Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema S/P-DIF !


Vizitator crazyghost

Postări Recomandate

Vizitator crazyghost

As dori sa stiu de ce prin cablul S/P-dif nu se transmite si sunet stereo normal (muzica) , merg doar cele DTS,DD etc. (adica sunetul la filme) ? Sau se poate transmite si muzica si nu stiu eu ? 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

pentru ca semnalul spdif este semnal digital. cel audio este semnal analogic. se transmite si muzica in format digital, probabil nu ai setata placa de sunet sau dvd player-ul corespunzator. daca sunet exista in anumite circumstante atunci cu siguranta cablul este ok.

Ar fi bine sa vezi exact si setarile receiverului si/sau documentatia receiverului deoarece exista posibilitatea ca semnalul transmis sa nu fie suportat, mai exact "sample rate" .

Link spre comentariu
Vizitator crazyghost

pai sa explic mai bine , prin S/P-dif-ul placii de baza(g31m-es2c) se transmite sunetul dar doar la filme cu format DTS sau DD , receiverul (pioneer vsx-d510) recunoaste automat aceste formate audio dar semnal simplu stereo NU . Muzica nu pot asculta asa , insa mai am conectat monitorul prin HDMI la placa video si un cablu optic toslink de la monitor la receiver , asa pot asculta si muzica , partea proasta aici este ca monitorul stie sa transmita doar DD spre deosebire de placa de sunet care transmite si DTS . Nu cred ca am facut conexiunile gresit , ma gandeam doar ca ar exista niste setari la playere audio din pc sau eventual din setarile placii de sunet pe care nu le-am facut eu :-? 

Editat de crazyghost
Link spre comentariu

atunci PC-ul functioneaza corect, conexiunile sunt ok, receiverul functioneaza....e clar cae vorba de setari...dar aici chiar nu am cu ce te ajuta , trebuie tu sa le "bibilesti".

 

pot doar sa te indrum... vezi in panoul principal al driverului placii de sunet.... si vezi acolo, fa tot felul de teste....cand esti sigur ca acolo e totul functional vezi setarile din playerul audio.

mai mult de atat nu stiu cu ce sate mai sfatuiesc

Link spre comentariu
Vizitator crazyghost

Cand fac acele teste ale placii de sunet imi scoate sunet in fiecare boxa in parte , singura problema e cand ascult muzica sau videoclipuri stereo :| o sa mai caut sa vad ce se poate face :-? Multumesc pentru raspunsuri ! 

Link spre comentariu

Atunci vezi din player!  trebuie sa existe o setare undeva (aproape fiecare player are) pe ce iesire sa trimita semnal in anumite conditii. daca semnalul stereo se trimite pe analog atunci ar trebui sa-l auzi pe iesirile analog, tot perin acea zona poti sa selectezi sa fie trimis pe optic sau coaxial.

 

am placa de baza a mea care am fost nevoit sa fac asta ca altfel nu reuseam sa transmit, semnal audio, nicicum pe optic, doarca mie nu mi se auzea nicicum, indiferent ca era muzica sau film. dupa ce am facut o astfel de setare e totul in regula!

Link spre comentariu

ar trebui sa verifici setarile de la sound din control panel, asociate cu iesirea digitala a placii tale de sunet, la playback.

la mine arata asa:

 

Posted Image

 

aici ai posibilitatea sa specifici daca vrei format digital stereo (2 canale), PCM necomprimat, sau DD5.1 (dolby digital, 6 canale), sau DTS (2, 6, etc canale)

apesi buton de test si vezi daca receptorul tau intelege formatul.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator crazyghost

Scuze pentru ca nu am mai raspuns , am fost in sesiune . Da "Core" exact de acolo era problema , aveam dat pe 192000 Hz si de aceea nu-mi reda muzica , am dat pe 48000 si s-a rezolvat problema ! Multumesc tuturor pentru ajutor ! 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări