt sigure in functionare. Lucrezi de drag cu ele, arata de nota zece. Nu sunt chinezisme din magazin, sunt din SONY si din scule tari aduse din Germania.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări